Προκομμένη κόρη

Αυτή την εποχή έχουμε κλειστεί στο σπίτι. Λίγο το κρύο, λίγο η κοιλιά μου που μεγαλώνει, λίγο κάνα δυο συναχάκια, έχουμε γίνει σπιτόγατοι. Ο μόνος τρόπος για να αντέξει κανείς την κλεισούρα είναι να τον αναπαύει το σπίτι του. Και το πιο σημαντικό για να γίνει αυτό είναι να το έχει καθαρό και συμμαζεμένο!
Έχω αρχίσει να οργανώνομαι λιγάκι στο θέμα της καθαριότητας γιατί είχα καταλήξει όλο να καθαρίζω και ποτέ να μην είναι το σπίτι όπως το θέλω! Η αδερφή μου με "παρέσυρε" σε ένα από αυτά τα μπλόγκ οργάνωσης σπιτιού, συγκεκριμένα στο IHeart Organizing και άρχισα να παίρνω ιδέες από την απίστευτη δουλειά που έχει κάνει η Jen στο σπίτι της.
Μια από αυτές ήταν η λίστα με τις δουλειές του σπιτιού χωρισμένες ανα μέρα, εβδομάδα, μήνα κτλ
Μπορείτε να δείτε την ιδέα της Jen εδώ, αλλά εγώ αποφάσισα να φτιάξω μια δικιά μου λίστα για να καλύπτει τις ανάγκες μου (πατήστε στην εικόνα για να μεγαλώσει)
Όπως βλέπετε έχω παραλείψει τη στήλη με τις δουλειές που πρέπει να γίνουν μέσα στο χρόνο (πολύ μακροχρόνιο για μένα) και ίσως παρατηρήσατε ότι το πλάνο εργασιών είναι λίγο αισιόδοξο (για όσους με γνωρίζουν προσωπικά, υπεραισιόδοξο) απλά ακολουθώ τη μέθοδο "λέω δέκα για να κάνω τα πέντε"!
Στη συνέχεια το πλαστικοποίησα και κάθε φορά που ολοκληρώνω μια δουλειά την τσεκάρω με μαρκαδόρο για ασπροπίνακες.
Και όπως βλέπετε έχω αφήσει και χώρο στις στήλες για να συμπληρώνω δουλειές που προκύπτουν (όταν τραβήχτηκε η φώτο εχμ, δεν είχα κάνει τα χαλιά, τώρα σας υπόσχομαι ότι τα έχω στρώσει!). Πρέπει να πω ότι μέχρι τώρα με έχει βολέψει πάρα πολύ, παρατήρησα ότι κάνω τις δουλειές πιο συγκεντρωμένα αν τις έχω γραμμένες σε λίστα και κάθε φορά που τσεκάρω κάτι το ευχαριστιέμαι τρομερά! Για να μη σχολιάσω πόσο μου αρέσει να παίζω μ' αυτό το μαρκαδόρο!
Κι εδώ έφτιαξα ένα κενό για εσάς:
 Εσείς έχετε κάποιο κόλπο για τις δουλειές του σπιτιού και την οργάνωσή τους;

Ετικέτες ,