Παραμονή Χριστουγέννων!

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!!! Ελπίζω να είστε όλοι κοντά στις οικογένειές σας και να περνάτε φανταστικά!
Χθές ήταν μια τόσο γιορτινή μέρα, τα παιδάκια της γειτονιάς μας είπαν τα κάλαντα και εμείς ασχοληθήκαμε με τις ετοιμασίες της επόμενης μέρας, όπως πχ τα ρούχα για την εκκλησία. Να τι φόρεσε το Νεραϊδάκι:


Μετά ο Φιλαράκος βαρέθηκε και πήγαμε βόλτα στο κοντινό φυτώριο. Η ατμόσφαιρα σους δρόμους ήταν τόσο εορταστική, παντού κόσμος να τρέχει για ψώνια και παιδάκια με τριγωνάκια και μουσικά όργανα! Αγοράσαμε δύο μοσχοβολιστά ζουμπούλια και γυρίσαμε πίσω για να φτιάξουμε το εξής:



Μωβ χρυσόσκονη, δύο γυάλινα βαζάκια απο το Jumbo, χώμα και δύο φρέσκοι ανθισμένοι βολβοί! Με ένα βρεγμένο πανάκι νωτίζουμε το εσωτερικό απο τα βαζάκια και τα πασπαλίζουμε με χρυσόσκονη. Βάζουμε το χώμα και τους βολβούς και ποτίζουμε λίγο. Ψεκάζουμε τα ζουμπούλια με λίγο νεράκι ή τα περνάμε κι αυτά με το βρεγμένο πανί. Τέλος, τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη χρυσόσκονη, κάτι στο οποίο βοήθησε ο Φιλαράκος με πολλή χαρά!
Έτοιμα τα ζουμπούλια μας, μακάρι να μπορούσα να σας μεταδώσω το άρωμά τους! Θα τα τυλίξω με ζελατίνα και με όμορφη κορδέλα για να τα δώσω σε δύο πολύ καλές μου φίλες.



Λίγες ώρες μετά και παρόλο τον ενθουσιασμό της χρυσόσκονης, ο Φιλαράκος ανέβασε πυρετό με αποτέλεσμα να ακυρώσουμε όλα τα σημερινά μας σχέδια! Σήμερα εμφανίστηκαν στο πρόσωπό του μερικά σπυράκια. Το τέλειο timing για ανεμοβλογιά! Όπως και να 'χει εμεις το έχουμε βάλει σκοπό να περάσουμε όμορφα σήμερα, με τις πυτζάμες μας ή χωρίς! Η σημερινή γιορτή δεν έχει να κάνει με επισκέψεις και τράπέζια αλλά με την Αγάπη! Και αυτή δεν μπορεί να μας τη στερήσει κανείς. Είμαστε ελεύθεροι να τη σκορπίζουμε απλόχερα στους γύρω μας και να ομορφαίνουμε τις ζωές τους!
Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας!!!

Ετικέτες ,