Σλοβενία


Καλημέρα σε όλους! Νιώθω πολύ ωραία που ξαναγύρισα πισω στα παλιά,μου είχαν λείψει.Το ταξίδι μας ήταν υπέροχο,η ιδανική αναλογία ξεκούρασης,περιπέτειας και ρομάντζου! Γυρίσαμε εδω και 2-3 μέρες και ήθελα τόσο πολύ να blogαρω και να σας πώ τα νέα μου, πισω στο σπίτι όμως με περίμενε το Νεραϊδάκι τελείως αλλαγμένο και με ελαφρά πρησμένα ούλα (επιτέλους τα δόντια πλησιάζουν) και ο Φιλαράκος που του είχαμε λειψει τόσο πολυ που ηθελε το 100% της προσοχής μου και διαρκείς επιβεβαιώσεις οτι "δε θα φύγεις τωρα". Για να μην μιλήσω για το ξεπακετάρισμα της βαλίτσας (το οπόιο ειναι για μένα παντα το μαύρο σύννεφο των διακοπών!).
Η Σλοβενία ήτανε τόσο όμορφη, γεμάτη δάση. Μέναμε σε μια πανσιόν στο Bled, εχει μια λιμνη με ένα νησάκι και ενα εκκλησάκι στη μέση. Τράβηξα την παρακάτω φωτογραφία μέσα απο τη βαρκούλα που νοικιάσαμε:

Επισκεφτήκαμε διάφορα όμορφα μέρη, η πρώτη φωτο είκαι απο τη Skofia Loka, μια μεσαιωνική πόλη. Ομως η Λιουμπλιάνα με ξετρέλανε. Σαν πρωτεύουσα δεν είναι πολύ μεγάλη, στο κέντρο της όμως περνάει ενα ποτάμι και έχει ενα λοφο με ένα κάστρο που της δίνει άλλο αέρα.Δίπλα στο ποτάμι τις Κυριακές έχει παζάρι με αντίκες, κατι σαν το δικό μας στο Μοναστηράκι.

Δεν είνα φανταστικα όλα αυτά τα vintage κουτάκια; Γενικά είχε πολύ ωραία μαγαζιά και μερικά πολύ ψαγμένα.Κοιτάξτε τι είδα σε μια βιτρίνα:

Τέλειο; Η φωτογραφία δε μου βγήκε πολύ καλή,αλλά μου άρεσε πολύ αυτό το φουλάρι και θέλω να φτιάξω ενα παρόμοιο.Το γαλάζιο πρέπει να είναι κάτι σα λινό και το γκρί βαμβακερό. Τα πράσινα φυλλαράκια είναι σίγουρα τσόχα και τα λουλουδάκια είναι με το βελονάκι.Θα προσπάθήσω μέσα στο μήνα να αναρτήσω οδηγίες για τα λουλουδάκια, είναι πολυ εύκολα αλλά τρομερά χαριτωμένα!
Αυτά γιά τώρα, θα επιστρέψω σύντομα με διηγήσεις απο την Αυστρία!

Ετικέτες ,