Πως να ξεχωρίζετε τις γραμμές οταν πλέκετε κυκλικά

Καλημέρα σε όλους! Όταν θα διαβάζετε αυτή την ανάρτηση εγώ θα είμαι πολύ μακριά απο τον υπολογιστή μου. Λείπω ταξιδάκι με τον mrΓ, ένα ταξίδι που σχεδιάζω πολύ καιρό τώρα (πριν γεννήσω) αλλά σας το κράτησα μυστικό! Το μόνο που θα σας αποκαλύψω είναι οτι ο κύριος σκοπός του ταξιδιού είναι το βελονάκι (από εκεί ξεκίνησε) και όταν γυρίσω θα πρέπει να είστε λίγο υπομονετικοί μαζί μου γιατί θα σας πρήξω στις φωτογραφίες!!!

Επειδή όμως είχα ετοιμάσει αυτό το post, κρίμα να περιμένει μια βδομάδα! Σας έχω γράψει οδηγίες για το πώς να βάζετε σημάδι στο βελονάκι, ώστε να ξεχωρίζετε όταν πλέκετε κυκλικά, τους κύκλους μεταξύ τους. Ίσως να είναι λίγο προφανές για κάποιον που ήδη πλέκει, πολλοί όμως δεν το ξέρουν να φανταστείτε κι εγώ τώρα πρόσφατα άρχισα να το χρησιμοποιώ!

Παρακάτω βλέπετε ένα αρχινισμένο amigurumi (τρισδιάστατο πλεκτό με το βελονάκι).
Το amigurumi επειδή πλέκεται πολύ πυκνά είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείς που τελειώνει ο ένας κύκλος και που αρχίζει ο άλλος. Φυσικά όμως η μέθοδος εφαρμόζεται σε όλα τα πλεκτά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κομμάτι νήμα σε διαφορετικό χρώμα απ' αυτό που πλέκετε.
Το δένετε κόμπο να σχηματίζει θηλιά κάπως έτσι:
Όποτε τελειώνετε τον κύκλο σας, βάζετε το βελονάκι πάλι μέσα στην τελευταία που κάνατε και τραβάτε έξω το νήμα.
Συνεχίζετε να πλέκετε κανονικά και όταν φτάσετε στο σημάδι σας θα ξέρετε οτι τελείωσε ο κύκλος.
Ξαναβάζετε το σημάδι στον καινούριο κύκλο, κ.ο.κ.
Αυτο το σημάδι σας βοηθάει επίσης να μη μπερδεύετε τη μπροστινή με την πίσω πλευρά του πλεκτού σας (μη γελάτε, μου συνέβαινε όλη την ώρα όταν έπλεκα σκουφάκια στην αρχή, τα άφηνα λίγο και μετά τα έπιανα ανάποδα και τα έκανα χάλια!)

Λοιπόν, έξτρα πόντους όποιος μου πει τι είναι αυτό που πλέκω εδώ πέρα! (Θυμηθείτε είναι κάτι τρισδιάστατο).

Σημείωση: Υπήρξαν κάποια παράπονα σε προηγούμενη ανάρτηση οτι δεν ασχολούμαι πια με το βελονάκι όπως έκανα παλιά. Αυτό με στεναχωρεί κι εμένα αλλά δυστυχώς προς το παρόν θα πρέπει να πάω με τους ρυθμούς που μπορώ. Για να γίνει ένα tutorial χρειάζεται αρκετό χρόνο που δεν διαθέτω. Λυπάμαι αν κάποιοι "κουράστηκαν" με τα των βαπτίσεων, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.

Ετικέτες