Βάπτιση DIY μέρος 3ο

Ακόμα κάτι που μπορεί να περάσει απο τα χεράκια σας και εύκολα να γίνει όμορφο και ποιοτικό είναι η λαμπάδα της βάπτισης.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια απλή άσπρη λαμπάδα (5-6 ευρώ απο μαγαζια με εκκλησιαστικά είδη), κορδέλες και υφάσματα (τη μεγαλύτερη ποικιλία υφασμάτων θα βρείτε στην οδό Καλαμιώτου και τα γύρω στενά).
Γαζώστε τα υφάσματα γύρω-γύρω (αν χρησιμοποιείτε γάζα, αφήστε την έτσι, κάνει ωραίο εφέ) και στερεώστε τα με λεπτό σπάγγο γερά πάνω στη λαμπάδα. Κρύψτε το σπάγγο με κορδέλλα και έχετε μια απλή βασική λαμπάδα. Ανάλογα τα υφάσματα αλλάζει και το ύφος της. Αν πχ έκανα του γιού μου μόνη μου νομίζω θα χρησιμοποιούσα λινάτσα καιλευκό βαμβακερό. Για τη βάπτιση της ανηψούλας μου που είχε θέμα ρομαντικό και μάλιστα τη λεβάντα, βρήκα ένα λιλά υφασμα με λέπτη ρίγα και ενα λεπτό σαν κοφτό.
Για να δείχνει ωραίος ο φιόγκος, τον στερέωσα εσωτερικά με μια καρφίτσα πάνω στη λαμπάδα.
Πολλοί βάζουν και ένα διακοσμητικό επάνω. Πχ σε μια βάπτιση με πιό παιχνιδιάρικο ύφος θα μπορούσαμε να βάλουμε ενα ξύλινο παιχνίδι. Εγώ έφτιαξα μια καρδούλα γεμάτη λεβάντα και κέντησα το όνομα της μικρής. Σας χαρίζω και το σχέδιο. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.
Για το κουτί της βάπτισης δέν ήθελα να κάνω πολλά, ήθελα να μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί και μετά χωρις να χρειαστεί να ξεκολληθεί τίποτα απο πάνω.
Με λίγη βαμβακερή δαντέλα και το πιστόλι σιλικόνης το έκανα λίγο πιο κοριτσίστικο και το άφησα τελείως απλό.
Κουτιά θα βρείτε σε όλα τα μεγέθη και σχήματα στην οδό Χαβρίου.
Χειροποίητα κουτιά και λαμπάδες μπορείτε να δείτε και στο 365 days of bliss, εδώ και εδώ.

Ετικέτες ,