Μικρά μικρά τριανταφυλλάκια

 photo roserow_zpsb4cfafed.jpg

Μετά απο πολύ πολύ καιρό προετοιμασίας, επιτέλους το καινούριο μου tutorial είναι έτοιμο. Θα σας το δώσω σε δύο δόσεις γιατί είναι αρκετά μακροσκελές. Μέρος α λοιπόν, πώς να φτιάξετε τα πιο χαριτωμένα τετραγωνάκια. Βρείτε ένα δροσερό βαμβακερό νήμα και βελονάκι νούμερο 3 και πάμε!

1ος κύκλος: Πάρτε ένα ροζ νήμα. Κάνετε μια αλυσίδα με 2 θηλιές (η αρχική δε μετράει). Κάνετε 8 απλά κροσέ στη δεύτερη θηλιά απο το βελονάκι. Μην κλείσετε τον κύκλο.

 photo rose1_zps63c679c9.jpg

2ος κύκλος: Δουλεύοντας στο μπροστινό μόνο κομμάτι της κάθε θηλιάς, κάνουμε ένα απλό κροσέ στην κάθε μία.Κλείνουμε με τυφλή βελονιά στο πρώτο απο τα κροσέ που κάναμε.
   photo rose2_zpsc778d699.jpg
Κόβουμε το νήμα και στερεώνουμε.

 photo rose3_zpsb00dade9.jpg 
3ος κύκλος: Με το πράσινο νήμα θα δουλέψουμε τώρα στις 8 θηλίτσες που περίσσεψαν απο πίσω. Το στερεώνουμε σε μια απ' αυτές και κάνουμε αλυσίδα με τρεις θηλιές.

 photo rose4_zps92edfc75.jpg
Στην ίδια θηλιά κάνουμε ένα διπλό κροσέ και στη συνέχεια μια τυφλή βελονιά. Κάνατε το πρώτο φυλλαράκι!

 photo rose5_zpse7ea62f5.jpg
*Κάνετε μια αλυσίδα με 2 θηλιές. Αφήστε την επόμενη θηλιά του λουλουδιού και κάντε 2 διπλά κροσέ στη μεθεπόμενη και στη συνέχεια μια τυφλή βελονιά**
Επαναλάβετε απο * εως ** άλλες 2 φορές.

 photo rose6_zps710378d5.jpg

Κάντε μια αλυσίδα με 2 θηλιές και κλείστε τον κύκλο κάνοντας μια τυφλή βελονιά στη θηλιά που ξεκινήσαμε (στη βάση δλδ του πρώτου φύλλου). Στερεώστε το νήμα σας.

 photo rose7_zpsc34eea52.jpg

4ος κύκλος: Έχουμε τώρα 4 φυλλαράκια και 4 αλυσίδες που τα ενώνουν. Στερεώνουμε το κρεμ νήμα σε μια απο αυτές και κάνουμε μια αλυσίδα με 6 θηλιές.

 photo rose8_zps58807801.jpg

Κάνουμε 3 διπλά κροσέ στο ίδιο κενό. Κάνουμε *3 διπλά κροσέ, αλυσίδα με 3 θηλιές, 3 διπλά κροσέ* σε κάθε μια απο τις επόμενες 3 αλυσίδες.

 photo rose9_zps5057487f.jpg
Στην αρχική μας αλυσίδα κάνουμε 2 διπλά κροσέ και κλείνουμε με αρχική βελονιά στην 3η θηλιά της αρχικής αλυσίδας.
(ελπίζω να μη σας μπέρδεψα με όλες αυτές τις αλυσίδες, δεν ήξερα πως αλλιώς να το περιγράψω!)

 photo rose10_zps1c6dbb4f.jpg

5ος κύκλος: Συνεχίζοντας με το κρεμ νήμα κάνουμε αλυσίδα με 3 θηλιές σε μία απο τις γωνίες του τετραγώνου. Κάνουμε [ διπλό κροσέ, αλυσίδα με 3 θηλιές, 2 διπλά κροσέ] στο ίδιο κενό.

 photo rose11_zps0c9108dd.jpg

Έχουμε την πρώτη γωνία. Κάνουμε ένα διπλό κροσέ σε κάθε θηλιά μέχρι να φτάσουμε στην επόμενη γωνία.

 photo rose12_zps455d7e3c.jpg

Επαναλαμβάνουμε με [2 διπλά κροσέ, αλυσίδα με 3 θηλιές, 2 διπλά κροσέ] και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο γύρω γύρω μέχρι να κλείσουμε. Έτοιμο!!!

 photo rose13_zpsa814acf3.jpg

Αν χρησιμοποιήσατε το ίδιο νούμερο νήμα και βελονάκι με μένα, τα τετραγωνάκια σας δε θα είναι μεγαλύτερα απο 3 δάχτυλα. Θα αναρωτιέστε τι μπορούμε να φτιάξουμε αφού είναι τόσο μικρά. Θα σας το αποκαλύψω στη συνέχεια αυτής της ανάρτησης που ελπίζω να μη σας την καθυστερήσω υπερβολικά! Μέχρι τότε να περνάτε υπέροχα, και όσοι κάνετε διακοπές σαν κι εμένα "παρά τους πίδακας της Ομονοίας", κάντε κουράγιο και απολαύστε την άδεια Αθήνα όσο κρατήσει!

Καλή Παναγιά!

(Σημείωση: Το μυαλό μου είναι λίγο πολτός αυτόν τον καιρό, αν βρείτε κάποιο σημείο που δε βγάζει νόημα, πείτε το μου και θα προσπαθήσω να το φτιάξω...)

Ετικέτες