Soupfest: Κόκκινες φακές με γάλα καρύδας

Από πέρσι το χειμώνα ήθελα να κάνω ένα αφιέρωμα  στις σούπες, κάποιοι ίσως το θυμάστε μια και σας είχα ρωτήσει για τις αγαπημένες σας. Για κάποιο λόγο δεν τα κατάφερα. Επιτρέψτε μου λοιπόν να επανορθώσω...!

 photo soupfest2_zps220f39df.jpg

Για όλη τη διάρκεια του χειμώνα θα ποστάρω τις αγαπημένες μου σούπες. Κάποιες κλασσικές, κάποιες πρωτότυπες, νηστίσιμες, αρτύσιμες, βελουτέ, με κομμάτια, υγιεινές ή αμαρτωλές! Αν εμπνευστείτε να κάνετε κι εσείς το ίδιο, χρησιμοποιήστε το banner του Soupfest και αφήστε μου link!

Αρχίζω με μια πραγματικά αγαπημένη σούπα που μαγειρεύω σχεδόν κάθε μήνα. Σούπα με κόκκινες φακές. Τις κόκκινες φακές τις προμηθεύομαι χύμα απο μαγαζιά με όσπρια και τις μαγειρεύω πάντα με αυτόν τον τρόπο γιατι μου θυμίζουν την μαροκινή χαρίρα.

 photo redlentils_zps739b9ada.jpg

Ορίστε λοιπόν η συνταγή, την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους τους αρέσουν τα μπαχαρικά και οι εξωτικές γεύσεις. Μην παραλείψετε το γάλα καρύδας, είναι αυτό που κάνει τη σούπα μοναδική και εξισορροπεί τα πολλά μπαχαρικά.

Σούπα με κόκκινες φακές

Υλικά:
- 2 φλυτζάνια κόκκινες φακές
- 3 καρότα ψιλοκομμένα
- μία κονσέρβα τοματάκι ψιλοκομμένο
- ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 6 κούπες νερό (ή ζωμό λαχανικών)
- 4 κουτ.σουπ. λάδι
- 1,5 κουταλάκι κύμινο
- 1 κουταλάκι κουρκουμά (κιτρινόριζα)
- μια πρέζα κανέλα
- μισό κουταλάκι ζάχαρη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μισή κονσέρβα γάλα καρύδας

Αφήστε τις φακές μέσα σε νερό για λίγες ώρες και σουρώστε τις. Βάλτε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το γάλα και βράστε μέχρι τα καρότα να είναι μαλακά και οι φακές να χυλώσουν καλά. Ρίξτε και το γάλα καρύδας (αν το θέλετε πολύ κρεμώδες μπορείτε να βάλετε και όλη την κονσέρβα). Βράστε για ακόμα λίγο και σερβίρετε με φρεκοτριμμένο πιπέρι. Τους ταιριάζει και το φρέσκο κόλιανδρο αν σας αρέσει, εγώ προσωπικά δεν το αντέχω, το βάζω μόνο στον mrΓ!

Σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες αγαπημένες σούπες, αρχικά νηστίσιμες και μετά τα Χριστούγεννα θα πάμε στις πιο τυρώδεις κτλ...!

Ετικέτες ,