Σπιτικά oreo

Πρίν λίγο καιρό, βρέθηκα στο super market με τον Φιλαράκο. Περνώντας απο το διάδρομο των μπισκότων ο μικρός άρχισε να μου ζητάει να πάρουμε. Του πρότεινα να αγοράσουμε υλικά για μπισκότα και να τα φτιάξουμε μόνοι μας (ποτέ δεν αγοράζω έτοιμα μπισκότα και κέικ). Η απάντηση μου ήρθε σα χαστούκι: "όχι γιατί ποτέ δε μου φτιάχνεις αυτα τα μαύρα". Και όντως συνειδητοποίησα οτι στις ελάχιστες φορές που αγοάστηκαν μπισκότα τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες ήταν oreo. Το τελευταίο φρούριο έπρεπε να πέσει!!!
Ορίστε η προσπάθειά μου για κάτι πολύ κοντά στα oreo. Είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, τουλάχιστον μπορεί κανείς να τα δώσει άφοβα στα παιδιά του, χωρίς ν'ανησυχεί για τα παράξενα συστατικά που γράφει το κουτί. Φυσικά το 5χρονο μέσα μου θέλει ακόμα τα τυποποιημένα μπισκότα αλλά ίσως τουλάχιστον να μειωθούν ακόμα πιο πολύ οι φορές που τα αγοράζω.

ΣΠΙΤΙΚΑ OREO

Για το μπισκότο:
- 1 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα κακάο
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1/4 κουταλάκι baking powder
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα βούτυρο ανάλατο
- 1 αυγό

Για την κρέμα:
- 1/4 κουπας βούτυρο ανάλατο
- 1/4 κουπας μαργαρίνη
- 2 κούπες άχνη ζάχαρη
- 1 βανίλια

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπόλ περνώντας το κακάο απο σίτα μή σβολιάσει. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτετε το αυγό και στη συνέχεια τα στεγνά υλικά. Μπορείτε να ψήσετε έτσι τα μπισκότα, φτιάχνοντας μπαλάκια και πατώντας τα με τα χέρια. Εγώ προτίμησα να το βάλω λίγη ώρα στο ψυγείο. Όταν πάγωσε, έφτιαξα ένα σαλάμι, το τύλιξα με μεμβράνη και το άφησα στο ψυγείο. (Παλιά απέφευγα σαν το διάολο τις συνταγές που είχαν τέτοιες διαδικασίες, τώρα με τα παιδιά με βολεύουν, προτιμώ να κάνω τη μισή συνταγή τη μία μερα και την άλλη μισή την άλλη για να μην είμαι πολλή ώρα στην κουζίνα). Την επόμενη μέρα έκοψα το σαλάμι σε μπισκότα και τα έψησα στους 180 για 8 λεπτά. Θα πρέπει να πειραματιστείτε λιγο γιατί ο κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά, και το δύσκολο είναι οτι επειδή είναι μαύρα δεν ξέρεις πότε ρόδισαν. Παντως σε καμία περίπτωση μην τα παραψήσετε.
Συγνώμη για τη φωτογραφία, τραβήχτηκε βράδυ, η αγαπημένη μου ώρα για αυτές τις δουλειές, δε λατρεύετε να πέφτετε για ύπνο σε ένα σπίτι που μοσχοβολάει ψημένο μπισκότο;
Φτιάξτε την κρέμα. Μαλακώστε στο μίξερ το βούτυρο και τη μαργαρίνη και προσθέστε άχνη και βανίλια.
Όταν τα μπισκότα κρυώσουν, βάλτε με κορνέ λίγη κρέμα και καπακώστε με ένα ακόμη μπισκότο.
Δέ μέτρησα πόσα βγαίνουν, γέμισα όμως ένα καλό τάπερ. Απολαύστε!

Ετικέτες