Κρίκοι με βελονάκι

Είναι η ιδέα μου ή οι απλοί μεταλλικοί κρίκοι έχουν ξεπεραστεί; Μη με παρεξηγήσετε, οι κρίκοι φοριούνται αλλά τώρα έχουν πάνω φτερά, χάντρες κτλ. Έτσι έχω ξεμείνει με τρία ζευγάρια απλούς κρίκους σε διάφορα μεγέθη, που όποτε πάω να τους φορέσω νιώθω σα να επέστρεψα στο 2004 και τους βγάζω πάλι! (κάτι σαν τα σκουλαρίκια-αλυσίδες του '98).
Κι επειδή ήρθε επιτέλους η άνοιξη και έβγαλα τα κασκόλ, κι επειδή τα μαλλιά μου περνάνε την άσχημη φάση τους και χρειάζομαι μεγάλα σκουλαρίκια για να τραβάω την προσοχή μακριά απο την αχτενισιά μου, κι επειδή το βελονάκι είναι πάντα η απάντηση, σας παρουσιάζω τους πειραματισμούς μου με κλωστή, βελονάκι και κρίκους!
Με έπιασε μια μικρή πώρωση και έκανα 2-3 σχέδια, ένα από τα οποία θα μοιραστώ μαζί σας:

Θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι κρίκους, πολύ λεπτό βελονάκι και κλωστή κεντήματος σε χρώμα που να ταιριάζει με την αγαπημένη σας μπλούζα. Ακόμα καλύτερα αν έχετε ψιλή κλωστή για βελονάκι.
Κάντε την αρχική θηλιά στο βελονάκι σας.
Περάστε την μέσα στον κρίκο χαλαρά για να χωρέσει και το βελονάκι.
Πλέξτε όπως θα κάνατε το απλό κροσέ. Δηλαδή βάλτε το βελονάκι στον κρίκο και τραβήξτε την κλωστή,
τυλίξτε άλλη μία φορά
τραβήξτε μέσα απο τις άλλες 2 θηλιές.
Συνεχίστε έτσι,
μέχρι να γεμίσει ο κρίκος. (Θα βοηθούσε αν οι θηλιές είναι πολλαπλάσιο του 4 συν ένα, αν δεν σας βγει όμως δεν πειράζει, εμένα βγήκαν 71 και δεν φαίνεται μεγάλη διαφορά.)
Ακόμα κι έτσι είναι ωραίο, θα το κάνουμε όμως λίγο πιο περίτεχνο. Απο δω και πέρα αγνοούμε τον κρίκο και πλέκουμε σα να είχαμε στην κάτω σειρά μια κανονική αλυσίδα.
Κάντε μια αλυσίδα με 1 θηλιά.Παραλείψτε μια θηλιά απο την κάτω σειρά και κάντε ενα απλό κροσέ στην επόμενη. Συνεχίστε έτσι κάνοντας απλά κροσέ κάθε 2 θηλιές.
Θα παρατηρήσατε οτι το πλεκτό γύρισε σιγά σιγά προς το εσωτερικό του κρίκου.
Κάντε τώρα μια αλυσίδα με 5 θηλιές.
Κάντε ένα διπλό κροσέ στην 4η θηλιά μετά την αλυσίδα.
*Κάντε αλυσίδα με 3 θηλιές και διπλό κροσέ στην 4 θηλιά από το προηγούμενο διπλό κροσέ.*
Επαναλάβετε από * μέχρι * σε όλον τον κρίκο.
Κάντε μια αλυσίδα με 2 θηλιές και στη συνέχεια δύο διπλά κροσέ στο πρώτο κενό.
*Κάντε μια αλυσίδα με 2 θηλιές και τρία διπλά κροσέ στο μεθεπόμενο κενό.*
Επαναλάβετε απο * μέχρι * , στο τελευταίο κενό κάντε δύο διπλά κροσέ και το τρίτο κάντε το πάνω στην τελευταία αλυσίδα (για να στερεωθεί η σειρά).
Μπορείτε να σταματήσετε εδώ ή να συνεχίσετε άλλη μια σειρά με την ίδια λογική, αυτή τη φορά κάνοντας 3 διπλά κροσέ σε κάθε κενό. (χωρίς αλυσίδα ενδιάμεσα).
Καλοφόρετα!

Ετικέτες