Snack station!

 photo kidssnacks_zps50a82cfd.jpg

Τα σχολεία άρχισαν για τα καλά. Τα παιδάκια έχουν μπεί σε ένα πρόγραμμα. Φέτος ο Φιλαράκος πάτησε πόδι, πέταξε την τσάντα με τον Γουινι και απαίτησε μια πιο "τρομακτική" γιατί τα άλλα αγοράκια (που έχουν  τσάντες Spiderman, Ben10 κτλ) τον λένε μωρό! Τι να κάνω η δόλια η μάνα άρχισα να ψάχνω παντού για μια τρομακτική τσάντα. Κι επειδή έχω βαρεθεί τους σουπερ ήρωες και μεταξύ μας τους βρίσκω και λίγο κακόγουστους, η λύση δόθηκε απο τη φύση! Τι πιο τρομακτικό απο έναν καρχαρία;

 photo shark_zps2af46aa9.jpg

Κι αφού περάσαμε τον σκόπελο με την τσάντα, το επόμενο που ήθελα εδώ και καιρό να τακτοποιήσω ήταν τα σνάκ τους για μετά το σχολείο.
Δεν ξέρω τι έχουνε πάθει τα παιδιά μου, συνέχεια πεινάνε. Θέλουν να τρώνε πολλές φορές κι απο λίγο, πράγμα που είναι τρομερά κουραστικό γιατι πρέπει να είναι συνέχεια κάποιος στην κουζίνα να ετοιμάζει πράγματα.
Ήθελα λοιπόν να έχω έτοιμα σνάκ, για να μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται όταν είμαστε στο σπίτι, και για ευκολία οταν βγαίνουμε έξω, απλά να βάζω κάτι στην τσάντα μου και να φεύγουμε.

 photo snackstation_zps5f084086.jpg Πήρα ένα πλαστικό κουτί, άδειασα ένα ράφι του ψυγείου και το γέμισα με καλούδια έτοιμα προς κατανάλωση! Τώρα τα μικρά το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να διαλέξουν τι θέλουν να φάνε! Επειδή κατά καιρούς έχω δει διάφορα snack stations για να δω πως θα κάνω το δικό μας, αυτό που δε μου άρεσε ήταν οτι οι μαμάδες τα γέμιζαν με σαβουρίτσες, ενώ εγώ ήθελα να είναι κάτι υγιεινό, που θα τους δώσει καλές διατροφικές συνήθειες. Ορίστε λοιπόν τι έβαλα:

- Έτοιμες πλυμμένες βανίλιες.
- Σακουλάκια με αγγούρι πιπεριά και βρασμένα baby καροτάκια.
- Μικρά ταπεράκια με κόκκινα φασόλια και μπαστουνάκια τυριού τυλιγμένα με μεμβράνη (υπάρχουν και έτοιμα συσκευασμένα αλλά η τιμή τους ανα κιλό είναι λες και αγοράζεις καμια ακριβή παρμεζάνα!)
- Γιαουρτάκια
- Σακουλάκια με σταφύλια και δαμάσκηνα
- Σακουλάκια με δημητριακά, ξηρούς καρπούς (ηλιόσπορορους, φουντουκια, αμύγδαλα κτλ), ξερά φρούτα (cranberries, bluberies, goji berries κτλ) και για το τσακιρ κεφι εριξα και λιγα smarties!
- Ήθελα να τους κάνω και σακουλάκια με ποπ κόρν  και ίσως να ψήσω και τίποτα μπισκότα αλλά δεν πρόλαβα.

Αυτά! Τώρα που το σκέφτομαι ίσως είναι και για μένα καλό αυτό όταν με πιάνει η λιγούρα!
Έχετε καμιά άλλη ιδέα; Τι άλλο θα μπορούσα να βάλω στο κουτάκι τους;

Έληξε και ο διαγωνισμός για τα ρούχα απο το Ahai Shopping. Οι νικήτριες είναι  οι Μαρία Δρούγκα και Ελπίδα Τουβεντζίδου. Συγχαρητήρια κοπέλες! Σύντομα θα σας στείλω ένα email για το τι πρέπει να κάνετε.

Ετικέτες ,