Κυματιστή κουβέρτα

Καλημέρα σε όλους!Ελπίζω να περνάτε καλά να είστε δημιουργικοί και να ευχαριστιέστε τις όμορφες στιγμές σας χωρίς να αφήνετε τις εξελίξεις να σας ρίχνουν ψυχολογικά.
Μια αγαπημένη μου φράση ειναι "η ωραιότερη μέρα της ζωής σου είναι η σημερινή". Μου το είπε ενα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο και έχει δικιο. Το παρελθόν εχει περάσει και το μέλλον μπορεί να μην έρθει ποτέ ή αν ερθει σιγουρα δε θα είναι όπως το φανταζόμαστε. Πρεπει να εκμεταλευόμαστε το παρόν στο 100%!!!
Επειδή όμως πρέπει να είμαστε και λίγο προνοητικοί και ο χειμώνας έρχεται νομίζω οτι ήρθε η ώρα να σας δείξω το σχέδιο για την κυματιστή κουβερτούλα! Μου ζητήθηκε και χάρηκα πολύ γι' αυτό, πέρασα ένα ολόκληρο απόγευμα να κοκορεύομαι στον mrΓ ποσο χρήσιμες βρίσκουν οι άλλοι τις οδηγίες μου και ποσο καλό θα ήταν να αγόραζα λιιιγα ακόμα κουβάρια μαλλιά!
Η κυματιστή κουβερτα ειναι πολύ ωραίο σχέδιο γιατι επαναλαμβάνεται και είναι ευκολο να το κάνεις έχοντας την προσοχή σου στράμενη αλλού. Για να μή μιλήσω για τους άπειρους χρωματικούς συνδυασμούς που μπορεί να έχει!
Να προσθέσω οτι οι οδηγίες δεν είναι δικές μου, απλά τις μεταφράζω απο το attic24.
Θα κάνω ένα μικρό κομματάκι για να καταλάβετε το σχέδιο.
Κάνουμε μια αλυσίδα, οι θηλιες πρέπει να είναι πολλαπλάσιο του 14 συν 3 ακόμα.
Πχ εδω εκανα μια αλυσίδα με 31 θηλιές (14x2 +3).
Κάνουμε ενα διπλό κροσέ στην 4η θηλιά απο το βελονάκι.
Κάνουμε άλλα 4 διπλά κροσέ στις επόμενες 4 θηλιές.
Πάμε τώρα για μια μείωση. Αυτό σημαίνει οτι οι δυο θηλιές θα ενωθούν σε μία. Αρχίζουμε όπως το διπλό κροσέ αλλά δεν το τελειώνουμε. Δηλαδή:
Τυλίξτε την κλωστή πάνω στο βελονάκι και βάλτε το μέσα στην επόμενη θηλιά. Ξανατυλίξτε την κλωστή και τραβήξτε την έξω από την θηλιά. Tυλίξτε την κλωστή και περάστε από τις δυο θηλιές. Έχετε τώρα δύο θηλιές στο βελονάκι σας.
Τυλίξτε πάλι την κλωστή και βάλτε το βελονάκι στην επόμενη θηλιά.Ξανατυλίξτε την κλωστή και τραβήξτε την έξω από την θηλιά. Έχετε 4 θηλιές στο βελονάκι.
Τυλίξτε την κλωστή και τραβήξτε την μέσα από τις δύο ακριανές θηλιές. Τώρα έχετε 3 θηλιές στο βελονάκι.
Τυλίξτε την κλωστή και τραβήξτε την μέσα και απο τις 3 θηλιές ταυτόχρονα. Βουαλά!
Δεν ήταν τόσο δύσκολή η μείωση, ε; Οκ, κάνουμε άλλη μία!
Βλέπετε την κούρμπα που δημιουργείται; Συνεχίζουμε κάνοντας 4 διπλά κροσέ στις επόμενες 4 θηλιές.
Κάνουμε 2 διπλά κροσέ στην επόμενη θηλιά (αυξάνουμε δηλαδη).
Και άλλα 2 διπλά κροσέ στην επόμενη.
Κάνουμε 4 διπλά κροσέ στις επόμενες 4 θηλιές.
Συνεχίζουμε κάνοντας πάλι δύο μειώσεις και στη συνέχεια 4 διπλά κροσέ στις 4 επόμενες θηλιές. Τελειώνουμε με μια αύξηση, δηλαδή 2 διπλά κροσέ στην ιδια θηλιά.
Αν το έχετε κάνει σωστά θα έχετε φτάσει στο τέλος της αλυσίδας. Γυρίζουμε το πλεκτό απο την ανάποδη για να κάνουμε τη 2η σειρά. Αρχίζουμε με μια αλυσίδα με 3 θηλιές.
Κάνουμε ένα διπλό κροσέ στην ιδια θηλια που βρίσκεται η αλυσίδα.
Κάνουμε 4 διπλά κροσέ στις 4 επόμενες θηλιές.
Συνεχιζουμε όπως και πρίν: μείωση, μείωση, 4 διπλά κροσέ, αυξηση, αυξηση, 4 διπλά κροσε μείωση, μείωση κοκ
Ανεξάρτητα απο το πόσο μεγάλη αλυσίδα επιλέξετε πρέπει κάθε σειρά να τελειώνει με μια αύξηση.
Και φυσικά μπορείτε να αλλάζετε χρώματα και να κάνετε τους άπειρους συνδυασμούς.
Άρχισα αυτό το κουβερτάκι για να το κάνω κάπου δώρο και είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω το δικό μου χρωματικό συνδυασμό, μέχρι τώρα τους "εκλεβα" απο αλλού. Ομολογώ οτι παρόλο που είχα τους ενδοιασμούς μου για τα χρώματα που επέλεξα, είμαι πολύ ευχαριστημένη με το πως εξελίσσεται.
Αυτά για τώρα, ειχα καιρό να αναρτήσω οδηγίες για βελονάκι και τις ευχαριστήθηκα!
Με λιγη εξάσκηση θα καταφέρετε την κουβερτίτσα, δεν είναι δύσκολη! Μαθετε καλα την αύξηση και τη μείωση γιατι θα την χρειαστούμε για το επόμενο σχέδιο που σας είχα υποσχεθεί εδώ.

Σημείωση 11/9/12: Για όσους δυσκολευτήκατε με τη μείωση, σας ζητώ συγνώμη για την ταλαιπωρία. Είχα κάνει ένα λαθάκι που τώρα διορθώθηκε. Ευχαριστώ την ανώνυμη που το παρατήρησε! Για να δείτε την κουβερτίτσα τελειωμένη πατήστε εδώ.

Ετικέτες