Βάπτιση DIY μέρος 1ο

Τις τελευταίες βδομάδες έχω χαθεί γιατί όπως σας είπα ετοίμαζα τη βάπτιση του Μικρουλάκου, καθώς επίσης και τη βάπτιση της ανηψούλας μου.
Η τέταρτη βάπτιση που ετοιμάζω μόνη μου και έχοντας πια μάθει πως να τα ετοιμάζω όλα χειροποίητα, εύχομαι να τα ήξερα όλα αυτά απο το πρώτο παιδί, πράγμα που θα μου γλίτωνε πολύ τρέξιμο, ταλαιπωρία και έξοδα.
 Αποφασίσαμε λοιπόν με την αδερφή μου να κάνουμε ένα αφιέρωμα στις  βαπτίσεις, παρουσιάζοντας όλα τα μυστικά για να την οργανώσετε χωρίς κόπο, ανέξοδα και πάνω απ'όλα με το προσωπικό σας γούστο.  Μπορείτε να επισκευτείτε και το 365 days of bliss για να παρακολουθήσετε κι απο κεί τις αντίστοιχες προετοιμασίες.

Εγώ αρχίζω με κάτι βασικό, τις μπομπονιέρες.
Μια όμορφη μπομπονιέρα δε χρειάζεται να είναι πολύπλοκη. Χρησιμοποιήστε απλά υλικά, και δώστε βάρος στην ποιότητα των κουφέτων, είναι κρίμα να πεταχτούν.
Αποφασίτε για το στύλ και το ύφος της βάπτισής  σας. Οι μπομπονιέρες θα πρέπει να είναι ταιριαστές μ'αυτό. Για παράδειγμα, η βάπτιση του μικρού ήθελα να θυμίζει μια φθινοπωρινή βόλα στην παραλία.
Χρησιμοποίησα τσίγκινα κουβαδάκια και ριζόχαρτο. Δεν έβαλα κοχύλια και τέτοια γιατι θα θύμιζε πολύ καλοκαιρινό. Περιορίστηκα σ'αυτό και τα γέμισα με κουφέτα σα βοτσαλάκια γεμιστά με σοκολάτα και κεράσι (Θα τα βρείτε στον "Τσακανίκα", Αθηνάς και Ευριπίδου).
Άν θέλετε μπορείτε να κάνετε κάτι ξεχωριστό για τα παιδάκια. Εγω επέλεξα ξύλινα παζλ και για να είναι στο ίδιο στύλ, τα τύλιξα με ριζόχαρτο και σπάγκο. 
Έβαψα ένα καφάσι άσπρο, το στόλισα με γάζα στο χρώμα της άμμου και έβαλα μέσα τα πακετάκια.
Τα προσφέραμε με τα γλυφιτζούρια κοκοράκια των παιδικών μας χρόνων, γιατι τίποτε δε συγκρίνεται με μια βόλτα στην παραλία παρέα με ένα κοκοράκι!

Υλικά για μπομπονιέρες θα βρείτε στο κέντρο της Αθήνας, προτιμήστε την οδό Θησέως (κάθετη στην Κολοκοτρώνη), τα έχει όλα μαζεμένα σε τεράστια ποικιλία.

Ετικέτες , ,