Λικέρ Μανταρίνι


Εδώ στη Ρόδο οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι και γενναιόδωροι Και οι περισσότεροι έχουν χωράφια. Αποτέλεσμα; Τρεις μεγάλες σακούλες με εσπεριδοειδή που πρέπει να καταναλωθούν μέχρι την Κυριακή που φεύγουμε για Αθήνα. Αφού έστυψα όλα τα λεμόνια (θα πίνουμε λεμονάδες όλο το καλοκαίρι), έβαλα μπρος για τα μανταρίνια:

Λικέρ Μανταρίνι
*900ml τσίπουρο (χρησιμοποίησα μισό με γλυκάνισο και μισό σκέτο,μου αρέσει ο γλυκάνισος αλλά όχι πολύ έντονος)
*12 μανταρίνια
*2 φλυτζάνια ζάχαρη
*1 φλιτζάνι νερό
*φλούδες απο 3 μανταρίνια

Έβαλα το τσίπουρο μέσα σε ένα μεγάλο βάζο και έριξα μέσα τα μανταρίνια τρυπημένα με ένα ξύλο απο σουβλάκι σε διάφορα σημεία. Θα το φυλάξω σε ένα δροσερό ντουλάπι για ένα μήνα με 40 μέρες Μετά θα φτιάξω ένα σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και τα φλούδια μανταρινιού. Θα σουρώσω το τσίπουρο και θα το ρίξω στο σιρόπι.
Θεωρητικά ακούγεται εύκολο, θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα!

Ετικέτες