Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Σπιτική Μερέντα


Τις προάλλες μια φίλη μου μου έφερε ενα βαζάκι με λαχταριστή σπιτική μερέντα. Αφού τη δοκίμασα σκέτη, πάνω σε ψωμί και πάνω στα Σαββατιάτικα pancakes μας, μπορώ να προχωρήσω στην εξής βαρύγδουπη δήλωση: Δεν ξανατρώω αγοραστή μερέντα!!!

Ορίστε και η συνταγή:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
125γρ κουβερτούρα
150γρ βιτάμ
2 κουτ σούπας άχνη κοσκινισμένη
4 κουτ σούπας κακάο κοσκινισμένο
1 κούπα τριμμένο φουντούκι

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με την άχνη, το κακάο και τη λιωμένη σοκολάτα.
Τέλος βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και το αδειάζουμε σε ένα βαζάκι.
Μόλις κρυώσει το βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμο.

3 σχόλια:

  1. Mε λίγωσες βραδιάτικα!!! Αχ...και για μας που δεν έχουμε ζαχαρούχο;;; Δε θα΄ρθω το καλοκαίρι στην Ελλάδα, θα βγάλω το άχτι μου!!!
    ΕΡΩΤΗΣΗ:Γιατί το όνομά σου δεν το'χεις συνδέσει με το μπλοκ σου;;; Τρόμαξα να σε βρω βρε κορίτσι μου!!! Ήθελα να σου κάνω και έκπληξη...
    Δεν πειράζει, έκπληξη θα είναι το δωράκι μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ ναι, δεν το είχα δει, το έφτιαξα τωρα! Περιμένω με ανυπομονησία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς βρεθήκαμε,τι όμορφη μερεντένια υποδοχή είναι αυτή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...