Σέτ μπάνιου

Τον τελευταίο καιρό εχω αρχίσει να επεξεργάζομαι το θέμα Χριστουγεννιάτικα δώρα και εννοείται οτι τα χειροποίητα είναι για μένα τα καλύτερα.
Για τις γιορτές λοιπόν που πλησιάζουν πειραματίστηκα με ένα σετ για το μπάνιο. Άρχισα φτιάχνοντας ενα sugar scrub, ενα scrub σώματος με βάση το λάδι και τη ζάχαρη.
Γέμισα ένα βαζάκι με ζάχαρη.
Την ανακάτεψα με λάδι μέχρι να πάρει την επιθυμητή υφή, ούτε στεγνή , ούτε να τρέχουν λάδια.
Προσέθεσα λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμί και 1-2 σταγόνες μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής, έτσι για να πάρει μια πιο παιχνιδιάρικη απόχρωση. (προσεξτε με την ποσότητα χρώματος μη γίνετε στρουμφάκια!)
Με αυτό κάνουμε μασάζ στο σώμα μας πρίν το ντούς, απολεπίζει και ενωδατώνει και στη συνέχεια το ξεβγάζουμε και σαπουνιζόμαστε κανονικά. Για μετά το μπάνιο έφτιαξα ένα αρωματικό λάδι σώματος με αμυγδαλέλαιο και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο (έβαλα πάλι γιασεμί για να ταιριάξει με το scrub). Το σέτ ολοκληρώνεται με ενα φυσικό σαπούνι και ενα σφουγγάρι. Δεν είμαι και πολύ σίγουρη για την επιλογή αρώματος, εσείς αν δεχόσασταν ενα τέτοιο σετ για δώρο τι άρωμα θα θέλατε να έχει; Να πάω σε κάτι πρωτότυπο ή να κινηθώ σε κλασικά πχ βανίλια;

Ετικέτες