Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Παιδικό Σκουφάκι

Νομίζω ήρθε επιτέλους η στιγμή για το σκουφάκι που σας ειχα υποσχεθεί!
Και πάνω στην ώρα για να ετοιμάσετε μερικά για τα Χριστουγεννιάτικα δωράκια σας, αφου το συγκεκριμένο project δε θα σας πάρει πάνω απο 2-3 μερες (τόσο μου παίρνει εμένα που πλέκω αργά και παρέα με 2 πιτσιρίκια...)

Χρησιμοποίησα βελονακι νούμερο 4 και το σχέδιο προσαρμόζεται σε κεφαλάκια απο 0 μηνών εως 3 χρονών, μπορεί και παραπάνω απλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Όπου βλέπετε μδκ εννοώ "μισό διπλό κροσέ"
Το σχέδιο έχει ώς εξής:

- Κάνουμε μια αλυσίδα με 4 θηλιές. Ενώνουμε με μια τυφλή βελονιά στην αρχική θηλιά. Έχουμε φτιάξει ένα κυκλάκι.

- Κάνουμε μια αλυσίδα με 2 θηλιές. Κάνουμε 6 μδκ βάζοντας το βελονάκι στο κέντρο του κύκλου. Κλείνουμε κάνοντας μια τυφλή βελονιά στη δεύτερη θηλιά της αλυσίδας.

- Κάνουμε μια αλυσίδα με 2 θηλιές. Κάνoυμε ένα μδκ στην ίδια θηλιά. Συνεχίζουμε κάνοντας 2 μδκ σε κάθε μία απο τις θηλιές. Κλέινουμε με τυφλή βελονιά στη δεύτερη θηλιά της αλυσίδας.

- Κάνουμε μια αλυσίδα με 2 θηλιές. Κάνoυμε ένα μδκ στην ίδια θηλιά. *Κάνουμε 2 μδκ στην επόμενη θηλιά και 1 μδκ στην επόμενη*. Επαναλαμβάνουμε απο * μεχρι * γύρω γύρω και κλείνουμε με τυφλή βελονιά στη δεύτερη θηλιά της αλυσίδας.

- Κάνουμε μια αλυσίδα με 2 θηλιές. Κάνoυμε ένα μδκ στην ίδια θηλιά. *Κάνουμε 2 μδκ στην επόμενη θηλιά και 1 μδκ στις επόμενες 2 θηλιές*. Επαναλαμβάνουμε απο * μεχρι * γύρω γύρω και κλείνουμε με τυφλή βελονιά στη δεύτερη θηλιά της αλυσίδας.

- Κάνουμε μια αλυσίδα με 2 θηλιές. Κάνoυμε ένα μδκ στην ίδια θηλιά. *Κάνουμε 2 μδκ στην επόμενη θηλιά και 1 μδκ στις επόμενες 3 θηλιές*. Επαναλαμβάνουμε απο * μεχρι * γύρω γύρω και κλείνουμε με τυφλή βελονιά στη δεύτερη θηλιά της αλυσίδας.

- Κάνουμε μια αλυσίδα με 2 θηλιές. Κάνoυμε ένα μδκ στην ίδια θηλιά. *Κάνουμε 2 μδκ στην επόμενη θηλιά και 1 μδκ στις επόμενες 4 θηλιές*. Επαναλαμβάνουμε απο * μεχρι * γύρω γύρω και κλείνουμε με τυφλή βελονιά στη δεύτερη θηλιά της αλυσίδας.

- Κάνουμε μια αλυσίδα με 2 θηλιές. Κάνoυμε ένα μδκ στην ίδια θηλιά. *Κάνουμε 2 μδκ στην επόμενη θηλιά και 1 μδκ στις επόμενες 5 θηλιές*. Επαναλαμβάνουμε απο * μεχρι * γύρω γύρω και κλείνουμε με τυφλή βελονιά στη δεύτερη θηλιά της αλυσίδας.
.
.
.
Συνεχίζουμε στην ίδια λογική αυξάνοντας τις θηλιες μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή διάμετρο.
.
.
- Κάνουμε μια αλυσίδα με 2 θηλιές. Κάνoυμε ένα μδκ στην ίδια θηλιά. Κάνουμε απο ένα μδκ σε κάθε μια θηλιά γύρω γύρω. Κλείνουμε με τυφλή βελονιά στη δεύτερη θηλιά της αλυσίδας.
.
.
.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο βήμα μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό μάκρος, παρά 3 εκατοστά.
.
.
- (Σ'αυτόν τον κύκλο θα μειώσουμε) Κάνουμε μια αλυσίδα με 2 θηλιές. Κάνoυμε ένα μδκ στην ίδια θηλιά. Κάνουμε ενα μδκ σε κάθε μια απο τις επόμενες 11 θηλιές. Και τώρα θα κάνουμε μια μειωση. ετοιμοι; ναι; οκ παμε: [φέρνουμε την κλωστή απο πάνω και βάζουμε το βελονάκι στην επόμεη θηλιά. Φέρνουμε την κλωστη απο πάνω και την τραβάμε μέσα απο τη θηλια] Τώρα έχουμε 3 θηλιές στο γάντζο μας. Επαναλαμβάνουμε απο [ μεχρι ]. Τώρα έχουμε 5 θηλιές στο γάντζο μας. Φέρνουμε την κλωστή απο πάνω και την τραβάμε μέσα απο τις 5 θηλιές ταυτόχρονα.
Συνεχίζουμε κάνοντας 11 μδκ σε κάθε μία θηλια και στη συνέχεια μια μείωση μέχρι να τελειώσει ο κύκλος. Κλείνουμε με τυφλή βελονιά.

Ουσιαστικά το σκουφάκι μας τελείωσε, αν θέλαμε να είναι απλό,θα το κάναμε λίγο πιο μακρύ και θα το αφήναμε εκεί. Εμείς όμως το θέλουμε λουσάτο, έτσι δεν είναι;
Πάμε λοιπόν να κάνουμε το λούσο του:

- Κάνουμε μια αλυσίδα με 3 θηλιές. Αφήνουμε μια θηλιά.*Κάνουμε ενα διπλό κροσέ στην επόμενη θηλιά. Κάνουμε αλυσίδα με μία θηλιά. Αφήνουμε μια θηλιά* επαναλαμβάνουμε απο * μέχρι * γύρω γύρω μέχρι να τελειώσει ο κύκλος. Κλέινουμε με τυφλή βελονιά.

- Κάνουμε μια αλυσίδα με 2 θηλιές. Κάνoυμε ένα μδκ στην ίδια θηλιά. Αφήνουμε μια θηλιά και κάνουμε μια τυφλή βελονιά στην επόμενη. *Αφήνουμε μια θηλια και κάνουμε 3 διπλά κροσέ στην επόμενη. Αφήνουμε μια θηλιά και κάνουμε τυφλή βελονιά στην επόμενη*. Επαναλαμβάνουμε απο * μεχρι * γυρω γυρω μεχρι το τέλος. Kλείνουμε με τυφλή βελονιά στη δεύτερη θηλιά της αλυσίδας.
Αυτό είναι το λούσο του, καλό δεν είναι; Μπορείτε να το αφήσετε έτσι αν θέλετε.
Εγώ του προσέθεσα κι ένα λουλούδι. Οδηγίες για να το φτιάξετε θα βρείτε εδώ. Χρησιμοποίησα μεγαλύτερη βελόνα (no5) για να το κάνω πιο μεγάλο και αφράτο.
Για οποιαδήποτε απορία ή αν εντοπίσετε κάποιο λάθος στις οδηγίες περιμένω σχόλιό σας.

Εμπνευση απο το σχέδιο που βρίσκεται στο aesthetic nest.

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Για λίγη χαλάρωση

Βρίσκομαι στην Αθήνα, στο πατρικό μου. Χωρίς τα πιτσιρίκια και τον mrΓ ειχα την ευκαιρία να χαλαρώσω κατω απο ζεστές κουβέρτες, να δώ φίλες και να μιλήσω για κοριτσίστικα πράγματα, να πιώ εναν καπουτσίνο οσο αργά μπορεί ένας άνθρωπος να πιει έναν καπουτσίνο.
Επίσης την έπεσα σε ενα απο αυτά τα περίπτερα με τα ξένα περιοδικά (που δεν τα βρίσκω ποτέ στη Ρόδο, γκρρρ) και αγόρασα 2 (!) και μάλιστα το ένα αφιερωμένο στα Χριστούγεννα.
Ο καιρός είναι αναζωογονητικά κρύος και δεν χορταίνω τον κήπο του σπιτιού. Είναι γεμάτος με τις μυρωδιές και τα έντονα χρώματα της εποχής και όποτε κάνω μια βόλτα υπόσχομαι στον εαυτό μου οτι μια μέρα θα αποκτήσω κι εγώ κήπο...
Κι αυτό ήταν το μικρό μου διάλειμμα απο την καθημερινότητα, σήμερα  γυρίζω πίσω, ανανεωμένη, έτοιμη για αγκαλιές στον Φιλαράκο και κρυφτό με το Νεραϊδάκι. Και στο πιο όμορφο μέρος να βρίσκεσαι τίποτα δε συγκρίνεται με την οικογένειά σου...

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Σέτ μπάνιου

Τον τελευταίο καιρό εχω αρχίσει να επεξεργάζομαι το θέμα Χριστουγεννιάτικα δώρα και εννοείται οτι τα χειροποίητα είναι για μένα τα καλύτερα.
Για τις γιορτές λοιπόν που πλησιάζουν πειραματίστηκα με ένα σετ για το μπάνιο. Άρχισα φτιάχνοντας ενα sugar scrub, ενα scrub σώματος με βάση το λάδι και τη ζάχαρη.
Γέμισα ένα βαζάκι με ζάχαρη.
Την ανακάτεψα με λάδι μέχρι να πάρει την επιθυμητή υφή, ούτε στεγνή , ούτε να τρέχουν λάδια.
Προσέθεσα λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμί και 1-2 σταγόνες μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής, έτσι για να πάρει μια πιο παιχνιδιάρικη απόχρωση. (προσεξτε με την ποσότητα χρώματος μη γίνετε στρουμφάκια!)
Με αυτό κάνουμε μασάζ στο σώμα μας πρίν το ντούς, απολεπίζει και ενωδατώνει και στη συνέχεια το ξεβγάζουμε και σαπουνιζόμαστε κανονικά. Για μετά το μπάνιο έφτιαξα ένα αρωματικό λάδι σώματος με αμυγδαλέλαιο και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο (έβαλα πάλι γιασεμί για να ταιριάξει με το scrub). Το σέτ ολοκληρώνεται με ενα φυσικό σαπούνι και ενα σφουγγάρι. Δεν είμαι και πολύ σίγουρη για την επιλογή αρώματος, εσείς αν δεχόσασταν ενα τέτοιο σετ για δώρο τι άρωμα θα θέλατε να έχει; Να πάω σε κάτι πρωτότυπο ή να κινηθώ σε κλασικά πχ βανίλια;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...