Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Granny square blanket

 photo gsblanket3_zpsc94c14e4.jpg


Άλλο ένα κουβερτάκι τελείωσε! Μπορώ να πω πως πραγματικά το ευχαριστήθηκα το συγκεκριμένο. Η μαμά που μου το παρήγγειλε περιμένει το 4ο μωράκι της και γεννάει σε λίγο καιρό. Την χάρηκα τόσο πολύ, με πόση φροντίδα διάλεξε το σχέδιο που ήθελε σαν να ήταν το πρώτο της μωρό, μου έστειλε μάλιστα και ρουχαλάκια που είχε στο μυαλό της για το μικρό της αγοράκι.

 photo gsblanket1_zpsabcd6e1e.jpg


Μυστικά παρακαλούσα να επιλέξει το συγκεκριμένο σχέδιο. Και έτυχε τα γούστα μας να συμπέσουν! Απο τις αρχές της χρονιάς αυτό το κουβερτάκι ήταν μικρή χρωματιστή παρέα μου. Στο μεταξύ η μαμά που μου το παρήγγειλε αντιμετώπισε κάποια προβλήματα και βρίσκεται απο τότε στο μαιευτήριο, μακριά απο τα 3 παιδάκια της. Η κουβερτούλα συνέχισε να φτιάχνεται και όποτε την έπιανα ήταν σαν μια ευκαιρία για να της στέλνω τις ευχές μου και όλη μου τη θετική σκέψη για να πάνε όλα καλά.

 photo gsblanket2_zps13bc2773.jpg

Αυτή η ανάρτηση είναι αποκλειστικά αφιερωμένη γι' αυτήν. Βασιλική μου, καλό κουράγιο στο υπόλοιπο που σου απομένει, σύντομα θα έχεις το μωράκι σου αγκαλιά και τα υπόλοιπα παιδιά σου! Εύχομαι οι κουβερτούλα να σου δώσει χαρά και όποτε σκεπάζεις το αγοράκι σου μ' αυτήν να θυμάσαι οτι πέρασες μονάχα σαν μια μακρινή ανάμνηση.

 photo gsblanket4_zpse4ce8e31.jpg


Τελευταία φώτο, το κουβερτάκι στη θήκη του, για να το φυλάς το καλοκαίρι...


(Όταν θα διαβάζετε αυτή την ανάρτηση εγώ θα λείπω για μια 3ήμερη εκδρομή. Το αστείο είναι πως δεν ξέρω πού θα πάω. Είναι μια εκδρομή έκπληξη που μου ετοίμασε ο mrΓ και μου κράτησε μυστικό τον προορισμό! Όταν γυρίσω θα σας πώ λεπτομέρειες...!)

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Χάρτινη ντάλια

 photo dhalia6_zps92a045b6.jpg

Χριστός Ανέστη!

Ελπίζω να περάσατε όλοι καλά, να ξεκουραστήκατε και να ήσασταν με τις οικογένειες σας. Ανήμερα το Πάσχα εγώ δούλευα, ήταν όμως τόσο όμορφη η μέρα, ο καιρός, οι συνάδερφοι όλοι μες τη χαρά, που πέρασα πραγματικά όμορφα.

Δεν σας έδειξα και τίποτα πασχαλινό, ακριβώς γιατί φέτος η οικογένεια Κερασόπιτες είχε το βασικό εορταστικό πακέτο, κοινώς περιοριστήκαμε στα απολύτως απαραίτητα, κόκκινα αυγά και πασχαλινά κουλουράκια. Πάνε οι εποχές που ξεκινούσαμε απο το προηγούμενο Σάββατο με τα λαζαράκια και συνεχίζαμε όλη τη Μ. Εβδομάδα ορθοπεταλιές με μελιτίνια, τσουρέκια και καλάθια για όλους τους συγγενείς! Ας ελπίσουμε οτι θα αναβαθμιστούμε του χρόνου.

Αυτό που έκανα όμως ήταν κάποιες αλλαγές στο σπίτι που τις ήθελα καιρό τώρα και με ανανέωσαν πολύ. Μέσα στον διακοσμητικό οίστρο μου έφτιαξα κι αυτήν την τεράστια χάρτινη ντάλια για να βάλω πάνω απο το τζάκι αντί για στεφάνι. Λίγο βαρετό χρώμα για λουλούδι, συμφωνώ, αλλά το σαλόνι μου έχει μαζέψει τόσα χρώματα που είναι σαν τσίρκο και γι' αυτό προτίμησα κάτι πιο ουδέτερο.

 photo dhalia1_zps80b0e80a.jpg

Άρχισα με έναν χαρτονένιο κύκλο, χρωματιστά Α4 κομμένα στη μέση και ένα πιστόλι σιλικόνης.

 photo dhalia2_zpse6901e83.jpg

Έκανα χωνιά με τα χαρτιά στερεώνοντας με τη σιλικόνη,

 photo dhalia3_zps1e3bbc9d.jpg

και άρχισα να τα κολλάω γύρω γύρω στο χαρτόνι.

 photo dhalia4_zpsa06bdf8a.jpg

Τη μία σειρά πάνω απο την άλλη.

 photo dhalia5_zps52fada3c.jpg

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, το λουλούδι μου βγήκε πολύ μεγαλύτερο απ' ότι περίμενα και αρκετά ανθεκτικό. Νομίζω οτι θα το αφήσω πάνω στο τζάκι για αρκετό καιρό...

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Ένωση τετραγώνων καθώς πλέκουμε.

Θυμάστε την κουβερτίτσα που έφτιαχνα; Λοιπόν σχεδόν τελείωσε! Τι ωραίο συναίσθημα να τελειώνεις κάτι που ξεκίνησες και το αποτέλεσμα να σε αποζημιώνει.  Ακόμα δε θα σας τη δείξω ολόκληρη για να τελειώσω και τις τελευταίες λεπτομέρειες. Με είχατε ρωτήσει όμως στην προηγούμενη κουβερτίτσα πώς ενώνω τα τετράγωνα (Μαράκι για σένα λέω!). Λοιπόν υπάρχουν άπειροι τρόποι ανάλογα με το στύλ που θέλουμε να δώσουμε αλλά και το είδος του τετραγώνου. Για τα τετραγωνάκια της γιαγιάς υπάρχει  μια ένωση που την κάνουμε κατά τη διάρκεια του πλεξίματος, πράγμα τρομερά βολικό. Για τη συγκεκριμένη κουβερτούλα έπλεξα 42 τετράγωνα. Σκεφτείτε να τα είχα όλα στο τέλος να τα ενώσω και να κρύψω τις άκρες! Με αυτόν τον τρόπο μοίρασα τη δουλειά ανα τετράγωνο. Προσπάθησα να πάρω μερικές φώτο για να εξηγήσω πώς γίνεται, ελπίζω να τα καταφέρω:

 photo join1_zpsd01d1181.jpg

- Φτιάχνουμε το τετραγωνάκι μας σύμφωνα με τις οδηγίες μέχρι και τον προτελευταίο γύρο. Στον τελευταίο γύρο αρχίζουμε κανονικά τη μία πλευρά του τετραγώνου και σταματάμε στη μέση της γωνίας. Δηλαδή στη γωνία κάνουμε 3 διπλά κροσέ και μία θηλιά.

 photo join2_zpsbb8429fe.jpg

 photo join3_zps0dc99e9d.jpg

- Βάζουμε το βελονάκι μας στο σημείο που θέλουμε να ενώσουμε το τετράγωνο, δηλαδή στη γωνία ενός άλλου τετραγώνου, και κάνουμε μια τυφλή βελονιά και στη συνέχεια τα υπόλοιπα 3 διπλά κροσέ της γωνίας μας.

 photo join4_zpsb3dd2ed7.jpg

- Βάζουμε τώρα το βελονάκι στο επόμενο κενό του γειτονικού τετραγώνου και κάνουμε τυφλή βελονιά. Συνεχίζουμε κάνοντας 3 διπλά κροσέ στο επόμενο κενό του τετραγώνου μας.

 photo join5_zps530f8314.jpg

- Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για όλο το μήκος της πλευράς του τετραγώνου

 photo join6_zps296d5dd9.jpg

- Φτάνοντας στη γωνία πλέκουμε πρώτα τη μισή (3 διπλά κροσέ και 1 θηλιά), κάνουμε τυφλή βελονιά στο κενό της γωνίας του γειτονικού τετραγώνου  και συνεχίζουμε την άλλη μισή.

- Συνεχίζουμε την πλευρά του τετραγώνου όπως κάναμε και πριν.

Ελπίζω να βγάλατε άκρη, διαφορετικά μη διστάσετε να μου ζητήσετε διευκρινίσεις.
Σύντομα και τα αποκαλυπτήρια της κουβέρτας. Προς το παρόν θα σας εκμυστηρευτώ μια "παραξενιά" μου. Όταν φτιάχνω χρωματικούς συνδυασμούς με το βελονάκι, συνηθίζω να τους δίνω ονόματα ανάλογα με τη διάθεση που μου προκαλούν. Είμαι πολύ φρικιό;

Ορίστε και μερικοί συνδυασμοί για να πάρετε μια ιδέα για το μέγεθος του προβλήματος!

Beach umbrella:
 photo beachumbrella_zps2cee563e.jpg


Spring meadow:
 photo springmeadow_zps6636388f.jpg

Shopping in Paris:
 photo shoppingParis_zps68060021.jpg

Energy drink:
 photo energydrink_zpsb217f8b6.jpg

Candy shop:
 photo candyshop_zpsa37129bb.jpg

Να έχετε μια υπέροχη Κυριακή....!

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Ένα όμορφο καφε στο Πικέρμι...

 photo saltnpepper_zps4236100f.jpg

Την προηγούμενη βδομάδα βρεθήκαμε στην όμορφη καφετέρια πsquare. Μια αναπάντεχη ανακάλυψη στο Πικέρμι, δίπλα απο το ναό του Αγίου Χριστοφόρου. Επιτέλους μια καφετέρια που ξεχωρίζει απο τις γνωστές κακόγουστες-συνοικιακές-τρεντυ καφετέριες που συναντάς εδώ κι εκεί.

 photo piout_zpscccc1754.jpg

 photo piglobe_zps608c1834.jpg

 photo picookies_zps49d6f2cf.jpg

Αν βρεθείτε στη Μαραθώνος και θέλετε καφεδάκι δοκιμάστε τη, ακούω πως σερβίρει και νόστιμη πίτσα...

 photo pichairs_zps96c7f489.jpg

 photo mustache_zps6cd73ef2.jpg

Πώς σας φαίνεται η circle skirt μου; Την έφτιαξα με αυτές τις οδηγίες...

 photo pibar_zpsddf5d93a.jpg

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Χρόνια πολλά μικρούλα μου...

 photo flowerseverywhere_zps460efbf8.jpg

Δεν μπορώ να το πιστέψω οτι το Νεραϊδάκι έγινε 4. Χθές με είδε στον καναπέ να πλέκω και μου ζήτησε να της μάθω (δε φαντάζεστε τη χαρά μου που δείχνει ενδιαφέρον στο πλέξιμο) και συνειδητοποίησα οτι σε λίγο καιρό ίσως και να μπορεί να το κάνει. Είναι τόσο όμορφο να τα βλέπεις να μεγαλώνουν και να αναπτύσσουν το κάθε ένα τη δικιά του ξεχωριστή προσωπικότητα.
Ο Φιλαράκος μου, ολόκληρο αγόρι πια, είναι πραγματικός φιλαράκος, είναι αυτός που μπορώ να εμπιστευτώ σε κάθε τι, με μια έμφυτη υπευθυνότητα, μηδενική φαντασία, και υπέροχο χιούμορ. Με κάνει να γελάω αφάνταστα και είναι το σίγουρο κοινό μου όταν λέω αστεία.
Το Νεραϊδάκι, το πιο χαρωπό παιδί μου, πάντα ανέμελο, δε στεναχωριέται ποτέ για παραπάνω απο 5 λεπτά, μνήμη χρυσόψαρου αλλά απίστευτη τάση σε οτιδήποτε καλλιτεχνικό. Είναι το παιδί που θα με κάνει να ξεχάσω κάθε πρόβλημα μου.
Και τέλος ο Μικρουλάκος, που παρότι είναι ακόμα μωρό, μπορώ με σιγουριά να πω οτι είναι το πιο καλόβολο απ' όλα (μάλλον έτσι είναι όλα τα τρίτα), είναι όμως και απίστευτος πεισματάρης και τσαμπουκάς, τρελός μαμάκιας και πολύ πολύ τρυφερός.
Όταν καμιά φορά σκέφτομαι πόσο μεγάλο ρόλο παίζω εγώ στους χαρακτήρες τους με πιάνει μεγάλο άγχος. Όλοι γεννιόμαστε και ζούμε σαν παιδιά μέσα στις οικογένειες μας γεμάτοι αθωότητα και φεύγουμε πια απ' αυτές ενήλικες, αλλαγμένοι. Πότε σταματάμε να σκεφτόμαστε σαν παιδιά; Ποιος μας το κάνει αυτό; Οι γονείς μας; Η κοινωνία; Μπορώ να κάνω κάτι για να κρατήσουν την παιδικότητα τους όσο πιο πολύ γίνεται;
Ίσως μπορώ. Ίσως η απάντηση να κρύβεται πάλι στη δική μου συμπεριφορά. Μήπως πρέπει να ανακαλύψω την παιδικότητα που έχω μέσα μου και αντί να προσπαθώ να τα κάνω ενήλικες να ξαναγίνω εγώ παιδί; Ίσως τότε η Έλενα-παιδί θα είχε πιό πολλά να προσφέρει.

 photo ponycake_zpsb179c86f.jpg

Τα γενεθλιάκια της τα γιορτάσαμε ήρεμα και οικογενειακά. Έφτιαξα και μια τουρτίτσα (έβαλα όλο μου τον παιδικό εαυτό), πειραματίστηκα πρώτη φορά με τη ζαχαρόπαστα και μπορώ να πω οτι η μικρή ενθουσιάστηκε.

 photo vegancake_zpsa6f71e4e.jpg

Τη συνταγή για νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας τη βρήκα εδώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...