Τσαντακι καλλυντικών

Κι ενώ έκανα ένα για την αδερφή μου, κι ενώ είναι τόσο χρήσιμα οταν ψάχνεις το καταραμένο το liposan στον πάτο της τσάντας σου, παρόλα αυτά δεν είχα αξιωθεί να φτιάξω ενα για τον εαυτό μου! Ντροπή!
Μια και δεσμεύθηκα λοιπόν για tutorial δεν υπήρχε γυρισμός!Το τσαντάκι έγινε πραγματικότητα!
Χρησιμοποίησα δύο διαφορετικά υφάσματα, ένα βαμβακερό για επένδυση κι ένα λινό που το κέντησα κιόλας.
Θα χρειαστούμε 4 ορθογώνια υφάσματα (2 εξωτερικό ύφασμα και 2 επένδυση) και ένα φερμουάρ σε ανάλογο μέγεθος.
Παίρνουμε το ένα απο τα έξω κι ένα απο τα μέσα υφάσματα και κάνουμε ένα "σάντουιτς" με το φερμουάρ και τις καλές πλευρές να κοιτάζονται. Ράβουμε κατά μήκος του φερμουάρ (απο την έξω πλευρά του).
Το ίδιο "σάντουιτς" κάνουμε και με τα άλλα 2 υφάσματα βάζοντας τα ήδη ραμμένα ανάμεσά τους και τις καλές πλευρές να κοιτάζονται.Ράβουμε πάλι κατά μήκος του φερμουάρ.
Ανοίγουμε τα υφάσματα και τα πατάμε με το σίδερο (προσοχή με τη θερμοκρασία γιατί εγώ η ξανθιά παραλίγο να λιώσω το φερμουάρ!). Θα πρέπει να είναι κάπως έτσι απο την καλή,
και κάπως έτσι απο την ανάποδη!
Στη συνέχεια γυρίζουμε τα υφάσματα της επένδυσης να κοιτάζονται μεταξύ τους και τα εξωτερικά το ίδιο απο την απο την άλλη πλευρά. Το φερμουάρ τώρα είναι κρυμμένο ανάμεσα τους. Φροντίζουμε να το ανοίξουμε μέχρι τη μέση και γυρνάμε τα δόντια του απο την πλευρά της επένδυσης. Στερεώνουμε με καρφίτσες.
Ράβουμε γύρω γύρω όπως φαίνεται στη σκούρα γραμμή, αφήνοντας δηλαδή ενα κενό στο κάτω μέρος της επένδυσης.
Μέσα απ'αυτό το κενό γυρνάμε το μέσα έξω.
Ράβουμε το υπόλοιπο στο χέρι και βάζουμε μέσα την επένδυση.
Έτοιμο για γέμισμα!
Το μέγεθός του είναι κάπως μεγάλο για νεσεσέρ τσάντας, αλλά είναι το μέγεθος που χρειαζόμουν για να χωρέσουν όλα αυτά που συνήθως κουβαλάω.
Μπορείτε να το κάνετε όσο μεγάλο ή μικρό θέλετε.
Χαίρομαι τόσο πολύ που επιτέλους το έκανα, δε θα το πιστέψετε αλλά τόσο καιρό έριχνα τα πράγματα χύμα μέσα στην τσάντα και όποτε άλλαζα τσάντα τα μετέφερα ένα ένα ή δεν τα μετέφερα καθόλου! Χάος! Νομίζω οτι θα κερδίσω πολύ χρόνο με το καινούριο τσαντάκι μου!!!
Και το περιεχόμενο; Καθρεφτάκι, κεραλοιφή, μολύβι ματιών, depon, τσιμπιδάκια και αντισηπτικό gel. Εσείς τι κουβαλάτε πάντα μαζί σας;

Ετικέτες