Μπισκότα μελάσας

Αυτές τις μέρες ο Φιλαράκος κι εγώ φτιάξαμε μπισκότα με μελάσα. Εδω και καιρό έχουν γίνει τα αγαπημένα μας. Η συνταγή είναι από την αδερφούλα μας τη Λ. και ενώ υπάρχουν πολλές συνταγές στο internet, αυτή είναι η μόνη που βρήκαμε να χρησιμοποιεί τοση πολλή μελάσα. Να τη λοιπον:
3 1/2 κούπες αλέυρι
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. κοφτές baking powder
3 κ.γλ. κοφτές κανέλα
3 κοπανισμένα καρφάκια γαρύφαλο
2 κ.γλ. κοφτές τζίντζερ (σε σκόνη)
1/2 κούπα μελάσα
1 βιταμ
Ανακατεύουμε πρώτα τα στεγνά υλικα και μετα προσθέτουμε το βιτάμ και τη μελάσα.

Η μελάσα είναι πάρα πολύ θρεπτική, θα τη βρείτε στο σουπερ μάρκετ στο ραφι με τα υγιεινά/βιολογικά, είναι μια από τις μεγαλύτερες πηγές σιδήρου, γι’ αυτό αυτά τα μπισκότα είναι ότι πρέπει για παιδιά, εγκύους και όσους νηστεύουν.

Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε ζελατίνα και το αφήνουμε λιγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξει.

Ορίστε! Δεν έγινε ωραίο;

Ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη σε αλευρωμένο τραπέζι και κόβουμε με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα. Όταν βαφτίσαμε το Νεραϊδάκι είχαμε για μπομπονιέρες αυτά τα κουπ πατ σε διάφορα σχήματα, τα είχαμε παραγγείλει από ένα καταπληκτικό σαιτ και μας είχαν έρθει πολύ οικονομικά, συν οτι οι καλεσμένοι πηραν κάτι που θα τους μείνει.

Δεν είναι όμορφα τα μπισκοτάκια μας;

Προσέξτε μην τα παραψήσετε γιατι το ζυμάρι είναι σκούρο και δεν φαίνεται. Πρέπει όμως να είναι τραγανά, όχι μαλακά. Αυτά τα μπισκότα είναι αρκετά στιβαρά, νομίζω ότι θα κάνουν ένα όμορφο σπιτάκι τα Χριστούγεννα…

Ετικέτες ,