Μια ζακέτα κι ένα ευχάριστο...

 photo front_zps65a502f2.jpg

Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που πλέκω ρούχο για τον εαυτό μου. Παρ' όλο που βλέπω συνέχεια όμορφα σχέδια ποτέ δεν τα τολμάω, κυρίως γιατί ξέρω οτι θέλουν πολύ χρόνο.
Το συγκεκριμένο δεν μου πήρε σχεδόν καθόλου, είναι απλό, κάτι μεταξύ κουβέρτας και ζακέτας, αυτά που τα τυλίγεσαι μέσα στο σπίτι όταν νιώθεις μια ψύχρα, ή τα ρίχνεις πάνω σου αντί για μπουφάν το φθινόπωρο. Είδα να το φοράει μια συνάδερφος και μου κίνησε το ενδιαφέρον το σχήμα και το στύλ του. Ψάχνοντας ανακάλυψα στο internet πολλά τέτοια, ένα είδος ζακέτας φτιαγμένη ουσιαστικά απο ενα ορθογώνιο ή έναν κύκλο.
Είναι ένα project που μπορεί να το κάνει ακόμα και κάποιος που μόλις ξεκίνησε στο βελονάκι.

 photo back_zpscfb558cd.jpg

Δεν ξέρω αν το χρώμα του φαίνεται ακριβώς στις φωτογραφίες, είναι όμως φανταστικό. Πως το λένε αυτο που δεν είναι ούτε καφέ ουτε γκρί; Νομίζω taupe (η μαμά μου το λέει πεζοδρομί!)
Το νήμα που χρησιμοποίησα είναι το Alize Lanagold, χρώμα 240 (μπορείτε να το παραγγείλετε στο κατάστημα Ράβε-Ξήλωνε) και είναι πολύ απαλό και ζεστό. Η κάθε κούκλα είναι 100gr οπότε έρχεται αρκετά οικονομικά.
Η πλέξη είναι αφράτη και αραιή και γι' αυτό χρησιμοποίησα βελονάκι 10mm.
Πάμε λοιπόν τις οδηγίες (το συγκεκριμένο σχέδιο το βρήκα στη Lion Brand αλλά το άλλαξα λιγάκι):

Θέλουμε να καταλήξουμε με ένα ορθογώνιο 100εκ επι 90εκ.

 photo shrug1_zps0e25b686.jpg

- Κάνουμε μια αλυσίδα περίπου 90 εκατοστά σε μήκος (λίγο πιο κοντή γιατί όταν θα πλέξουμε την επόμενη σειρά το μήκος της θα μεγαλώσει).

- Στην τρίτη θηλιά απο το βελονάκι κάνουμε ένα διπλό κροσε. Επαναλαμβάνουμε σε κάθε μία απο τις επόμενες θηλιές μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της αλυσίδας.

 photo shrug2_zpsbc7e5f2e.jpg

- Γυρίζουμε το πλεκτό και κάνουμε μια αλυσίδα με 3 θηλιές.

- Βάζοντας το βελονάκι σε κάθε κενό (ανάμεσα στα απο κάτω διπλά κροσέ) κάνουμε 1 διπλό κροσέ μέχρι και το τελευταίο.

 photo shrug3_zps8b3f7095.jpg

Συνεχίζουμε έτσι για αρκετές σειρές, μέχρι το ορθογώνιο μας να έχει ύψος 100 εκατοστά.

 photo shrugpattern_zps6b507372.jpg

Το διπλώνουμε στα δύο όπως δείχνει το παραπάνω σχήμα και ράβουμε στα πλάγια αφήνοντας κενό για τα χέρια. Έτοιμο!!!

 photo profile_zps706e5d7e.jpg


Όσο για το ευχάριστο, νομίζω φαίνεται στις φωτογραφίες! Περιμένουμε πια το 4ο μωράκι μας! Και όσο κι αν θεωρούμαι βετεράνος του αθλήματος, αυτή η εγκυμοσύνη με έχει δυσκολέψει αρκετά. Είμαι όμως πολύ ευτυχισμένη, δεν βλέπω την ώρα να αρχίσω να νιώθω το μπεμπάκι να κουνιέται. Επιπλέον είναι χρυσή ευκαιρία για να σας γεμίσω με tutorials για μωρουδιακά, έτσι δεν είναι; Καλύτερα να επικεντρωθώ σ' αυτό και να αφήσω στην άκρη πιο πρακτικές σκέψεις όπως πχ που θα χωρέσει άλλος ένας άνθρωπος και όλλα τα προικιά του μέσα στο σπίτι...!

Ετικέτες