Mac'n'cheese

Ή αλλιώς τα αμερικάνικα μακαρόνια με τυρί.
Ιδανικά για παιδικά πάρτυ.
Ή για μια μέρα που θέλετε να φάνε με συνοπτικές διαδικασίες (ξέρετε, χωρίς να διαβάσετε 10 παραμυθάκια ή να λέτε κάθε δύο λεπτά τη φράση "φάε μπουκιά").
Ή για όταν νοιώθετε κι εσείς παιδί, θέλετε να πάρετε αγκαλιά κάτι σε υδατάνθρακα και να δείτε για εκατοστή φορά το "Pride and Prejudice"  (σσσσ....).
Έχουν μέσα αρκετό cheddar, τυρί με μεγάλο ποσοστό ασβεστίου. Σε κάθε περίπτωση φτιάχνονται σε 30 λεπτά κι αυτό από μόνο του είναι σημαντικό!
Η συνταγή λοιπόν (μικρή ποσότητα, για 3 παιδικές μερίδες):

Mac'n'cheese
- 1 κούπα μακαρόνι κοραλάκι ή κοφτό
- 5 φέτες τυρί τσένταρ
- 1,5 κουτ.σούπας βούτυρο φρέσκο
- 1,5 κουτ.σούπας αλεύρι
- 3 κουτ.σούπας τυρί τριμμένο 
- 1 κούπα γάλα χλιαρό (για πιο πλούσια γεύση το μισό εβαπορέ, όχι αραιωμένο)
- 1/2 κουτ.γλυκού μουστάρδα (όχι καυτερή)
- λίγο αλάτι

Βράζουμε το μακαρονάκι al dente. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν γίνει κρεμώδες το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας να μη σβολιάσει. Το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο. Μη γίνει στόκος αλλά ούτε να τρέχει. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά, το αλάτι και τη μουστάρδα. Στο μεταξύ έχει γίνει και το μακαρονάκι. Το στραγγίζουμε καλά και το ρίχνουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού και σερβίρουμε ζεστό. Καλή όρεξη!

Ετικέτες