Κεντητό πουγκί


Είναι μια από αυτές τις μέρες που είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου… Μόλις τελείωσα ένα project που θα γίνει η αρχή για πολλά άλλα παρόμοια. Έφτιαξα ένα προστατευτικό πουγκί για τη δερμάτινη τσάντα μου. Σ’αυτό το σημείο όσοι ξέρουν να ράβουν είναι ελεύθεροι να πέσουν από την καρέκλα τους γελώντας. Οκ, το ξέρω ότι δεν έκανα κανένα μεγάλο κατόρθωμα, αλλά για κάποιον που δεν έχει ράψει τίποτα στη ζωή του και χρησιμοποιεί πρώτη φορά ραπτομηχανή ακόμα κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση!
Λοιπόν, η μαύρη δερμάτινη τσάντα μου χρειαζόταν προστασία μέσα στο ντουλάπι κι εγώ χρειαζόμουν εξάσκηση στη ραπτομηχανή. Να λοιπόν τι έκανα:
Χρησιμοποίησα μονόχρωμο κόκκινο ύφασμα από το Ikea και ένα κίτρινο κορδόνι. Οι οδηγίες για το πουγκί στα αγγλικά βρίσκονται εδώ.

Για να διακοσμήσω το πουγκί μου χρησιμοποίησα το παρακάτω σχέδιο. Κι εδώ θέλω τη γνώμη σας: Για να μεταφέρω το σχέδιο πάνω στο ύφασμα , το έκανα ζουμ, άπλωσα το ύφασμα πάνω στην οθόνη του υπολογιστή (!) και με ένα μολυβάκι τράβηξα απαλά τα σχέδια που φαίνονταν από κάτω. Μήπως υπάρχει κανένας τρόπος να μεταφέρω σχέδια σε ύφασμα χωρίς να κάνει μπάμ ότι είμαι ξανθιά;

Τέλος πάντων, μετά κέντησα το σχέδιο από πάνω και βουαλά! Το πουγκί μου είναι έτοιμο. Ομολογώ ότι το κέντημα ήταν πιο δύσκολο απ’ότι νόμιζα, νομίζω φαίνεται και στις φωτογραφίες, θέλει τέχνη να κάνεις τις βελονιές όμοιες και σε ευθεία!

Έχω σκοπό να κάνω κι άλλα για να μη ζηλεύουν οι υπόλοιπες τσάντες μου. Σκεφτείτε να ανοίγω το ντουλάπι με τις τσάντες και να βλέπω ένα σωρό χρωματιστά πουγκιά στη σειρά! Θα μου φτιάχνουν τη διάθεση και θα διατηρούν και τις τσάντες σε καλύτερη κατάσταση!
Και οι επιλογές είναι αμέτρητες, μονόχρωμα, εμπριμέ με διακοσμητικά κουμπιά, με κορδέλες…. Νομίζω ότι θα αγοράσω κι άλλες τσάντες για να χρειαστώ κι άλλα πουγκιά (χε χε)

Υ.Γ. Οι οδηγίες για το βελονάκι προχωρούν με αργούς ρυθμούς γιατί αντιμετωπίζω κάποια τεχνικά προβλήματα, χρειάζομαι δύο χεριά για το βελονάκι επομένως πρέπει να πείσω τον mrΓ να μου τραβάει τις φωτογραφίες!

Ετικέτες ,