Woodland party

Εδώ και πολλούς μήνες σχεδίαζα να κάνω ενα πάρτι για τα παιδιά και συγκεκριμένα για τα γενέθλια του Μικρουλάκου. Και όπως ξέρετε, πάντα ψάχνω το θέμα να είναι ταιριαστό για αγόρια και κορίτσια (βλέπε και το περσινό πάρτι). Καταλήξαμε λοιπόν να κάνουμε ένα πάρτι με θέμα το δάσος.

 photo forestcake1_zps12a9c17c.jpg

Διαλέξαμε ένα όμορφο πάρκο γεμάτο πεύκα και ξύλινα τραπέζια και περιμέναμε υπομονετικά να φτιάξει ο καιρός! Κι αφού μας έβγαλε το λάδι, τελικά με τις πρώτες ζέστες η γιορτούλα μας πραγματοποιήθηκε!

 photo chips_zps90ff9ac0.jpg


Δεν μπορώ να πώ πως μαγείρεψα πολλά πράγματα, η παρουσίαση όμως είναι το πάν! Ο (super) μπαμπάς μου έφτιαξε τουρτιέρες απο κορμούς κι εγώ μάζεψα βρύα, κουκουνάρια, λινάτσα και οτι άλλο φυσικό υλικό μπορούσα να βρώ.

 photo cakestand_zps0cdaf4aa.jpg

Φυσικά και τα φαγητά ήταν στο ανάλογο κλίμα.

Τυράκια κομμένα σαν μανιτάρια (τα περσινά ομπρελάκια είχαν μεγάλη επιτυχία)

 photo mushroomcheese_zpsed03a046.jpg


Ατομικά κουτάκια με μακαρονοσαλάτα.

 photo woodland2_zps91f74fc0.jpg

Μια απο τις ωραιότερες τούρτες που έφτιαξα ποτέ (συνδυασμός διάφορων δοκιμών, θα σας δώσω τη συνταγή σε προσεχές post).

 photo forestcake2_zps836c07b8.jpg

Και φυσικά δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να φτιάξω cupcakes σαν μανιταράκια χρησιμοποιώντας κόκκινο γλάσο και σταγόνες λευκής σοκολάτας.

 photo mushroomcupcakes_zps3dcc8ed3.jpg

Αυτά που όμως πραγματικά εκτιμήθηκαν απο τα παιδάκια ήταν αυτά με τα οποία δεν ασχολήθηκα καθόλου, όπως πχ οι φράουλες καρφωμένες σε ξυλάκια,

 photo strawberrypops_zpsffd7daf1.jpg

τα κουταλάκια με σοκολάτα (ίδια με τα περσινά αλλά, είπαμε, ότι έχει επιτυχία το επαναλαμβάνουμε)

 photo woodland1_zps04a491dd.jpg

ή τα σακουλάκια με διάφορα δημητριακα και καραμελάκια.

 photo cereal_zpsec62ca44.jpg

Yπήρχαν μάλιστα και ποτά, μηλοχυμός και πορτοκαλάδα, επειδή όμως τα κουτιά των χυμών μου χαλάγαν την αισθητική μου (ναι, είμαι άρρωστη!) τα έντυσα με λινάτσα.

 photo woodlanddrinks_zps93d0829a.jpg

Και επειδή κάνουμε μόνο ένα παρτυ το χρόνο για όλα τα παιδιά και είχα ρίξει πολλή δουλειά στο συγκεκριμένο, αποφάσισα η φωτογράφιση να είναι επαγγελματική, για να έχουμε εμείς και οι καλεσμένοι μας φωτογραφίες που θα μας μείνουν (ειδικά οταν ο Μικρουλάκος θα σβήνει το κερί!).
Εννοείται πως αυτό το ανέλαβε το 365 days of bliss, πιάνοντας στιγμές που εγώ δεν θα προλάβαινα!

 photo cerealgirl_zps1bf0e98e.jpg

Και τελικά κατέληξα οτι είναι τρομερά βολικό να κάνεις party έξω απο το σπίτι, όσοι δεν έχετε κήπο σίγουρα θα με καταλαβαίνετε! Και σίγουρα είναι πολύ καλύτερο ένα πάρκο απο έναν κλειστό παιδότοπο.

 photo woodland3_zpscb311e76.jpg

Τα παιδιά γύρισαν πτώμα στην κούραση και τόσο μα τόσο ευχαριστημένα που είχαν περάσει τη μέρα με τους φίλους τους! Και φυσικά τώρα σκεφτόμαστε ποιο θα είναι το επόμενο μας...

Edit: Τις υπόλοιπες λεπτομέρειες για το πάρτι, καθώς επίσης και τη συνταγή της τούρτας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Ετικέτες ,