Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

I'm blue

18012013801[1]
Καλημέρα σε όλους.
Αυτές τις μέρες έχω αποτραβηχτεί λιγάκι, ο λόγος είναι κάποιες άσχημες καταστάσεις που συμβαίνουν αυτόν τον καιρό και με έχουν ρίξει κάπως.
Είμαι απο αυτούς τους ανθρώπους που σε τέτοιες στιγμές το μόνο που θέλουν είναι να κλειστούν στη σπηλιά τους. Wake me up when winter ends!
Θα πρέπει λοιπόν να κάνετε λίγη υπομονή μέχρι να μπώ πάλι στην τροχιά μου, ελπίζω να μην πάρει πολύ.
IMG_7494[1]
Συνήθως όταν γίνεται αυτό, βγαίνω απο τη σπηλιά με τη διπλάσια όρεξη απο πρίν. Με πολλές ιδεες και με το βελονάκι στο χέρι. Άντε να δούμε!

[Έβγαζα φωτογραφίες απο πράγματα που με ανεβάζουν. Η πρώτη φώτο είναι απο τον κήπο των γονιών μου, πάντα με φτιάχνει αυτος ο κήπος, ειδικά όταν είναι βρεγμένος. Η δεύτερη δε χρειάζεται εξήγηση, ποιός δε λατρεύει τα βραστά καροτάκια;Σύντομα κι άλλες...]

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Του τσαγκάρη τα παιδια

IMG_7430
Την έχετε ακούσει αυτή την έκφραση; "Του τσαγκάρη τα παιδιά δεν έχουνε παπούτσια". Στη δική μου περίπτωση, τα αγόρια μου μέχρι πρόσφατα δεν είχανε σκουφιά. Τρελό ε;  Αποφάσισα λοιπόν να πλέξω κάτι άκρως αγορίστικο με το απαλό νήμα που μου είχε περισσέψει απο εδώ. (στις φωτογραφίες το μικρότερο σκουφί το προβάρει το Νεραϊδάκι γιατί το νεαρότερο μοντέλο αρνιόταν πεισματικά να το κρατήσει στο κεφάλι του για πάνω απο 5 δευτερόλεπτα!)

Ήθελα τα σκουφιά μου να είναι ίδια αλλά και διαφορετικά. Ζεστά αλλά γλυκούλικα. Ο Φιλαράκος λοιπόν πήρε ένα σκουφί με αυτιά και φουντίτσα στην κορυφή (δική του παραγγελία!).
IMG_7417
Έκανα 2 ρίγες και το έπλεξα με βελονάκι νούμερο 5, κάπως σφιχτό δηλαδή για το πάχος αυτού του νήματος.
Το σκουφακι θα το κάνετε ακολουθώντας τις οδηγίες μου εδώ αλλά χωρίς να κάνετε τη δαντελίτσα στο τέλος. Στη συνέχεια θα μετρήσετε τις θηλιές και θα τις χωρίσετε σε τέσσερα μέρη. Απο 9 θηλιές για τα δύο αυτιά και τις υπόλοιπες δια δύο για το μπροστά και το πίσω (εν θέλετε βάλτε μερικές θηλιές παραπάνω για το μπροστινό μέρος).
Κάντε τα αυτάκια ως εξής (οπου μδκ εννοώ μισό διπλό κροσέ):

Πλέκουμε σε σειρές δηλαδή μπρος πίσω.
Σειρά 1η: Στερεώστε το νήμα στην πρώτη απο τις 9 θηλιές που προορίζετε για το αυτί.
Κάντε αλυσίδα με δύο θηλιές. Κάντε 8 μδκ στις 8 επόμενε θηλιές. Γυρνάμε το πλεκτό.

Σειρά 2η: Η ίδια με την 1η σειρά.

Σειρά 3η: Η ίδια με την 1η σειρά.

Σειρά 4η: Κάνουμε αλυσίδα με δύο θηλιές. Κάνουμε ένα μδκ στην επόμενη θηλιά.
Κάνουμε μία μείωση. Δηλαδή [φέρνουμε το νήμα απο πάνω και βάζουμε το βελονάκι στην επόμενη θηλιά. Φέρνουμε το νήμα απο πάνω και το τραβάμε μέσα απο τη θηλιά] Τώρα έχουμε 3 θηλιές στο γάντζο μας. Επαναλαμβάνουμε απο [ μέχρι ]. Τώρα έχουμε 5 θηλιές στο γάντζο μας. Φέρνουμε το νήμα απο πάνω και το τραβάμε μέσα απο τις 5 θηλιές ταυτόχρονα. Κάνουμε ένα μδκ στην επόμενη θηλιά. Κάνουμε πάλι μια μείωση. Κάνουμε 2 μδκ στις δύο επόμενες θηλιές. Γυρνάμε.

Σειρά 5η: Κάνουμε αλυσίδα με δύο θηλιές. Κάνουμε μία μείωση. Κάνουμε ένα μδκ στην επόμενη θηλιά. Κάνουμε πάλι μια μείωση. Κάνουμε ένα μδκ στην επόμενη θηλιά.

Σειρά 6η: Κάνουμε αλυσίδα με δύο θηλιές. Κάνουμε μια διπλή μείωση. Δηλαδή [φέρνουμε το νήμα απο πάνω και βάζουμε το βελονάκι στην επόμενη θηλιά. Φέρνουμε το νήμα απο πάνω και το τραβάμε μέσα απο τη θηλιά] Τώρα έχουμε 3 θηλιές στο γάντζο μας. Επαναλαμβάνουμε απο [ μέχρι ]. Τώρα έχουμε 5 θηλιές στο γάντζο μας. Επαναλαμβάνουμε απο [ μέχρι ]. Τώρα έχουμε 7 θηλιές στο γάντζο μας. Φέρνουμε το νήμα απο πάνω και το τραβάμε μέσα απο τις 7 θηλιές ταυτόχρονα. Κάνουμε ένα μδκ στην επόμενη θηλιά.

Κάντε το ίδιο και για το άλλο αυτί. Με το χοντρό μου νήμα τα αυτιά βγαίνουν αρκετά καλά για παιδάκι 3-6 χρονών μπορεί και παραπάνω. Πειραματιστείτε όμως ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλετε.

Όταν τελειώσει το σκουφάκι κάντε γύρω γύρω σε κάθε θηλιά ένα απλό κροσέ με διαφορετικό χρώμα.
IMG_7410

Τη φουντίτσα την έκανα με τις οδηγίες που βρήκα σ'αυτό το site.

IMG_7414

Ο Μικρουλάκος πήρε ένα σκουφί πλεγμένο με βελονάκι νούμερο 8, καταλαβαίνετε τη διαφορά;
IMG_7449
Είναι κάπως πιο αδρό και πολύ πιο αφράτο. Έκανα μόνο μια ρίγα και αντί για φουντίτσα του έβαλα κοτσιδούλες (κρίμα που δεν μπόρεσα να σας τον φωτογραφίσω, είναι απίστευτα γλυκούλης με τις κοτσίδες)!
IMG_7428
Το κόνσεπτ για τα αυτιά είναι το ίδιο, μόνο που τώρα επειδή είχα και μεγαλύτερο βελονάκι έκανα πιο μικρά αυτιά.
IMG_7433

Αυτί σε μέγεθος μωρού:

Σειρά 1η: Στερεώστε το νήμα στην πρώτη απο τις 9 θηλιές που προορίζετε για το αυτί.
Κάντε αλυσίδα με δύο θηλιές. Κάντε 8 μδκ στις 8 επόμενε θηλιές. Γυρνάμε το πλεκτό.
Σειρά 2η: Κάνουμε αλυσίδα με δύο θηλιές. Κάνουμε ένα μδκ στην επόμενη θηλιά.
Κάνουμε μία μείωση. Κάνουμε ένα μδκ στην επόμενη θηλιά. Κάνουμε πάλι μια μείωση. Κάνουμε 2 μδκ στις δύο επόμενες θηλιές. Γυρνάμε.

Σειρά 3η: Κάνουμε αλυσίδα με δύο θηλιές. Κάνουμε μία μείωση. Κάνουμε ένα μδκ στην επόμενη θηλιά. Κάνουμε πάλι μια μείωση. Κάνουμε ένα μδκ στην επόμενη θηλιά.
Σειρά 4η: Κάνουμε αλυσίδα με δύο θηλιές. Κάνουμε μια διπλή μείωση.  Κάνουμε ένα μδκ στην επόμενη θηλιά.

Για τις κοτσίδες κόψτε πολλά νήματα στο διπλάσιο απο το μάκρος που τις θέλετε. Διπλώστε τα στα δύο, βάλτε το βελονάκι στην ακρη του αυτιού απο μέσα προς τα έξω και τραβήξτε τα νήματα. Περάστε τις άκρες τους μέσα απο τη θηλιά και σφίξτε. Πλέξτε πλεξιδάκια.
Collage
Ελπίζω να είναι κατανοητές οι οδηγίες. Αν θέλετε να το κάνετε και δεν έχετε τόσο χοντρό νήμα μπορείτε να βάλετε διπλό ενα πιο λεπτό.

Μόλις συνειδητοποίησα οτι αυτό ήταν το πρώτο tutorial της χρονιάς. Και φυσικά με βελονάκι! Καλή αρχή!

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Μετα τις γιορτές

Καλημέρα! Πώς τα πάτε; Μπήκατε στο κλίμα της καινούριας χρονιάς; Εγω το παλεύω ακόμα! Έδωσα μάλιστα και υποσχέσεις για το 2013. Και προκειμένου να τις τηρήσω σας τις ανακοινώνω:

- Να κάνω γυμναστική 5 φορές τη βδομάδα
- Να πίνω πιο πολύ νερό (υπάρχουν μέρες που το μόνο μου υγρό είναι ο καφές!)
- Να είμαι πιο οργανωμένη (μέχρι και ατζέντα αγόρασα)
- Να μη φωνάζω σαν την τρελή στα παιδιά μου (ναι, το ξέρω, την έχω ξαναδώσει αυτή την υπόσχεση!)
- Να ανοίξω ενα μαγαζάκι στο blog μου με λίγα όμορφα πράγματα που θα φτιάχνω (το δουλεύω πολύ καιρό και ελπίζω φέτος να είναι η χρονιά του)
- Να χαίρομαι κάθε στιγμή σαν μικρό παιδί, να μην αφήσω το κλίμα γύρω μου να με ρίξει (φέτος θα το καταφέρω!)

Λοιπόν! Δεσμεύτηκα! Είστε ελεύθεροι να μου τα χώνετε όλη τη χρονιά αν υποψιαστείτε οτι δεν τα τηρώ!
Ορίστε και κάτι που έφτιαξα:
IMG_7473
Θυμάστε το ύφασμα του προηγούμενου giveaway; Τα χριστουγεννιάτικα απλωμένα ρουχάκια; Δε σας θυμίζει την επομένη των Γιορτών; Τελείωσαν λοιπόν οι γιορτές και σ' αυτό το πνεύμα έραψα ένα πυτζαμάκι για τον Φιλαράκο.
IMG_7464
Είναι οτι πρέπει για αραγματάκι πριν αρχίσει το σχολείο, σε παραπέμπει και η ονομασία τους, lounge pants. Για πατρόν χρησιμοποίησα ενα πυτζαμάκι που ήδη είχαμε.
Κι επειδή είμαστε στην Ελλάδα και θα αργήσουμε να ξαναδούμε χειμώνα με αναμμένα καλοριφέρ, έβαλα και ζέρσεϊ επένδυση για να είναι ζεστό!
IMG_7467
Αν θέλετε να το φτιάξετε, κάντε μια βόλτα απο το seamstar, και προλάβετε τα υφάσματα με μέχρι 60% έκπτωση!
IMG_7471
Περάστε κι απο την Ελένη να δείτε πόσο πρωτότυπα εκμεταλλεύτηκε το ύφασμα που κέρδισε στο διαγωνισμό...

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Γιορτές

Καλή χρονιά σε όλους!
Ελπίζω φέτος να περάσατε τόσο ωραία όσο κι εμείς. Για μας ήταν ιδιαίτερες αυτές οι γιορτές γιατί πρώτη φορά ήμασταν κοντά στους δικούς μας. Το κακό είναι οτι έπαθε κάποια βλακεία το κινητό μου και κάποιες απο τις όμορφες στιγμές χάθηκαν. Ευτυχώς όχι όλες. Ορίστε μερικές...
Christmas 12
Το ξέρω οτι χθές έπρεπε να κάνω την κλήρωση του διαγωνισμού, πέρασα όμως όλη τη μέρα με τις πυτζάμες μου, να πλέκω και να παίζω heroes με τον mrΓ, να φτιάχνω τα νύχια μου και να χαζολογάω με τα μικρά. Λένε πως ότι κάνεις την πρώτη μέρα του χρόνου, θα το κάνεις όλη τη χρονιά. Ελπίζω λοιπόν το 2013 να είναι τόσο χαλαρό όσο η χθεσινή μέρα!

Λοιπόν, η νικήτρια του διαγωνισμού είναι η despina yiavrouta! Επικοινώνησε μαζί μου για να παραλάβεις το δωράκι σου. Στους υπόλοιπους εύχομαι η φετινή χρονιά να φέρει αγάπη και υγεία!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...