Κερασόπιτα (χα!)

 photo cherries_zps39b6fd90.jpg Λοιπόν περιμένω πολύ καιρό για να κάνω αυτή την ανάρτηση! Για να είμαι ακριβής απο πέρσι. Άν θυμάστε σε συνεργασία με την αδερφή μου είχαμε φτιάξει μια κερασόπιτα για να στολίσουμε το header μου αλλά μέχρι να το επεξεργαστώ και να το φτιάξω, τα κεράσια είχανε βγεί εκτός εποχής και το θεώρησα περιττό να αναρτήσω τη συνταγή!
Τώρα λοιπόν που τα κερασάκια σκάνε μύτη στους πάγκους της λαϊκής, ήρθε η στιγμή επιτέλους να φτιάξουμε.............ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ!!!

Θα χρειαστείτε:
- 5 και 1/2 της κούπας κεράσια χωρίς κουκούτσι (εννοείται δε θα πάρετε τα πρωτοκλασσάτα κεράσια,  αλλά τα φθηνά, υπολογίστε περίπου 1 κιλό)
- 3 κουτ.σουπ. corn flour
- 1 και 1/4 της κούπας ζάχαρη

Για τη ζύμη:
- 2 και 1/4 της κούπας αλεύρι
- 3/4 κουτ.γλυκ. αλάτι
- 2/3 της κούπας μαργαρίνη
- 8 με 10 κουτ. σουπ. παγωμένο νερό

Αρχίστε με τη ζύμη σας. Πλάστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ενιαίο ζυμάρι, τυλίξτε το σε μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
Ανακατέψτε τα κεράσια με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.
Χωρίστε τη ζύμη στα δυο και ανοίξτε το ενα κομμάτι με τον πλάστη. Βάλτε τη στην ταρτιέρα και κόψτε οτι περισσεύει.

 photo 21052013651_zpsfd921084.jpg

Βάλτε τα κερασάκια σας απο πάνω (γιαμ γιαμ) ...

 photo 21052013654_zps902bfac8.jpg

Και ανοίξτε με τον πλάστη το 2ο κομμάτι ζύμης. Μπορείτε να το βάλετε ολόκληρο απο πάνω και να ανοίξετε 2-3 τρυπούλες, αλλά εγώ προτιμώ το εξής καλαθωτό σχέδιο:

 photo weave_zpsd3827850.jpg

Με ένα μαχαίρι ή αν έχετε το ζικ ζακ εργαλείο (εγώ χρησιμοποιώ ένα που έχουν τα μικρά για τις πλαστελίνες τους) κάνετε το ζυμάρι λωρίδες. Στρώνετε τις μισές κάθετα να καλύψετε την ταρτιέρα. Σηκώνετε τις μισές εναλλάξ μέχρι τη μέση και βάζετε μια λωρίδα οριζόντια. Κατεβάζετε αυτές που είχατε σηκώσει και σηκώνετε τις υπόλοιπες. Βάζετε πάλι μια λωρίδα οριζόντια και συνεχίζετε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τις πλέξετε όλες.

Κάνετε μια τρύπα σε ένα αλουμινόχαρτο και τη σκεπάζετε, έτσι θα ψηθεί χωρίς να μαυρίσουν οι άκρες της. Την ψήνετε στους 190 για 30 λεπτά, βγάζετε το αλουμινόχαρτο και την ψήνετε για άλλα 25-30 λεπτά.

 photo 21052013690_zps1633fd3b.jpg

Απολαύστε τη ζεστή με παγωτό βανίλια! (Που είναι ενα παγωτό βανίλια όταν το χρειάζεσαι; Μάλλον έπρεπε να είχα κάνει το παγωτό express μου!)

 photo DSC_0094_zps5a1d448d.jpg

Γενικά αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα, Επειδή με είχατε ρωτήσει παλιότερα για την τάρτα με βατόμουρα, μπορεί να γίνει με κατεψυγμένα φρούτα, απλά εγώ την ψήνω λίγο παραπάνω. Δοκιμάστε την ή φτιάξτε την σε κάποιον για δώρο και θα δείτε πόση επιτυχία θα έχει!

Η συνταγή της κερασόπιτας τώρα και σε γραμμάρια, μπορείτε να τη βρείτε εδώ .

Ετικέτες