Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Λικέρ Μανταρίνι


Εδώ στη Ρόδο οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι και γενναιόδωροι Και οι περισσότεροι έχουν χωράφια. Αποτέλεσμα; Τρεις μεγάλες σακούλες με εσπεριδοειδή που πρέπει να καταναλωθούν μέχρι την Κυριακή που φεύγουμε για Αθήνα. Αφού έστυψα όλα τα λεμόνια (θα πίνουμε λεμονάδες όλο το καλοκαίρι), έβαλα μπρος για τα μανταρίνια:

Λικέρ Μανταρίνι
*900ml τσίπουρο (χρησιμοποίησα μισό με γλυκάνισο και μισό σκέτο,μου αρέσει ο γλυκάνισος αλλά όχι πολύ έντονος)
*12 μανταρίνια
*2 φλυτζάνια ζάχαρη
*1 φλιτζάνι νερό
*φλούδες απο 3 μανταρίνια

Έβαλα το τσίπουρο μέσα σε ένα μεγάλο βάζο και έριξα μέσα τα μανταρίνια τρυπημένα με ένα ξύλο απο σουβλάκι σε διάφορα σημεία. Θα το φυλάξω σε ένα δροσερό ντουλάπι για ένα μήνα με 40 μέρες Μετά θα φτιάξω ένα σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και τα φλούδια μανταρινιού. Θα σουρώσω το τσίπουρο και θα το ρίξω στο σιρόπι.
Θεωρητικά ακούγεται εύκολο, θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα!

6 σχόλια:

  1. Οι λεμονάδες είναι τέλειες το καλοκαιράκι.
    Θα φύγουν τα μπουκάλια και ούτε θα το καταλάβετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κάνω και μια brilliante ερώτηση?Πώς διατηρείται η λεμονάδα μέχρι το καλοκαίρι οέοο??Θέλω απάντηση εννοείται!!
    Καλώς σε βρήκα καλή μου!!Θα σε παρακολουθώ ανελιππώς από δω και πέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την έβαλα στην καταψυξη.Οταν θελουμε να πιουμε την αραιώνουμε με ανθρακουχο νερο,βαζουμε ζαχαρη, παγάκια και έτοιμη!Καλως ηρθες desporinακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανθρακούχο ε?
    Να κάτι που δεν είχα σκεφτεί!
    Καλή ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παιδια θα δοκιμασω πρωτη φορα μανταρινι λικερ ευχαριστω για την συνταγη θα σας πω αποτελεσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...