Παγωτό σε 10 λεπτά

Κι επειδή έχω το άλλοθι οτι είμαι έγκυος, μπορώ να λαχταρίσω λίγο παγωτό, έτσι δεν είναι;
Αυτό όμως προϋποθέτει ντύσιμο των παιδιών και δικό μου και διαδρομή μέχρι το ζαχαροπλαστείο (απέναντι είναι, αλλά ακόμα κι αυτό το σκέφτομαι έτσι όπως έχω βαρύνει!) συν οτι δεν ξέρουμε τι συντηρητικά θα έχει μέσα!
Ιδού λοιπόν ο τρόπος για να φάτε παγωτό από τα χεράκια σας σε 10 λεπτά και να κάψετε και προκαταβολικά τις θερμίδες του!

Θα χρειαστείτε:
- μισή κούπα γάλα
- μισή κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ.σουπ. ζάχαρη
- μια πρέζα βανίλια
- μισή κούπα αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό)
- παγάκια
- σακούλες κατάψυξης

Βάλτε σε μια μικρή σακούλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος , τη ζάχαρη και τη βανίλια. Δέστε την καλά.
Βάλτε την σε μια πιο μεγάλη σακούλα και προσθέστε τον πάγο και το αλάτι. Κλείστε την καλά. Για έξτρα προστασία βάλτε άλλη μια σακούλα.
Βάλτε ένα πολύ μπιτάτο τραγούδι (το blog δε φέρει καμία ευθύνη για όσους λαχταρούν παγωτό στις 3 η ώρα τα ξημερώματα!) και αρχίστε να χορεύετε παρέα με τη σακούλα! Πρέπει να την χτυπήσετε για 10 λεπτά. Μετά απο λίγη ώρα ίσως χρειαστείτε μια πετσέτα για να την κρατήσετε γιατί θα γίνει πολύ κρύα. Μην πτοηθείτε όμως, συνεχίστε να χοροπηδάτε μέχρι να συμπληρωθούν τα 10 λεπτά (αν το έκανα εγώ με την κοιλιά, τότε μπορείτε κι εσείς!)
Περιττό να αναφέρω πόσο αρέσει η όλη διαδικασία στα παιδάκια μου...
Και ορίστε το έτοιμο παγωτό μας, το κερδίσαμε με την αξία μας. (στη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι η μισή ποσότητα από αυτή που σας γράφω)
Όταν το σερβίρετε σκουπίστε καλά τη σακούλα μην πέσει αλατόνερο στο παγωτό σας.
Και φυσικά η συνταγή χωράει πειραματισμούς, κομμάτια φράουλας,σοκολάτας,σιρόπι ή οτι άλλο τραβάει η όρεξή σας! Καλά χοροπηδήματα!

Και μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος στον ανοιξιάτικο διαγωνισμό μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

Ετικέτες ,