Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

♥love yourself with some smoothies♥

 photo chockberry_zpsabc23fb0.jpg Υπάρχει τίποτα ωραιότερο απο ένα δροσερό ποτήρι γεμάτο θρεπτικές ουσίες και με υπέροχη γεύση; Όλο το καλοκαίρι πειραματίζομαι με διάφορους συνδυασμούς και τελικά χωρίς να το καταλάβουμε, τα smoothies μας έχουν γίνει οικογενειακή συνήθεια! Να σας δώσω μερικές αγαπημένες συνταγές;
Πάμε!

 photo berrysmoothy_zpsfcf0a418.jpg Το ultimate ποτό για το δέρμα σας! Kατεχινες απο τα κόκκινα φρούτα, ω-3 απο τους σπόρους και βιταμίνη Α απο το σπανάκι! Πολλές φορές μου αρέσει να το παίρνω στο αυτοκίνητο για να έχω κάτι να πίνω στο δρόμο.

 photo masonbar_zps52243f8e.jpg Μία ακόμη αγαπημένη γεύση που σε κάνει να θες να πας διακοπές...

 photo tropicalsmoothie_zpsb7924980.jpg Κι επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω κάτι στο στόμα μου χωρίς να μου το φάνε τα μικρά πιράνχας, το παίρνω απόφαση και φτιάχνω απο την αρχή έξτρα ποσότητα!

 photo cuppow_zps32b019fa.jpg Βάζοντας το CupPow στο βαζάκι μου, μπορεί και ο μικρότερος της παρέας να το απολαύσει!

 photo cuppowbugs_zps030476dc.jpg Και μια και μιλάμε για παιδάκια, ορίστε και μια πιο γλυκιά γεύση χωρίς την οξύτητα των φρούτων, ιδανική για πρωινό:

 photo powerup_zps8a3b817a.jpg Το συγκεκριμένο είναι τόσο λαχταριστό που δεν προλαβαίνω ούτε να το δοκιμάσω. Ειλικρινά μέχρι να τραβήξω τον Φιλαράκο μερικές φωτογραφίες, η στάθμη είχε κατέβει μέχρι κάτω!!!

 photo lilpirate_zps056e240e.jpg Και στις μεγάλες μεγάλες ζέστες που δεν θέλω τίποτε να βάλω στο στόμα μου, ένα virgin mojito  είναι αυτό που θα με ενυδατώσει. Δεν το λες smoothie βέβαια, αλλά έχει κι αυτό τις χάρες του...

 photo virginmojito_zps766424d8.jpg Όλα τα βάζα, τα καπάκια και τα αξεσουάρ τους θα τα βρείτε στο αγαπημένο κατάστημα Mason Madness.

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Μικρά μικρά τριανταφυλλάκια

 photo roserow_zpsb4cfafed.jpg

Μετά απο πολύ πολύ καιρό προετοιμασίας, επιτέλους το καινούριο μου tutorial είναι έτοιμο. Θα σας το δώσω σε δύο δόσεις γιατί είναι αρκετά μακροσκελές. Μέρος α λοιπόν, πώς να φτιάξετε τα πιο χαριτωμένα τετραγωνάκια. Βρείτε ένα δροσερό βαμβακερό νήμα και βελονάκι νούμερο 3 και πάμε!

1ος κύκλος: Πάρτε ένα ροζ νήμα. Κάνετε μια αλυσίδα με 2 θηλιές (η αρχική δε μετράει). Κάνετε 8 απλά κροσέ στη δεύτερη θηλιά απο το βελονάκι. Μην κλείσετε τον κύκλο.

 photo rose1_zps63c679c9.jpg

2ος κύκλος: Δουλεύοντας στο μπροστινό μόνο κομμάτι της κάθε θηλιάς, κάνουμε ένα απλό κροσέ στην κάθε μία.Κλείνουμε με τυφλή βελονιά στο πρώτο απο τα κροσέ που κάναμε.
   photo rose2_zpsc778d699.jpg
Κόβουμε το νήμα και στερεώνουμε.

 photo rose3_zpsb00dade9.jpg 
3ος κύκλος: Με το πράσινο νήμα θα δουλέψουμε τώρα στις 8 θηλίτσες που περίσσεψαν απο πίσω. Το στερεώνουμε σε μια απ' αυτές και κάνουμε αλυσίδα με τρεις θηλιές.

 photo rose4_zps92edfc75.jpg
Στην ίδια θηλιά κάνουμε ένα διπλό κροσέ και στη συνέχεια μια τυφλή βελονιά. Κάνατε το πρώτο φυλλαράκι!

 photo rose5_zpse7ea62f5.jpg
*Κάνετε μια αλυσίδα με 2 θηλιές. Αφήστε την επόμενη θηλιά του λουλουδιού και κάντε 2 διπλά κροσέ στη μεθεπόμενη και στη συνέχεια μια τυφλή βελονιά**
Επαναλάβετε απο * εως ** άλλες 2 φορές.

 photo rose6_zps710378d5.jpg

Κάντε μια αλυσίδα με 2 θηλιές και κλείστε τον κύκλο κάνοντας μια τυφλή βελονιά στη θηλιά που ξεκινήσαμε (στη βάση δλδ του πρώτου φύλλου). Στερεώστε το νήμα σας.

 photo rose7_zpsc34eea52.jpg

4ος κύκλος: Έχουμε τώρα 4 φυλλαράκια και 4 αλυσίδες που τα ενώνουν. Στερεώνουμε το κρεμ νήμα σε μια απο αυτές και κάνουμε μια αλυσίδα με 6 θηλιές.

 photo rose8_zps58807801.jpg

Κάνουμε 3 διπλά κροσέ στο ίδιο κενό. Κάνουμε *3 διπλά κροσέ, αλυσίδα με 3 θηλιές, 3 διπλά κροσέ* σε κάθε μια απο τις επόμενες 3 αλυσίδες.

 photo rose9_zps5057487f.jpg
Στην αρχική μας αλυσίδα κάνουμε 2 διπλά κροσέ και κλείνουμε με αρχική βελονιά στην 3η θηλιά της αρχικής αλυσίδας.
(ελπίζω να μη σας μπέρδεψα με όλες αυτές τις αλυσίδες, δεν ήξερα πως αλλιώς να το περιγράψω!)

 photo rose10_zps1c6dbb4f.jpg

5ος κύκλος: Συνεχίζοντας με το κρεμ νήμα κάνουμε αλυσίδα με 3 θηλιές σε μία απο τις γωνίες του τετραγώνου. Κάνουμε [ διπλό κροσέ, αλυσίδα με 3 θηλιές, 2 διπλά κροσέ] στο ίδιο κενό.

 photo rose11_zps0c9108dd.jpg

Έχουμε την πρώτη γωνία. Κάνουμε ένα διπλό κροσέ σε κάθε θηλιά μέχρι να φτάσουμε στην επόμενη γωνία.

 photo rose12_zps455d7e3c.jpg

Επαναλαμβάνουμε με [2 διπλά κροσέ, αλυσίδα με 3 θηλιές, 2 διπλά κροσέ] και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο γύρω γύρω μέχρι να κλείσουμε. Έτοιμο!!!

 photo rose13_zpsa814acf3.jpg

Αν χρησιμοποιήσατε το ίδιο νούμερο νήμα και βελονάκι με μένα, τα τετραγωνάκια σας δε θα είναι μεγαλύτερα απο 3 δάχτυλα. Θα αναρωτιέστε τι μπορούμε να φτιάξουμε αφού είναι τόσο μικρά. Θα σας το αποκαλύψω στη συνέχεια αυτής της ανάρτησης που ελπίζω να μη σας την καθυστερήσω υπερβολικά! Μέχρι τότε να περνάτε υπέροχα, και όσοι κάνετε διακοπές σαν κι εμένα "παρά τους πίδακας της Ομονοίας", κάντε κουράγιο και απολαύστε την άδεια Αθήνα όσο κρατήσει!

Καλή Παναγιά!

(Σημείωση: Το μυαλό μου είναι λίγο πολτός αυτόν τον καιρό, αν βρείτε κάποιο σημείο που δε βγάζει νόημα, πείτε το μου και θα προσπαθήσω να το φτιάξω...)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...