Φουσκωτό πορτοφολάκι


Καλημέρα!
Σήμερα σας έχω ενα φουσκωτό τσαντάκι για καλλυντικά ή οτι άλλο θέλετε!
Χρειαζόμαστε το βασικό μας ύφασμα που πρέπει να είναι σχετικά σκληρό, τζίν, χοντρό λινό κτλ και ενα δεύτερο ύφασμα κατα προτίμηση εμπριμέ ή πολλά διαφορετικά που να ταιριάζουν μεταξύ τους. Κόβουμε ορθογώνια διαστάσεων 5,5εκ x 16εκ, 8 απο το βασικό ύφασμα και 6 απο τα υπόλοιπα.

Ράβουμε εναλλάξ 4 του βασικού με 3 απο τα άλλα, 2 φορές για να φτιάξουμε τις δύο πλευρές του πορτοφολιού. Το περιθώριο ραφής ειναι 0,5εκ.

Εδώ τις βλέπετε έτοιμές απο την καλή κι απο την ανάποδη.

Σιδερώστε τις ραφές να ανοίξουν.

Τώρα διπλώστε στο σημείο που είναι το εμπριμέ ύφασμα και ράψτε πολύ κοντά στην άκρη για να το στερεώσετε. Εδώ βλέπετε η δεξιά πλευρά ειναι ραμμενη και η μεσαία ειναι στερεωμένη με καρφίτσες για να τη ράψω.

Αυτό θα το κάνετε συνολικά 12 φορές, δηλαδή για κάθε πλευρά των εμπριμέ υφασμάτων.
Κόψτε τώρα 2 ορθογώνια 7εκ x17.5εκ απο το βασικό ύφασμα. Διπλώστε τα κατα μήκος στη μέση και αν θέλετε βάλτε ανάμεσα επένδυση για να είναι πιο σκληρά.

Ράψτε στα πλάγια διπλώνοντας 2 φορές (απο 0,5εκ). Κόψτε ένα αυτοκόλλητο όσο οι λωρίδες σας και ράψτε κάθε κομμάτι του πάνω σ'αυτές.

Στερεώστε κάθε μια απο τις 2 λωρίδες που φτιάξατε πανω στα πλευρικά κομμάτια, απο την καλή πλευρά, με τις αδρές πλευρές να ακουμπάνε μεταξύ τους και με το αυτοκόλλητο προς τα πάνω. Μήν παραπλανηθείτε που στη φωτογραφία δεν φαίνεται το αυτοκόλλητο, ειναι που είμαι τελείως ξανθιά και το έραψα μετα. Πιστέψτε με , θα είναι πιο εύκολο αν το ράψετε απο πρίν. Ράψτε κατα μήκος της αδρής πλευράς.

Το κάθε κομμάτι σας θα δείχνει κάπως έτσι.

Ενώστε τα δύο κομμάτια με τις καλές πλευρές να κοιτάνε μεταξύ τους. Ράψτε μόνο τον πάτο και τα πλάγια. Εδώ βλέπετε πόσο χάλια είναι οι ραφές που κάνω, τελείως ερασιτεχνικές, αλλα όπως λέει και η Βέφα "εμένα δεν μου πέτυχε αλλά δεν πειράζει φίλες μου,εσείς θα το κάνετε καλύτερα".

Στις κάτω γωνίες κάντε μια διαγώνια ραφή και κόψτε το κομματάκι που περίσσεψε. Αυτο θα δωσει στο πορτοφολάκι πιο στρογγυλες γωνιες.

Γυρίστε τώρα απο την καλή. Αχαα, αρχίζει να μοιάζει με πορτοφολάκι...

Πάμε τώρα για την εσωτερική επένδυση. Κόψτε 2 κομμάτια απο το ύφασμα που θέλετε να χρησιμοποήσετε, ιδιας διάστασης με το πορτοφολάκι, χωρίς να μετρήσετε τις λωρίδες που εχουν το αυτοκόλλητο.

Στερεώστε τα δύο κομμάτια μεταξύ τους με τις καλές πλευρές να κοιτούν η μία την άλλη. Το δικό μου ύφασμα ήταν ίδιο και απο τις δύο πλευρές, γι'αυτό το βλέπετε ετσι. Ράψτε εκεί που δείχνει η μαύρη γραμμή, αφήνοντας δηλαδή ενα κενό στον πάτο. Γυρίστε το μέσα έξω ωστε να βλέπετε την καλή πλευρά.

Γυρίστε το τσαντάκι ανάποδα και σπρώξτε τις αυτοκόλλητες λωρίδες προς τα μέσα.

Βάλτε την επένδυση μέσα ωστε οι καλές πλευρές του πορτοφολιού και της επένδυσης να ακουμπάνε μεταξύ τους. Θυμηθείτε, το δικό μου υφασμα είναι ιδιο μπρος πισω. Ευθυγραμμίστε τις αδρές πλευρές και στερεώστε με καρφίτσες.


Ράψτε κατα μήκος των αδρών πλευρών.

Τραβήξτε την επένδυση έξω.

Βάλτε τα δάχτυλά σας στο κενό που αφήσατε και τραβήξτε μέσα απο αυτό το πορτοφολάκι σιγά σιγά. Έτοιμο! Ράψτε με το χέρι το κενό της επένδυσης και γεμίστε το τσαντάκι σας με οτι θέλετε ή καντε το δώρο. Εγώ το χρησιμοποιώ στην παραλία για κλειδιά και κινητό....

Έμπνευση pink penguin

Ετικέτες