...φτιάχνεις lemon pie που λέει και η αδερφή μου! Κι αφού είχα ήδη μια σακούλα λεμονάκια απο το δέντρο της, η τάρτα λεμόνι μου φάνηκε η τέλεια λύση για μια απρόσμενη επίσκεψη των γονιών μου στο σπίτι.
Φόρεσα την πιστή μου ποδιά καί άρχισα!
Τα υλικά της βάσης:
263γρ αλεύρι
150γρ κρύο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
1,5 κουτ σουπ άχνη
2 κρόκους αυγού
2 κουτ σουπ κρύο νερό
Απλώνουμε στην ταρτιέρα, στρώνουμε απο πάνω αλουμινόχαρτο (η γυαλιστερή πλευρά να ακουμπάει το ζυμάρι) και ψήνουμε για 15 λεπτα συν άλλα 5 χωρίς αλουμινόχαρτο.
Φτιάχνουμε την κρέμα:
Βράζουμε 1,5 κούπα ζάχαρη, 1,5 κούπα νερό, 7 κουτ σουπ corn flour και μια πρέζα αλάτι.
Μόλις αρχίσει να πήζει τραβάμε από τη φωτιά, χτυπάμε με το πιρούνι 3 κρόκους και τους βάζουμε σταδιακά λίγο απο το καυτό μείγμα. Τους ρίχνουμε στο κατσαρολάκι μαζί με ξύσμα ενός λεμονιού και το επιστρέφουμε στη φωτιά. Όταν ανακατευτεί, ρίχνουμε 1/3 κουπας χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να είναι κρεμώδες.
Απλώνουμε την κρέμα στην τάρτα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Εγώ τη βάζω στο περβάζι, με κάνει να νοιώθω σαν τη γιαγιά Ντακ.
Μέχρι να κρυώσει χτυπάμε 3 ασπράδια, ένα κουτ γλύκ χυμό λεμονιού και 6 κουτ σούπ ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα και να λιώσει τελείως η ζάχαρη (ελέγξτε το με το χέρι).
Απλώνουμε στην τάρτα και φροντίζουμε να έχει σφραγιστεί η κρέμα απο παντού, δηλ η μαρέγκα να ακουμπάει σε όλα τα τοιχώματα της ζύμης.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα.
Τελικά χωρίς να το ξέρω έφτιαχνα γλυκό για το πάρτυ έκπληξη που μου είχαν ετοιμάσει!
Ο mrΓ με παρέσυρε έξω απο το σπίτι και όταν γύρισα ήταν όλοι εκεί και τραγουδούσαν "να ζήσεις γιαγιούλα...". Βλέπετε, κλείνω τα 30! Η τούρτα μου όμως είχε 1 κεράκι και 2 βελονάκια!
Όσο για τη lemon pie, οι απόψεις διίστανται. Πάντως ο mrΓ έφαγε 3 κομμάτια. Καλό σημάδι για κάποιον που προσέχει τόσο πολύ τη σιλουέτα του!
Ετικέτες μαγειρική, happy stuff