Λουλουδάτο κουβερτάκι: το σχέδιο

Μου πήρε κάμποσο αλλά επιτέλους σας έχω έτοιμες τις οδηγίες για τα τετραγωνάκια με το λουλούδι που είδατε στην κουβερτούλα της κούκλας.

 photo dollbed1_zpsdd8aa263.jpg

Το σχέδιο ανήκει στην γλυκεια Rosehip, μπορείτε να το δείτε και εκεί, εγώ απλά το μεταφράζω για να υπάρχει και στα ελληνικά. Οπουδήποτε δυσκολευτείτε μη διστάσετε να με ρωτήσετε.

 photo fs1_zps0ca8091d.jpg

1ος κύκλος: Κάνουμε μια αλυσίδα με 4 θηλιές. * Κάνουμε ενα διπλό κροσέ στην πρώτη θηλιά. Κάνουμε μια αλυσίδα με μία θηλιά **.

 photo fs2_zpsb0efa55e.jpg

Επαναλαμβάνουμε απο * εως ** 6 φορές . Κάνουμε μια τυφλή βελονιά στην 3η αλυσίδα απο τις τέσσερις που κάναμε αρχικά. ( Θα πρέπει να υπάρχουν 8 κενά στο κυκλάκι σας . ) Στερεώστε και αλλάξτε χρώμα.

 photo fs3_zps3f765ec7.jpg

2ος κύκλος: Στερεώστε το χρώμα που θέλετε σε ένα απο τα 8 κενά του κούκλου σας. Κάντε * 1 απλό κροσέ , 3 διπλά κροσε , 1 απλό κροσέ ** στο ίδιο κενο. Επαναλάβετε από * εως ** στα επόμενα 7 κενά.

 photo fs4_zps0cc3c467.jpg

Κάντε μια τυφλή βελονιά στο πρώτο απλό κροσέ ( Θα πρέπει να υπάρχουν 8 πέταλα γύρω από το κέντρο . )

 photo fs5_zps80af41a5.jpg

3ος κύκλος: Κάντε αλυσίδα με μία θηλιά και δουλεύοντας πίσω απο τα πέταλα, κάντε μια τυφλή βελονιά στο στέλεχος † του τελευταίου απλου κροσέ που κάνατε στον προηγούμενο κύκλο.

 photo fs6_zpsd4f098ea.jpg

Κάντε μια αλυσίδα με 4 θηλιές , απλό κροσέ στο στέλεχος των επόμενων 2 απλών κροσέ ( μεταξύ των δύο πετάλων) και , στη συνέχεια, * καντε μια αλυσίδα με 3 θηλιές , απλό κροσε στο στέλεχος των επόμενων 2 απλών κροσέ ** .Επαναλάβετε από * εώς ** 5 ακόμη φορές , κάντε μια αλυσίδα με 3 θηλιές και στερεώστε την με τυφλή βελονιά στην πρώτη θηλιά που κάναμε στην αρχή του κύκλου.

 photo fs7_zpsca1bcfb6.jpg

Πρέπει τώρα να έχετε μια αλυσίδα με 3 θηλιές πίσω από κάθε πέταλο.

 photo fs8_zpsd520aab2.jpg

4ος κύκλος: Κάντε αλυσίδα με μία θηλιά και στη συνέχεια * 1 απλό κροσέ , 5 διπλά κροσέ , 1 απλό κροσέ ** στην πρώτη 3πλή αλυσίδα και επαναλάβετε από * εως ** σε όλες τις επόμενες αλυσίδες. Κάντε μια τυφλή βελονιά στο πρώτο απλό κροσέ ποθ κάνατε στην αρχή του κύκλου. Πρέπει τώρα να έχετε άλλα 8 πέταλα πίσω από τα πρώτα 8 πο κάνατε. Στερεώστε και αλλάξτε χρώμα.

 photo fs9_zps8b0c338c.jpg

5ος κύκλος: Εξακολουθείτε να δουλεύετε πίσω απο τα πέταλα (θα σας δείχνω το πίσω και το μπροστά του πλεκτού σας, εσείς θα πλέκετε απο πίσω, βλέποντας όμως το μπροστά).

 photo fs10_zps47ae9e39.jpg

Ενώστε το νήμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως φόντο για το λουλούδι ακριβώς όπως κάνατε και πρίν, ανάμεσα δλδ απο τα δυο μεγάλα πέταλα, στο στέλεχος των απλών κροσέ, και στη συνέχεια κάντε μια αλυσίδα με 3 θηλιές, 2 διπλά κροσέ στο ίδιο σημείο και πάλι μια αλυσίδα με 1 θηλιά.

 photo fs11_zps62e397a5.jpg

Αρχίζοντας απο το στέλεχος των επόμενων απλών κροσέ * κάντε 3 διπλά κροσέ , αλυσίδα με 1 θηλιά, 3 διπλά κροσέ για να σχηματίσετε γωνία, και πάλι αλυσίδα με 1 θηλιά. Μεταφερθείτε στα επόμενα δύο πέταλα , κάντε 3 διπλά κροσέ και αλυσίδα με 1 θηλιά **. Επαναλάβετε από * εως ** για 2 ακόμα φορές και στη συνέχεια κάντε 3 διπλά κροσέ , αλυσίδα με 1 θηλιά, 3 διπλά κροσέ στα επόμενα πέταλα , αλυσίδα με 1 θηλιά και τυφλή βελονιά στην αρχή του κύκλου.

 photo fs12_zps84de792e.jpg

Εγώ συνέχισα κάνοντας και μια σειρά απλά κροσέ γύρω γύρω (στις γωνίες απλό κροσέ,αλυσίδα, απλό κροσέ) για να γίνει πιο γεμάτο το τετράγωνο.

Λοιπόν, πιάστε βελονάκι και αρχίστε τις ανοιξιάτικες κουβερτούλες! Και μην ξεχάσετε και τον διαγωνισμό που λήγει την Πέμπτη, ένα καινούριο ζευγάρι γυαλιά για πέντε τυχερές!

Ετικέτες