Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Λίγα πραγματάκια για το bazaar...

Δυστυχώς λόγω χρόνου, έφτιαξα δύο μόνο πράγματα.Και τα δύο απευθύνονται σε παιδάκια.
Ένα σετ από μαλακούς κύβους για μωρά.
Είναι λίγο στρογγυλοί αλλά ο Μικρουλάκος τους ενέκρινε.
Και για λίγο πιο μεγάλα παιδάκια, ένα σετ πλεκτών λαχανικών. (ορίστε τι έπλεκα σ'αυτήν την ανάρτηση!)
Νομίζω οτι θα πλέξω άλλο ένα σετ και για τα δικά μου πιτσιρίκια γιατί τρελαίνονται να παίζουν το μανάβη!
Μπορείτε να τα αποκτήσετε, καθώς και άλλα όμορφα χειροποίητα πραγματάκια, στο Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου "Ελπίδα" που θα γίνει
στις 30.11.12 - 01.12.12. - 02.12.12 στο Regency Cazino.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και για να κλείσω και με ένα δωράκι, η νικήτρια του διαγωνισμού είναι η Ελένη και θα λάβει ένα μέτρο χριστουγεννιάτικο ύφασμα απο το seamstar. 

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Καιρός για...

...ψητά, γλυκά κάστανα, μια πολυτέλεια που επιτρέπω στον εαυτό μου κάπου κάπου...
...τσαλαβούτημα με τις γαλότσες μου στα νερά (ναι, είμαι 4 χρονών!)...
...καθιερωμένη επίσκεψη στη Βαρβάκειο για να γεμίσει ο καταψύκτης με τα απαραίτητα ψάρια και θαλασσινά για τη Χριστουγεννιάτικη νηστεία...
Και μήν ξεχάσετε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό της προηγούμενης ανάρτησης!

Υ.Γ....επίσης καιρός για σούπες, γράψτε μου σας παρακαλώ την αγαπημένη σας σούπα, γιατί θα κάνω αφιέρωμα...

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Ένα φανταστικό μαγαζί με υφάσματα + Giveaway

Όσοι απο σας ασχολουνται με υφάσματα, σίγουρα θα έχετε φάει τον τόπο να βρείτε τα υπέροχα σχέδια που βλέπουμε κατα καιρούς σε ξενόγλωσσα blog κατασκευών.  Μετά απο πολύ ψάξιμο σε ιστοσελίδες με υφάσματα, έχω καταλήξει στο καταπληκτικό Seamstar.
Σας έχω γράψει και στο παρελθόν γι' αυτο το κατάστημα (θυμάστε το καλοκαιρινό φορεματάκι;).
Πρόκειται για ένα site απο Αγγλία με τεράστια ποικιλία σε υφάσματα , φέλτ, κορδέλες και αξεσουάρ ραψίματος.
Κάντε μια βόλτα απο τη σελίδα τους για να τρελαθείτε όπως κι εγώ με την πληθώρα απο χρώματα,
Complete Collection - Love Bundle - 6for5 Offer
ιδέες για δώρα,
και φυσικά πανέμορφα, πανέμορφα υφάσματα.
Ένα απο αυτά τα υφάσματα μπορείνα γίνει δικό σας.
Μπορείτε να κερδίσετε ένα μέτρο απο το Χριστουγεννιάτικο ύφασμα "Christmas Day" για να φτιάξετε όμορφα δωράκια ή ότι άλλο θέλετε!
Ο διαγωνισμός είναι μόνο για αναγνώστες του blog και ισχύει απο σήμερα μέχρι και την επόμενη Τετάρτη.
Έχετε μία συμμετοχή αφήνοντας ένα σχόλιο σ'αυτή την ανάρτηση και άλλη μια συμμετοχή αν αναρτήσετε τον διαγωνισμό στο blog σας.
Απλά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να μου πείτε τί κάνατε (θα σας ζητήσει όνομα και email αλλα θα είναι μόνο για μια φορά)!
Άν όμως δέν κερδίσετε μην στεναχωρηθείτε! Το seamstar θα είναι κοντά μας και τον επόμενο μήνα με άλλο ένα γιορτινό υφασματάκι!
a Rafflecopter giveaway

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Κρέμα απο βότανα

Για όσους έχετε δοκιμάσει την κεραλοιφή μου, θα έχετε διαπιστώσει ότι παρόλο που είναι πολύ δραστική, είναι επίσης αρκετά λιπαρή για να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση. Κι ενώ είχα περιοριστεί να τη χρησιμοποιώ σε παιδικούς ποπούς, ερεθισμούς και πολύ ξεραμένη επιδερμίδα, ήρθε η απάντηση: κρέμα από βότανα με βάση το κερί μέλισσας. Ουσιαστικά τα ίδια υλικά εμπλουτισμένα με την ευεργετική δράση των βοτάνων.
Σας παρουσιάζω τα υλικά:

1.  Μιά κούπα λάδι σκέτο ή (πολύ καλύτερα) εμπλουτισμένο με βότανα (θα το βάλετε σε ένα γυάλινο βαζάκι με τα βότανα μέσα και θα το αφήσετε στον ήλιο ενα μήνα)

2.  Μία κούπα νερό που έχουμε βράσει βότανα μεσα και τα έχουμε αφήσει αρκετά για να βγάλουν όλη την ουσία τους.

3.  30 γραμμάρια κερί μέλισσας(αυτό είναι το σημαντικότερο συστατικό σας, βεβαιωθείτε οτι θα βάλετε αγνό κερί.

4.  3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας

Πρίν αρχίσω τις οδηγίες, λίγα λόγια για τα υλικά.

Για λάδι προτείνω αμυγδαλέλαιο, είναι υπέροχο για την επιδερμίδα, δεν αφήνει λαδίλα, το βρίσκετε χύμα σε φαρμακεία και είναι οικονομικό. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ελαιόλαδο, jojoba, πορτοκαλέλαιο κ.α.

Τα βότανα που χρησιμοποίησα εδώ, και στο λάδι και στο νερό ήταν η καλέντουλα (πολύ μαλακτική, ηρεμιστική, για ευαίσθητα και ξηρά δέρματα) και η αλθαία (μαλακτική). Μπορείτε να ψάξετε στο ίντερνετ για τις ιδιότητες των βοτάνων και να βρείτε αυτά που σας ταιριάζουν. Έχετε υπόψιν σας όμως οτι παρόλο που είναι απο τη φύση, πριν τα χρησιμοποιήσετε στο δέρμα σας θα πρέπει να σιγουρευτείτε οτι δεν είστε αλλεργικοί.

Το ίδιο ισχύει και για τα αιθέρια έλαια. Για να διαρκέσει πιο πολύ η κρέμα σας, προσθέστε αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου σαν φυσικό συντηρητικό.

Αρχίστε, λοιπόν λιώνοντας το κερί μέσα στο λάδι, σε μπέν μαρί.
Το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά (όχι όμως να πήξει) και ρίχνουμε το αιθέριο έλαιο.
Το βάζουμε σε ένα βαθύ δοχείο και το χτυπάμε με το έμβολο του μίξερ ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό.
Σιγά σιγά ασπρίζει και γίνεται σαν κρέμα (παρεπιπτόντως, μέγα λάθος το τετράγωνο δοχείο, το κερί μου κολλούσε στις γωνίες, θα πρότεινα καλύτερα κανένα στρογγυλό απο γιαούρτι.)
Φυλάξτε την καλά κλεισμένη σε βαζάκια. Στο ψυγείο διατηρείται για 3 μήνες και εκτός ψυγείου για 3 βδομάδες.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Dyer's souk

Μια βόλτα στη συνοικία που βάφουν το μαλλί...
...με φυσικές βαφές...
... και το κρεμάνε να στεγνώσει.
Ειναι το ίδιο μαλλί που χρησιμοποιούνε για να κάνουνε σκουφάκια,
κολιέ,
σφουγγαράκια για τις φτερνες,
φελτ τσάντες,
και, φυσικά, χαλιά.
Κόντεψα να τρελαθώ απο την πανδαισία των χρωμάτων.
Κι αφού ο mrΓ μου χάρισε το πολυπόθητο μαλλί...
...εγω του χάρισα μια νύχτα στην έρημο για να δει τον ήλιο να βγαίνει πίσω απο τους αμμόλοφους!
Αφου δεν ήρθαμε μουρη με μουρη με κανένα σκορπιό τυχεροί ήμασταν!!!

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Marrakech

Καλησπέρα σε όλους! Επιτέλους επέστρεψα από το ταξίδι μου. Είμαι τελείως ανανεωμένη, από τη μία δεν ήθελα καθόλου να γυρίσω κι από την άλλη ανυπομονούσα να επιστρέψω στην παλιά μου ρουτίνα και να αρχίσω τις χειμωνιάτικες ετοιμασίες. Να στρώσω χαλιά, να ζεστάνω το σπίτι κτλ.
Πάει τόσος καιρός από το τελευταίο μας ταξίδι, δύο ολόκληρα χρόνια και το είχαμε τόσο ανάγκη! Στις αρχές της χρονιάς είχε πάρει το μάτι μου ένα ταξίδι με θέμα το βελονάκι που διοργάνωνε ένα ξενοδοχείο στο Μαρακές και κόντεψα να πρασινίσω από το κακό μου γιατί ήμουν πολύ έγκυος και είχα και το θηλασμό μπροστά μου. Συζητώντας το με τον mrΓ αποφασίσαμε να κάνουμε το δικό μας ταξίδι στο Μαρόκο (έτσι κι αλλιώς δεν τα πάμε καλά με τα γκρουπ) και παρόλο που δε θα ήταν αποκλειστικά για το βελονάκι, με διαβεβαίωσε πως θα αφιερώναμε τουλάχιστον μια μέρα για να κάνω κι εγώ τα δικά μου με τα νήματα κτλ.
Την προηγούμενη βδομάδα λοιπόν το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Μακάρι να είχα λόγια να σας περιγράψω τις εμπειρίες μου, θα αφήσω μονάχα τις φωτογραφίες να μιλήσουν για μένα.
Αράξαμε στη Jemaa el fna, τη διάσημη πλατεία της πόλης,
Χαθήκαμε στα souk, τα στενά δρομάκια με τα μαγαζιά, όπως πχ το souk με τις ελιές,
ή το souk με τα μπαχαρικά. Γενικά το παζάρι μου πήρε τα μυαλά, μου φαίνεται οτι θα μπώ σε κανένα ελληνικό μαγαζί και απο συνήθεια θ'αρχίσω να παζαρεύω την τιμή!
Ήπιαμε καφεδάκι κάτω απο τις πιό όμορφες συνθήκες, ο mrΓ cafe noir κι εγω nousnous δηλαδή καφέ με γάλα...
αγοράσαμε φρούτα από τη λαϊκή (τι ψηφιακές ζυγαριές και αηδίες...)
κι επισκεφτήκαμε εντυπωσιακά riads.(σπίτια με αίθριο και συντριβάνι στη μέση).
Θαυμάσαμε την αισθητική των Μαροκινών,
αλλά και τις παράξενες συνήθειές τους.
Και το βράδυ καταληγαμε με ένα μυρωδάτο πιάτο χαρίρα (μαροκινή σούπα με ρεβύθια και φακές) να κάνουμε βόλτα στην πλατεία χαζεύοντας γητευτές φιδιών, μάντισσες, παραμυθάδες και μουσικούς σε ένα πάρτυ που δεν έμοιαζε να τελειώνει ποτε. Ηταν τόσο έντονη εμπειρία, που κατάλαβα γιατί η Loreena mckennitt έγραψε το "Marrakesh night market".
Και δεν ήταν λίγες οι φορές που παραδοθήκαμε σ'αυτο το μαγικό κλίμα και φάγαμε κι εμείς απο τους υπαίθριους πάγκους (εδώ βλέπετε τον πάγκο με τα σαλιγκάρια του Μουσταφά, μπορούσες να φάς ένα πιάτο με 1 ευρώ ή μισό με 50 λεπτά και στη συνέχεια να δροσιστείς με μια φρεσκοστυμένη πορτοκαλάδα στους πίσω πάγκους με 30 λεπτά).
Αυτή ήταν η βδομάδα μας, αν και γίνεται κάθε δύο χρόνια, φροντίζουμε να την απολαμβάνουμε και να την εκμεταλλευόμαστε στο 100%.
Περάστε μια βόλτα αύριο για να σας δείξω το souk που βάφουν το μαλλί και τη νύχτα που περάσαμε στην έρημο...

Σημείωση: Με ρωτήσατε που αγοράζω νήματα, θα αφιερώσω όταν ευκαιρήσω μια ανάρτηση για να σας τα πω όλα αναλυτικά

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Πως να ξεχωρίζετε τις γραμμές οταν πλέκετε κυκλικά

Καλημέρα σε όλους! Όταν θα διαβάζετε αυτή την ανάρτηση εγώ θα είμαι πολύ μακριά απο τον υπολογιστή μου. Λείπω ταξιδάκι με τον mrΓ, ένα ταξίδι που σχεδιάζω πολύ καιρό τώρα (πριν γεννήσω) αλλά σας το κράτησα μυστικό! Το μόνο που θα σας αποκαλύψω είναι οτι ο κύριος σκοπός του ταξιδιού είναι το βελονάκι (από εκεί ξεκίνησε) και όταν γυρίσω θα πρέπει να είστε λίγο υπομονετικοί μαζί μου γιατί θα σας πρήξω στις φωτογραφίες!!!

Επειδή όμως είχα ετοιμάσει αυτό το post, κρίμα να περιμένει μια βδομάδα! Σας έχω γράψει οδηγίες για το πώς να βάζετε σημάδι στο βελονάκι, ώστε να ξεχωρίζετε όταν πλέκετε κυκλικά, τους κύκλους μεταξύ τους. Ίσως να είναι λίγο προφανές για κάποιον που ήδη πλέκει, πολλοί όμως δεν το ξέρουν να φανταστείτε κι εγώ τώρα πρόσφατα άρχισα να το χρησιμοποιώ!

Παρακάτω βλέπετε ένα αρχινισμένο amigurumi (τρισδιάστατο πλεκτό με το βελονάκι).
Το amigurumi επειδή πλέκεται πολύ πυκνά είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείς που τελειώνει ο ένας κύκλος και που αρχίζει ο άλλος. Φυσικά όμως η μέθοδος εφαρμόζεται σε όλα τα πλεκτά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κομμάτι νήμα σε διαφορετικό χρώμα απ' αυτό που πλέκετε.
Το δένετε κόμπο να σχηματίζει θηλιά κάπως έτσι:
Όποτε τελειώνετε τον κύκλο σας, βάζετε το βελονάκι πάλι μέσα στην τελευταία που κάνατε και τραβάτε έξω το νήμα.
Συνεχίζετε να πλέκετε κανονικά και όταν φτάσετε στο σημάδι σας θα ξέρετε οτι τελείωσε ο κύκλος.
Ξαναβάζετε το σημάδι στον καινούριο κύκλο, κ.ο.κ.
Αυτο το σημάδι σας βοηθάει επίσης να μη μπερδεύετε τη μπροστινή με την πίσω πλευρά του πλεκτού σας (μη γελάτε, μου συνέβαινε όλη την ώρα όταν έπλεκα σκουφάκια στην αρχή, τα άφηνα λίγο και μετά τα έπιανα ανάποδα και τα έκανα χάλια!)

Λοιπόν, έξτρα πόντους όποιος μου πει τι είναι αυτό που πλέκω εδώ πέρα! (Θυμηθείτε είναι κάτι τρισδιάστατο).

Σημείωση: Υπήρξαν κάποια παράπονα σε προηγούμενη ανάρτηση οτι δεν ασχολούμαι πια με το βελονάκι όπως έκανα παλιά. Αυτό με στεναχωρεί κι εμένα αλλά δυστυχώς προς το παρόν θα πρέπει να πάω με τους ρυθμούς που μπορώ. Για να γίνει ένα tutorial χρειάζεται αρκετό χρόνο που δεν διαθέτω. Λυπάμαι αν κάποιοι "κουράστηκαν" με τα των βαπτίσεων, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Σπιτικά oreo

Πρίν λίγο καιρό, βρέθηκα στο super market με τον Φιλαράκο. Περνώντας απο το διάδρομο των μπισκότων ο μικρός άρχισε να μου ζητάει να πάρουμε. Του πρότεινα να αγοράσουμε υλικά για μπισκότα και να τα φτιάξουμε μόνοι μας (ποτέ δεν αγοράζω έτοιμα μπισκότα και κέικ). Η απάντηση μου ήρθε σα χαστούκι: "όχι γιατί ποτέ δε μου φτιάχνεις αυτα τα μαύρα". Και όντως συνειδητοποίησα οτι στις ελάχιστες φορές που αγοάστηκαν μπισκότα τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες ήταν oreo. Το τελευταίο φρούριο έπρεπε να πέσει!!!
Ορίστε η προσπάθειά μου για κάτι πολύ κοντά στα oreo. Είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, τουλάχιστον μπορεί κανείς να τα δώσει άφοβα στα παιδιά του, χωρίς ν'ανησυχεί για τα παράξενα συστατικά που γράφει το κουτί. Φυσικά το 5χρονο μέσα μου θέλει ακόμα τα τυποποιημένα μπισκότα αλλά ίσως τουλάχιστον να μειωθούν ακόμα πιο πολύ οι φορές που τα αγοράζω.

ΣΠΙΤΙΚΑ OREO

Για το μπισκότο:
- 1 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα κακάο
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1/4 κουταλάκι baking powder
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα βούτυρο ανάλατο
- 1 αυγό

Για την κρέμα:
- 1/4 κουπας βούτυρο ανάλατο
- 1/4 κουπας μαργαρίνη
- 2 κούπες άχνη ζάχαρη
- 1 βανίλια

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπόλ περνώντας το κακάο απο σίτα μή σβολιάσει. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτετε το αυγό και στη συνέχεια τα στεγνά υλικά. Μπορείτε να ψήσετε έτσι τα μπισκότα, φτιάχνοντας μπαλάκια και πατώντας τα με τα χέρια. Εγώ προτίμησα να το βάλω λίγη ώρα στο ψυγείο. Όταν πάγωσε, έφτιαξα ένα σαλάμι, το τύλιξα με μεμβράνη και το άφησα στο ψυγείο. (Παλιά απέφευγα σαν το διάολο τις συνταγές που είχαν τέτοιες διαδικασίες, τώρα με τα παιδιά με βολεύουν, προτιμώ να κάνω τη μισή συνταγή τη μία μερα και την άλλη μισή την άλλη για να μην είμαι πολλή ώρα στην κουζίνα). Την επόμενη μέρα έκοψα το σαλάμι σε μπισκότα και τα έψησα στους 180 για 8 λεπτά. Θα πρέπει να πειραματιστείτε λιγο γιατί ο κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά, και το δύσκολο είναι οτι επειδή είναι μαύρα δεν ξέρεις πότε ρόδισαν. Παντως σε καμία περίπτωση μην τα παραψήσετε.
Συγνώμη για τη φωτογραφία, τραβήχτηκε βράδυ, η αγαπημένη μου ώρα για αυτές τις δουλειές, δε λατρεύετε να πέφτετε για ύπνο σε ένα σπίτι που μοσχοβολάει ψημένο μπισκότο;
Φτιάξτε την κρέμα. Μαλακώστε στο μίξερ το βούτυρο και τη μαργαρίνη και προσθέστε άχνη και βανίλια.
Όταν τα μπισκότα κρυώσουν, βάλτε με κορνέ λίγη κρέμα και καπακώστε με ένα ακόμη μπισκότο.
Δέ μέτρησα πόσα βγαίνουν, γέμισα όμως ένα καλό τάπερ. Απολαύστε!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...