Marrakech

Καλησπέρα σε όλους! Επιτέλους επέστρεψα από το ταξίδι μου. Είμαι τελείως ανανεωμένη, από τη μία δεν ήθελα καθόλου να γυρίσω κι από την άλλη ανυπομονούσα να επιστρέψω στην παλιά μου ρουτίνα και να αρχίσω τις χειμωνιάτικες ετοιμασίες. Να στρώσω χαλιά, να ζεστάνω το σπίτι κτλ.
Πάει τόσος καιρός από το τελευταίο μας ταξίδι, δύο ολόκληρα χρόνια και το είχαμε τόσο ανάγκη! Στις αρχές της χρονιάς είχε πάρει το μάτι μου ένα ταξίδι με θέμα το βελονάκι που διοργάνωνε ένα ξενοδοχείο στο Μαρακές και κόντεψα να πρασινίσω από το κακό μου γιατί ήμουν πολύ έγκυος και είχα και το θηλασμό μπροστά μου. Συζητώντας το με τον mrΓ αποφασίσαμε να κάνουμε το δικό μας ταξίδι στο Μαρόκο (έτσι κι αλλιώς δεν τα πάμε καλά με τα γκρουπ) και παρόλο που δε θα ήταν αποκλειστικά για το βελονάκι, με διαβεβαίωσε πως θα αφιερώναμε τουλάχιστον μια μέρα για να κάνω κι εγώ τα δικά μου με τα νήματα κτλ.
Την προηγούμενη βδομάδα λοιπόν το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Μακάρι να είχα λόγια να σας περιγράψω τις εμπειρίες μου, θα αφήσω μονάχα τις φωτογραφίες να μιλήσουν για μένα.
Αράξαμε στη Jemaa el fna, τη διάσημη πλατεία της πόλης,
Χαθήκαμε στα souk, τα στενά δρομάκια με τα μαγαζιά, όπως πχ το souk με τις ελιές,
ή το souk με τα μπαχαρικά. Γενικά το παζάρι μου πήρε τα μυαλά, μου φαίνεται οτι θα μπώ σε κανένα ελληνικό μαγαζί και απο συνήθεια θ'αρχίσω να παζαρεύω την τιμή!
Ήπιαμε καφεδάκι κάτω απο τις πιό όμορφες συνθήκες, ο mrΓ cafe noir κι εγω nousnous δηλαδή καφέ με γάλα...
αγοράσαμε φρούτα από τη λαϊκή (τι ψηφιακές ζυγαριές και αηδίες...)
κι επισκεφτήκαμε εντυπωσιακά riads.(σπίτια με αίθριο και συντριβάνι στη μέση).
Θαυμάσαμε την αισθητική των Μαροκινών,
αλλά και τις παράξενες συνήθειές τους.
Και το βράδυ καταληγαμε με ένα μυρωδάτο πιάτο χαρίρα (μαροκινή σούπα με ρεβύθια και φακές) να κάνουμε βόλτα στην πλατεία χαζεύοντας γητευτές φιδιών, μάντισσες, παραμυθάδες και μουσικούς σε ένα πάρτυ που δεν έμοιαζε να τελειώνει ποτε. Ηταν τόσο έντονη εμπειρία, που κατάλαβα γιατί η Loreena mckennitt έγραψε το "Marrakesh night market".
Και δεν ήταν λίγες οι φορές που παραδοθήκαμε σ'αυτο το μαγικό κλίμα και φάγαμε κι εμείς απο τους υπαίθριους πάγκους (εδώ βλέπετε τον πάγκο με τα σαλιγκάρια του Μουσταφά, μπορούσες να φάς ένα πιάτο με 1 ευρώ ή μισό με 50 λεπτά και στη συνέχεια να δροσιστείς με μια φρεσκοστυμένη πορτοκαλάδα στους πίσω πάγκους με 30 λεπτά).
Αυτή ήταν η βδομάδα μας, αν και γίνεται κάθε δύο χρόνια, φροντίζουμε να την απολαμβάνουμε και να την εκμεταλλευόμαστε στο 100%.
Περάστε μια βόλτα αύριο για να σας δείξω το souk που βάφουν το μαλλί και τη νύχτα που περάσαμε στην έρημο...

Σημείωση: Με ρωτήσατε που αγοράζω νήματα, θα αφιερώσω όταν ευκαιρήσω μια ανάρτηση για να σας τα πω όλα αναλυτικά

Ετικέτες