Salad Bar Party

Για τα γενέθλια της μικρής μου αδερφής ήθελα να κάνω ένα πάρτι έκπληξη. Επειδή όμως είμαι ακόμη υπό την επήρεια της χριστουγεννιάτικης κραιπάλης και προσπαθώ να προσέχω, συν οτι οι καλεσμένες θα ήταν μια παρέα απο νεαρές φοιτητριούλες ήθελα να είναι κάτι δροσερό και ελαφρύ. Άλλωστε ποιος είπε οτι για να γιορτάσουμε πρέπει να υπάρχουν στο τραπέζι τυριά και κρέμες γάλακτος; Κατέληξα λοιπόν στις σαλάτες.

 photo sbparty_zps36cd5641.jpg

Η αλήθεια είναι οτι έχω κόλλημα με το salad bar. Ψάχνω απελπισμένα όλη την Αθήνα για να βρω έστω και ένα εστιατόριο που να έχει και δεν μπορώ να βρω πουθενά. Κάποτε ήταν τα Goody's, μετά τα Ruby Tuesday και τώρα κανένα απ' όσο ξέρω. 
Ευκαιρία λοιπόν να ξεσαλώσουμε στις σαλάτες σπιτικά.

 photo sbparty2_zpsfc3fb58b.jpg

Οι επιλογές αμέτρητες και πάνω απ' όλα με μηδενικό μαγείρεμα και ελάχιστη προετοιμασία μπορείτε να στήσετε τον πιο εξαίσιο μπουφέ για όλα τα γούστα.Ορίστε μερικές ιδέες:

Λαχανικά:
- πιπεριές όλων των χρωμάτων
- τοματάκια
- μαρούλι
- ρόκα
- αγγούρι
- λάχανο
- λιαστές ντομάτες
- αβοκάντο
- καρότο

Πρωτεΐνη:
- βραστά αυγά
- κοτόπουλο
- τόνος
- αμύγδαλα
- τυρί
- κόκκινα φασόλια

Υδατάνθρακες:
- βραστά μακαρονάκια
- καλαμπόκι
- κρουτόν

Φυσικά στον μπουφέ θα πρέπει να υπάρχουν και τα διάφορα dressing, λαδάκι και αλατοπίπερο. Το αγαπημένο μου ήταν το honey mustard.

 photo pompoms_zpsaef6453e.jpg

Για συνοδεία, μερικά ελαφριά κοκτέιλ (αν είχα χρόνο θα έφτιαχνα μαργαρίτες) για να φτιάξει η διάθεση. Έδεσα και τα πηρουνάκια με σπάγκο και χαρτοπετσέτες και τελευταία στιγμή έφτιαξα και έναν μικρό στολισμό με δύο γιγάντια πομ πομ απο ρυζόχαρτο. Τις οδηγίες μπορείτε να τις δείτε εδώ.
 photo cutlery_zps75a6cec2.jpg
Και έτσι απλά στήθηκε όλο το πάρτι. Και φυσικά επειδή δεν υφίσταται παρτι χωρίς μουσική, αποφασίσαμε να κάνουμε και λίγο καραόκε. Πρέπει να έφριξαν οι γείτονες! Αν σε λίγες μέρες σας ξαναπώ οτι μετακομίζω θα ξέρετε γιατί...

Ετικέτες ,