Κρέμα απο βότανα

Για όσους έχετε δοκιμάσει την κεραλοιφή μου, θα έχετε διαπιστώσει ότι παρόλο που είναι πολύ δραστική, είναι επίσης αρκετά λιπαρή για να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση. Κι ενώ είχα περιοριστεί να τη χρησιμοποιώ σε παιδικούς ποπούς, ερεθισμούς και πολύ ξεραμένη επιδερμίδα, ήρθε η απάντηση: κρέμα από βότανα με βάση το κερί μέλισσας. Ουσιαστικά τα ίδια υλικά εμπλουτισμένα με την ευεργετική δράση των βοτάνων.
Σας παρουσιάζω τα υλικά:

1.  Μιά κούπα λάδι σκέτο ή (πολύ καλύτερα) εμπλουτισμένο με βότανα (θα το βάλετε σε ένα γυάλινο βαζάκι με τα βότανα μέσα και θα το αφήσετε στον ήλιο ενα μήνα)

2.  Μία κούπα νερό που έχουμε βράσει βότανα μεσα και τα έχουμε αφήσει αρκετά για να βγάλουν όλη την ουσία τους.

3.  30 γραμμάρια κερί μέλισσας(αυτό είναι το σημαντικότερο συστατικό σας, βεβαιωθείτε οτι θα βάλετε αγνό κερί.

4.  3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας

Πρίν αρχίσω τις οδηγίες, λίγα λόγια για τα υλικά.

Για λάδι προτείνω αμυγδαλέλαιο, είναι υπέροχο για την επιδερμίδα, δεν αφήνει λαδίλα, το βρίσκετε χύμα σε φαρμακεία και είναι οικονομικό. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ελαιόλαδο, jojoba, πορτοκαλέλαιο κ.α.

Τα βότανα που χρησιμοποίησα εδώ, και στο λάδι και στο νερό ήταν η καλέντουλα (πολύ μαλακτική, ηρεμιστική, για ευαίσθητα και ξηρά δέρματα) και η αλθαία (μαλακτική). Μπορείτε να ψάξετε στο ίντερνετ για τις ιδιότητες των βοτάνων και να βρείτε αυτά που σας ταιριάζουν. Έχετε υπόψιν σας όμως οτι παρόλο που είναι απο τη φύση, πριν τα χρησιμοποιήσετε στο δέρμα σας θα πρέπει να σιγουρευτείτε οτι δεν είστε αλλεργικοί.

Το ίδιο ισχύει και για τα αιθέρια έλαια. Για να διαρκέσει πιο πολύ η κρέμα σας, προσθέστε αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου σαν φυσικό συντηρητικό.

Αρχίστε, λοιπόν λιώνοντας το κερί μέσα στο λάδι, σε μπέν μαρί.
Το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά (όχι όμως να πήξει) και ρίχνουμε το αιθέριο έλαιο.
Το βάζουμε σε ένα βαθύ δοχείο και το χτυπάμε με το έμβολο του μίξερ ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό.
Σιγά σιγά ασπρίζει και γίνεται σαν κρέμα (παρεπιπτόντως, μέγα λάθος το τετράγωνο δοχείο, το κερί μου κολλούσε στις γωνίες, θα πρότεινα καλύτερα κανένα στρογγυλό απο γιαούρτι.)
Φυλάξτε την καλά κλεισμένη σε βαζάκια. Στο ψυγείο διατηρείται για 3 μήνες και εκτός ψυγείου για 3 βδομάδες.

Ετικέτες