Σεντουκι απ' τα παλια

Καλησπέρα σε όλους!Καλά είστε;
Εγώ βαραίνω μερα με τη μέρα, έχω αρχίσει να γράφω ατέλειωτες λίστες με αυτά που πρέπει να γίνουν πριν έρθει το μωρό, άλλες αφορούν εμένα, άλλες το σπίτι, υπάρχει και μια λίστα με πραγματάκια που θα ήθελα να του φτιάξω χειροποίητα, αλλά αν δε γίνουν τα πιο sos δε με βλέπω να κάνω και πολλά!
Μέχρι λοιπόν να βρώ την όρεξη να ξεκινήσω, απολαμβάνω το τσαγάκι μου παρέα με το Νεραϊδάκι!
Στο σπίτι πίσω απ' το δικό μου έμενε μια γιαγιούλα που τώρα δεν ξέρω που θα την πάνε (ελπίζω όχι σε γηροκομείο) αλλά πρό ημερών έφεραν ένα τεράστιο κοντεινερ και πετάγανε σαβούρα πιθανόν για κάποια ανακαίνιση. Έβλεπα παλιές βαλίτσες ανάμεσα στα σκουπίδια κι ευχόμουν να μην περιέχουν τίποτα vintage εργόχειρα, παρόλα αυτά αντιστάθηκα στον πειρασμό να σκαλίσω, μέχρι που είδα αυτό:
Έρωτας με την πρώτη ματιά! Ένα παλιό βαρύ σεντούκι, βαμμένο σε ένα απο τα αγαπημένα μου χρώματα. Όπως καταλαβαίνετε το σεντούκι είναι πια δικό μου! Μη ρωτήσετε πως βγήκε απο το κοντεινερ, η απάντηση θα περιλαμβάνει εγκύους να τραβάνε και περαστικές μαθήτριες να βοηθάνε!
Νομίζω πως άξιζε τον κόπο όμως!
Στο πλάι γράφει Νέα Υόρκη, είναι απίστευτο, ο άνθρωπος που το είχε έκανε υπερατλαντικό ταξίδι, μπορεί να είχε μείνει χρόνια στην Αμερική και μετά να επέστρεψε, κουβαλώντας τα πράγματά του μεσα στο σεντούκι. Σιγουρα θα πέρασε κι απο τη νήσο Ελις... Δεν είναι τρομερά συναρπαστικό; Θα ξέρετε ήδη πόσο μου αρέσουν τα παλιά αντικείμενα, και ειδικά αυτό εδω μπήκε κατευθείαν στην καρδιά μου, γιατί είναι όμορφο, το χρώμα του με κάνει να χαμογελώ και το γεγονός οτι ήρθε απο τη Νέα Υόρκη μου το κάνει ακόμα πιο αγαπητό, είναι μια πόλη που έχω μέσα στην καρδιά μου και που συχνά την ονειρεύομαι στον ύπνο μου. Μου θυμίζει κάποιες απο τις πιο ωραίες στιγμές της ζωής μου.
Ακόμα δεν ξέρω πως θα το χρησιμοποιήσω, ισως όμως βάζουμε μέσα ενθύμια, παλια ρουχαλάκια, βιβλία και παιχνίδια των παιδιών, πράγματα που θα μας συγκινήσουν να υπάρχουν μετά απο χρόνια. Ένας φίλος επίσης μου πρότεινε να το κάνω τραπεζάκι αλλά δεν είναι τελείως επίπεδο απο πάνω.
Καμιά ιδέα;

Ετικέτες ,