Η πιο εύκολη συνταγή για μπισκότα

gingerbread
Απο τότε που έκανα παιδιά, έχω βαλθεί κάθε Χριστούγεννα να κάνω ένα ή και πολλά μπισκοτόσπιτα. Κάθε χρόνο μπινελικώνω το σπιτάκι παλεύοντας με τους άτιμους μπισκοτένιους τοίχους που δε λένε να σταθούν, με την καραμέλα που μου καίγεται και με τα καραμελάκια που γλυστράνε απο τις σκεπές σαν πετραδάκια. Κάθε χρόνο πασαλειμμένη με γλάσο υπόσχομαι να μην ξαναφτιάξω άλλο σπιτάκι στη ζωή μου.

Και το επόμενο πρωί ξυπνάνε. Και τα προσωπάκια τους φωτίζονται. Και προβληματίζονται από πού θα μπουν τα πουλάκια (η μαμά ξέχασε να κάνει πόρτα στο μεγάλο σπιτάκι). Και διαπραγματεύονται πότε θα τα φάνε. Και ξεχνάω τι πέρασα χθες. Και μετανιώνω που δεν έφτιαξα πιο πολλά.

Tα μπισκοτόσπιτα της μαμάς τους τα βρίσκουν τα τελευταία 4 χρόνια, κάθε χρόνο σε διαφορετική μορφή. Μέσα σ' αυτά τα λίγα χρόνια η ζωή μας έχει αλλάξει ριζικά. Θέλω να πιστεύω οτι είναι για το καλύτερο. Σαν τα άχαρα στραβά σπιτάκια των πρώτων χρόνων που αντικαταστάθηκαν σιγά σιγά με τα πιο έμπειρα και καλοφτιαγμένα. Ναι, τα παλιά σπιτάκια είχαν πιο πολλά ζαχαρωτά πάνω τους για να κρύψουν τις ατέλειες τους. Φέτος μπορεί να είναι λίγο λιτά αλλά θα τα απολαύσουμε για τα γερά τους θεμέλια. Κάθε χρόνος που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στους ανθρώπους που αγαπάμε. Ωριμάζει τις σχέσεις μας, τις αφθαρτοποιεί. Σιγά σιγά δέ χρειαζόμαστε δώρα ή εξόδους για να περάσουμε καλά. Αρκεί  μια κουβερτούλα πάνω στον καναπέ και μια καλή ταινία. Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε τα πιο απλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα της ζωής σας!

Και επειδή γι' αλλού ξεκίνησα κι αλλού βρέθηκα, ορίστε και η συνταγή:

- 1 τουβλάκι φρέσκο βούτυρο (250γρ)
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 αυγό
- 3 κούπες αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι baking powder
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- βανίλια

Θέλουν 10΄ στους 180 ή μέχρι να ροδίσουν. Δεν είναι πολύ γλυκά, οπότε βάλτε τους γλάσο χωρίς τύψεις.

Για το γλάσο:
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 1/2 κούπα άχνη
- 1/4 κουταλάκι κρεμόριο ή 1/2 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Καλή επιτυχία!

Σημείωση: Και μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό της προηγούμενης ανάρτησης!

Ετικέτες , ,