Χρόνια πολλά μικρούλα μου...

 photo flowerseverywhere_zps460efbf8.jpg

Δεν μπορώ να το πιστέψω οτι το Νεραϊδάκι έγινε 4. Χθές με είδε στον καναπέ να πλέκω και μου ζήτησε να της μάθω (δε φαντάζεστε τη χαρά μου που δείχνει ενδιαφέρον στο πλέξιμο) και συνειδητοποίησα οτι σε λίγο καιρό ίσως και να μπορεί να το κάνει. Είναι τόσο όμορφο να τα βλέπεις να μεγαλώνουν και να αναπτύσσουν το κάθε ένα τη δικιά του ξεχωριστή προσωπικότητα.
Ο Φιλαράκος μου, ολόκληρο αγόρι πια, είναι πραγματικός φιλαράκος, είναι αυτός που μπορώ να εμπιστευτώ σε κάθε τι, με μια έμφυτη υπευθυνότητα, μηδενική φαντασία, και υπέροχο χιούμορ. Με κάνει να γελάω αφάνταστα και είναι το σίγουρο κοινό μου όταν λέω αστεία.
Το Νεραϊδάκι, το πιο χαρωπό παιδί μου, πάντα ανέμελο, δε στεναχωριέται ποτέ για παραπάνω απο 5 λεπτά, μνήμη χρυσόψαρου αλλά απίστευτη τάση σε οτιδήποτε καλλιτεχνικό. Είναι το παιδί που θα με κάνει να ξεχάσω κάθε πρόβλημα μου.
Και τέλος ο Μικρουλάκος, που παρότι είναι ακόμα μωρό, μπορώ με σιγουριά να πω οτι είναι το πιο καλόβολο απ' όλα (μάλλον έτσι είναι όλα τα τρίτα), είναι όμως και απίστευτος πεισματάρης και τσαμπουκάς, τρελός μαμάκιας και πολύ πολύ τρυφερός.
Όταν καμιά φορά σκέφτομαι πόσο μεγάλο ρόλο παίζω εγώ στους χαρακτήρες τους με πιάνει μεγάλο άγχος. Όλοι γεννιόμαστε και ζούμε σαν παιδιά μέσα στις οικογένειες μας γεμάτοι αθωότητα και φεύγουμε πια απ' αυτές ενήλικες, αλλαγμένοι. Πότε σταματάμε να σκεφτόμαστε σαν παιδιά; Ποιος μας το κάνει αυτό; Οι γονείς μας; Η κοινωνία; Μπορώ να κάνω κάτι για να κρατήσουν την παιδικότητα τους όσο πιο πολύ γίνεται;
Ίσως μπορώ. Ίσως η απάντηση να κρύβεται πάλι στη δική μου συμπεριφορά. Μήπως πρέπει να ανακαλύψω την παιδικότητα που έχω μέσα μου και αντί να προσπαθώ να τα κάνω ενήλικες να ξαναγίνω εγώ παιδί; Ίσως τότε η Έλενα-παιδί θα είχε πιό πολλά να προσφέρει.

 photo ponycake_zpsb179c86f.jpg

Τα γενεθλιάκια της τα γιορτάσαμε ήρεμα και οικογενειακά. Έφτιαξα και μια τουρτίτσα (έβαλα όλο μου τον παιδικό εαυτό), πειραματίστηκα πρώτη φορά με τη ζαχαρόπαστα και μπορώ να πω οτι η μικρή ενθουσιάστηκε.

 photo vegancake_zpsa6f71e4e.jpg

Τη συνταγή για νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας τη βρήκα εδώ.

Ετικέτες ,