Prague in autumn (part 1)

 photo lamp_zps9fba05b6.jpg

Ξέρω χάθηκα αυτο τον καιρό, μεσολάβησαν όμως κάμποσα πράγματα, ανάμεσα στα οποία κι ένα καλώδιο που έμεινε ξεχασμένο στην Αθήνα με αποτέλεσμα να μή μπορώ να κάνω ανάρτηση!

Στο μεταξύ,  με αφορμή ένα επαγγελματικό ταξίδι του mrΓ μας προέκυψε και μία σύντομη απόδραση στην Πράγα. Μια πόλη που ενώ όλοι λένε πόσο ωραία είναι, ποτέ δε μου έκανε αίσθηση να πάω, πάντα υπήρχε καποιος άλλος προορισμός που με τραβούσε περισσότερο. Ευτυχώς λοιπόν που έγινε κι αυτό και κατάλαβα πόσο λάθος είχα.

 photo road_zps5222b699.jpg

Πραγματικά την ερωτεύτηκα! Ήταν ακριβώς όπως θα ήθελα να είναι.Ντυμένη με τα χρώματα του φθινοπώρου, συννεφιασμένη, μουντή και με κτηρια γεμάτα κεραμιδένιες σκεπές.

 photo autumntree_zps489f3e60.jpg

Τις πρώτες μέρες είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε λίγο χρόνο οι δυό μας, να αναπληρώσουμε τις στιγμές που χάθηκαν μέσα στο καλοκαίρι που ήμασταν χώρια. Κάναμε ρομαντικές βόλτες στο ποτάμι και είδαμε τη γεφυρούλα με τα λουκέτα. Τα ζευγαράκια γράφουν το όνομά τους και πετάνε το κλειδί στο νερό.

 photo lockets_zps4d89eedf.jpg

Χαζέψαμε με τις ώρες στη λαϊκή, που καμία σχέση δεν είχε με τις δικές μας λαϊκές, μπορούσες να βρείς απο λαχταριστά ψωμάκια, και macaroons μέχρι μαγειρευτά φαγητά.

 photo macaroons_zps1cf560b5.jpg

Μάλιστα οι Τσέχες θείτσες κάναν τα ψώνια τους με ψάθινα καλάθια σε αντίθεση με τα καροτσάκια που έχουν οι Ελληνίδες θείτσες...

 photo tsourekia_zpsf3f4192b.jpg

Βρήκαμε καταφύγιο απο το κρύο σε μικρές καφετεριούλες και δοκιμάσαμε διάφορα γλυκά. Το αγαπημένο μου το cafe Ebel, γλυκούλι και ποιοτικό.

 photo coffee_zpsbed1a36b.jpg

Είδαμε το ξακουστό αστρονομικό ρολόι (τίγκα στον τουρίστα, αυτά που μισώ) και χαζολογήσαμε στην πλατεία ακούγοντας jazz.

 photo jazz_zpse224bd68.jpg

Ήθελα επίσης να δοκιμάσω τα beer gardens, υπαίθρια τραπεζάκια , λουκάνικα, ξινολάχανο και άφθονη μπύρα γεγονός που με έφερε σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον hardcore fitness freak mrΓ. Τελικά όχι μόνο τον έπεισα αλλά φωτογραφήθηκε και με το λουκάνικο! (τέτοιες σπάνιες στιγμές δε χάνονται!)

 photo pickle_zps704bd2c7.jpg
Το βράδυ πέσαμε ξεροί απο το περπάτημα και την ορθοστασία. Στη κάτω φώτο φαίνεται στο βάθος το dancing house, ένα πρωτότυπο κτήριο που ξεχωρίζει απο τα υπόλοιπα...

 photo dancinghouse_zps323aa93b.jpg

Την επόμενη μέρα την είχα όλη μόνη μου, μια και ο mrΓ ήταν απασχολημένος με τα δικά του. Θα τη μοιραστώ μαζί σας σε επόμενη ανάρτηση...


Σημείωση: Η σελίδα του Κερασόπιτες στο facebook πέρασε τα χίλια like, σας ευχαριστώ όλους πολύ πολύ και θα ανταποδώσω σύντομα με έναν ακόμη διαγωνισμό!

Ετικέτες