Moonsand (φεγγαρόχωμα;)

 photo moonsand_zps692cfd2a.jpg

Εδώ και καιρό ήθελα να το δοκιμάσω, μια και λοιπόν τους είχα σπίτι λόγω εκλογών, αποφάσισα οτι έπρεπε να βρω κάτι για να απασχοληθούν.
Η διαδικασία απλή. Ένα μπουκαλάκι baby oil (200ml ) σε ότι άρωμα προτιμάτε, 5-6 κούπες αλεύρι και ασημένια χρυσόσκονη. Το πλάθετε με τα χέρια μέχρι να αναμιχθεί καλά και το φεγγαρόχωμα σας είναι έτοιμο! Τα μικρά τρελάθηκαν! Βρήκαμε μικρά καλούπια και αρχίσαμε το παιχνίδι. Η υφή του είναι κάτι μεταξύ άμμου και πλαστελίνης, πολύ απαλό και επειδή είχα χρησιμοποιήσει baby oil με αλόη, πολύ αρωματικό. Δυστυχώς στις φωτογραφίες δε φαίνεται η χρυσόσκονη αλλά γυάλιζε ωραία.

 photo moonsand2_zps153b0c14.jpg

Το παιχνίδι τους κράτησε απασχολημένους για αρκετή ώρα. Φυσικά, επειδή πρόκειται για τα δικά μου παιδιά, απο ένα σημείο και μετά άρχισαν οι παρεκτροπές, ξέρετε, πάνω σε μαλλιά κτλ πάντως όσο κράτησε καλά ήταν. Για να σας πω όμως και τα αρνητικά, τα ρούχα δεν ξεσκονίζονται, πάνε κατευθείαν πλυντήριο και για αρκετή ώρα κάναμε σλάλομ στο πάτωμα της βεράντας.

 photo moonsand3_zps933515ab.jpg

Η όλη διαδικασία όμως μου άρεσε, με έβαλε πάλι σε καλοκαιρινή διάθεση και θυμήθηκα παλιές δραστηριότητες που θα ήθελα να τους επαναλάβω. Ειδικά αυτό το τεράστιο παγάκι μου το ζητάνε συνέχεια. Ψήνομαι να ξαναοργανώσω κανέναν μήνα παιδιών, όπως πέρσι...

Ετικέτες ,