Βάπτιση DIY μέρος 2ο

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στις χειροποίητες βαπτίσεις, προχωράω σε κάτι που ίσως φανεί λεπτομέρεια, αλλά για μένα έκανε μεγάλη διαφορά, τη διακόσμηση.
Προσωπικά, είμαι τελείως ενάντια στο στολισμό της εκκλησίας. Είναι πολυέξοδο, αντι-οικολογικό και 9 στις 10 φορές κακόγουστο. Τεράστιες μπαλονοσυνθέσεις με το όνομα του παιδιού, κολυμπήθρες τίγκα στο λουλούδι και άλλα πολλά, παίρνουν πολύ απο την απλότητα και την ομορφιά που θέλετε να πετύχετε. Εξάλλου αυτό είναι και το νόημα μιας χειροποίητης βάπτισης. Να γυρίσουμε στην όμορφη εποχή που οι άνθρωποι κάναν λίγα αλλά καλά, φτιαγμένα με αγάπη και φροντίδα.

Αν είστε στην κατηγορία αυτών που θέλουν οπωσδήποτε στολισμό, τότε κάντε κάτι δικό σας, δένοντας μπουκετάκια με παχιά κορδέλα (πάντα στη χρωματική παλέτα της βάπτισης σας) πάνω στα κολωνάκια του ναού, ή βάζοντας κισσό σε κάποια σημεία.

Εμείς αποφασίσαμε να μη στολίσουμε το ναό, ήθελα όμως το τραπέζι να είναι το ίδιο γιορτινό και να συμβαδίζει με την υπόλοιπη βάπτιση.  Η υπεύθυνη του τραπεζιού με ενημέρωσε οτι ο στολισμός θα είναι λουλούδια και γάζα σε γρώμα γαλάζιο ή λαχανί, καθόλου το στύλ μου. Χμμ... μετά απο μερικές μέρες σκέψης αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου.
Βρήκα μικρά καφασάκια απο κεράσια και τα έβαψα άσπρα. Μέσα σε παλιά βάζα έβαλα λευκά λουλούδια (ήθελα και baby's breath αλλά δε βρήκα), γλυφιτζούρια και προσέθεσα μερικά κουβαδάκια με κουφέτα.
Μαζί με γάζα στο χρώμα της άμμου το γιορτινό μας τραπέζι ήταν όπως το θέλαμε, συν οτι όποιος ήθελε παραπάνω γλυκά μπορούσε να τα έχει!

*Γάζα με το μέτρο θα βρείτε πολύ οικονομική σε όλα τα υφασματάδικα στο κέντρο, μεγάλη ποικιλία χρωμάτων στη Νικίου και Κολοκοτρώνη.

Ετικέτες ,