Soupfest: Τσίλι για τις κρύες νύχτες

 photo soupfest2_zps220f39df.jpg

Τώρα που κάνει την αληθινή ψύχρα, νομίζω είναι ώρα να μπεί στο Soupfest ένα απο τα αγαπημένα μου πιάτα, το chili con carne. Είναι για μένα το ιδανικό βραδινό, με ζεσταίνει και με στυλώνει χωρίς να έχει ίχνος υδατάνθρακα, γι' αυτό συστήνεται και σαν πιάτο με λίγες θερμίδες ιδανικό για δίαιτα (καιει τόσο που δεν μπορεις να φάς πολύ!). Άν είστε τύποι που δεν σας αρέσουν τα καυτερά, να σας σταματήσω εδώ, μήν ασχοληθείτε με αυτή τη συνταγή, είναι ίσως οτι πιο καυτερό έχω φάει! Ούτε να σας περάσει απ' το μυαλό να τη φτιάξετε χωρίς το πιπέρι, θα καταλήξετε με κάτι που θα μοιάζει με κιμάς για μακαρόνια. Αλλά δε θα είναι.
Για εσάς που τρώτε τα καυτά, σας πληροφορώ οτι έχω δουλέψει πολύ για να καταλήξω σ'αυτή τη συνταγή που πιστεύω είναι η καλύτερη για τσίλι. Μή σας φοβίσει το κακάο, δεν έχει έντονη γεύση και δίνει πολύ ωραίο τόνο (συν άλλη μια πηγή σιδήρου).

 photo chili_zpsee8be7f2.jpg

Chili con carne

500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκόρδα
1 κύβο ζωμό βοδινού (προτιμήστε βιολογικό)
1 κουτ σουπ άγλυκο κακάο
1 κουτ γλυκ ζάχαρη
1 κουτ γλυκ κύμινο
1 κουτ γλυκ πιπέρι καγιέν
1 κουτ γλυκ πάπρικα
1 κονσέρβα τοματάκι ψιλοκομμένο
2 κουτ σουπ συμπυκνωμένο πουρέ τομάτας
1 κούπα νερό
1,5 κονσέρβα φασόλια κόκκινα

Βάζετε ελάχιστο νερό στην κατσαρόλα (μισό δάχτυλο) και ζεματίζετε το κρεμμύδι με το σκόρδο (ποτέ δε σωτάρω σε λαδι, είναι πιο υγιεινό έτσι). προσθέτετε τον κιμά και ζεματίζετε μέχρι να γίνει κομματάκια. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ' τα φασόλια. Βράζετε μέχρι να μειωθεί το υγρό και αρχίσει να μελώνει το μιγμα. Προσθέτετε τα φασόλια και βράζετε λιγο ακόμα (προσθέστε λιγο νεράκι αν χρειαστεί). Σημαντικό: μόλις το σβήσετε αφήστε το 10-15 λεπτά να κάτσει για να ενοποιηθούν οι γεύσεις. Απολαύστε ξεστό με ένα κρύο κεσεδάκι τυρί cottage.

 photo freezerchili_zpsb55769f6.jpg

Εγώ πάντα φτιάχνω έξτρα ποσότητα και αποθηκεύω ατομικές μερίδες στην κατάψυξη. είναι η εύκολη λύση μας όταν δεν εχουμε βραδινό!

Ετικέτες ,