Προσπάθειες για πειθαρχία (απλά προσπάθειες!)

Προς όλες τις μαμάδες εκεί έξω:
Υπάρχουν και σε σας μέρες που νιώθετε οτι τα παιδιά σας έχουν ξεφύγει απο κάθε έλεγχο; Που μιλάτε στο βρόντο και σας γράφουν, που έχετε γίνει η τρελή που ουρλιάζει, που δεν έχετε την πολυτέλεια ούτε να κατουρήσετε  με την ησυχία σας;
Δεν ξέρω τι έχουν πάθει τα παιδιά μου τελευταία, φταίει η ζέστη; Φταίω εγώ; Πάντως ότι και να φταίει, έχουν βγεί εκτός ελέγχου και εγώ έχω έρθει σε μία κατάσταση απελπισίας και ψάχνω δημιουργικούς τρόπους να λύσω το πρόβλημα!

Δοκίμασα λοιπόν κάτι που μέχρι τώρα δείχνει να δουλεύει καλά. Την ιδέα την είδα εδώ και την έφερα στα μέτρα μας. Με χρωματιστά χαρτόνια έφτιαξα τον παρακάτω πίνακα.
 photo _6031293_zpsa14b1af9.jpg Το κάθε παιδί έχει ένα μανταλάκι και κάθε πρωί ξεκινάει απο το "πολύ καλά". Στη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με την διαγωγή του το μανταλάκι ανεβαίνει ή κατεβαίνει. Άν είναι ευγενικό, αν συνεργάζεται κτλ το μανταλάκι ανεβαίνει. Αντίθετα το μανταλάκι κατεβαίνει. Άν μάλιστα χτυπήσει τα αδέρφια του, κατεβαίνει στο "5 λεπτά" όπου και να βρισκόταν πρίν. Τότε πάμε τιμωρία για 5 λεπτά στον "σκεφτούλη" να σκεφτούμε τι κάναμε.

Κάθε παιδί έχει ένα βαζάκι. Κάθε βράδυ κοιτάμε που κατέληξε το μανταλάκι και άν είναι απο το πράσινο και πάνω τότε τους βάζω στο βαζάκι τους μια μεζούρα χάντρες.  photo _5311108_zps911779a8.jpg Όταν το βαζάκι γεμίσει, θα πάρουν ένα δώρο. Φυσικά το βαζάκι μπορεί και να αδειάσει, αν το μανταλάκι πιάσει πάτο! Μέχρι τώρα δε μας έχει συμβεί, έχω παρατηρήσει οτι αγχώνονται τρομερά όταν το βλέπουν να κατεβαίνει.

Τι να πώ, δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, μέχρι τώρα πάντως κάτι γίνεται. Και τα βαζάκια γεμίζουν αργά αλλά σταθερά.  Μέχρι που σκέφτηκα να βάλω κι ένα μανταλάκι για τον mrΓ. Και ποιος ξέρει τι θα σκεφτώ οταν γεμίσει το βαζάκι του!

Ετικέτες ,