Χάρτινη ντάλια

 photo dhalia6_zps92a045b6.jpg

Χριστός Ανέστη!

Ελπίζω να περάσατε όλοι καλά, να ξεκουραστήκατε και να ήσασταν με τις οικογένειες σας. Ανήμερα το Πάσχα εγώ δούλευα, ήταν όμως τόσο όμορφη η μέρα, ο καιρός, οι συνάδερφοι όλοι μες τη χαρά, που πέρασα πραγματικά όμορφα.

Δεν σας έδειξα και τίποτα πασχαλινό, ακριβώς γιατί φέτος η οικογένεια Κερασόπιτες είχε το βασικό εορταστικό πακέτο, κοινώς περιοριστήκαμε στα απολύτως απαραίτητα, κόκκινα αυγά και πασχαλινά κουλουράκια. Πάνε οι εποχές που ξεκινούσαμε απο το προηγούμενο Σάββατο με τα λαζαράκια και συνεχίζαμε όλη τη Μ. Εβδομάδα ορθοπεταλιές με μελιτίνια, τσουρέκια και καλάθια για όλους τους συγγενείς! Ας ελπίσουμε οτι θα αναβαθμιστούμε του χρόνου.

Αυτό που έκανα όμως ήταν κάποιες αλλαγές στο σπίτι που τις ήθελα καιρό τώρα και με ανανέωσαν πολύ. Μέσα στον διακοσμητικό οίστρο μου έφτιαξα κι αυτήν την τεράστια χάρτινη ντάλια για να βάλω πάνω απο το τζάκι αντί για στεφάνι. Λίγο βαρετό χρώμα για λουλούδι, συμφωνώ, αλλά το σαλόνι μου έχει μαζέψει τόσα χρώματα που είναι σαν τσίρκο και γι' αυτό προτίμησα κάτι πιο ουδέτερο.

 photo dhalia1_zps80b0e80a.jpg

Άρχισα με έναν χαρτονένιο κύκλο, χρωματιστά Α4 κομμένα στη μέση και ένα πιστόλι σιλικόνης.

 photo dhalia2_zpse6901e83.jpg

Έκανα χωνιά με τα χαρτιά στερεώνοντας με τη σιλικόνη,

 photo dhalia3_zps1e3bbc9d.jpg

και άρχισα να τα κολλάω γύρω γύρω στο χαρτόνι.

 photo dhalia4_zpsa06bdf8a.jpg

Τη μία σειρά πάνω απο την άλλη.

 photo dhalia5_zps52fada3c.jpg

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, το λουλούδι μου βγήκε πολύ μεγαλύτερο απ' ότι περίμενα και αρκετά ανθεκτικό. Νομίζω οτι θα το αφήσω πάνω στο τζάκι για αρκετό καιρό...

Ετικέτες