Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Few pleasures


 photo fallknit_zps0d81344c.jpg

Μερικά νήματα που βρήκα το χρόνο να αξιοποιήσω. Νομίζω έχω βρεί πια το mojo μου και πλέκω πάλι όπως παλιά! Ήδη τελειώνω το γαλανό και βγαίνει τόσο τόσο όμορφο που δε χορταίνω να το βλέπω! Καμία πρόταση για το λεπτούλι πίσω δεξιά;

 photo frenchcheese_zps094c8221.jpg

Τυρί. Ναι, το ξέρω, ακούγεται χαζό, είναι όμως μια μικρή πολυτέλεια για μένα μια και προσπαθώ να μην τρώω σχεδόν καθόλου. Αν όμως βρεθώ μπροστά σ' αυτά τα γαλλικά στρογγυλά τυράκια το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι γιατί δεν έχω μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί! Το επιτρέπω λοιπόν στον εαυτό μου και λέω πως απλά "το ζητάει το μωρό"  ;)

 photo parcels_zps8a3dd770.jpg

Η χαρά του ταχυδρομείου! Μου δόθηκε η ευκαιρία να στείλω κάποια πραγματάκια απο το μαγαζάκι μου σε μια πολύ γλυκιά κοπέλα και μου έδωσε τόση χαρά να τα ετοιμάσω και να τα πακετάρω όλα!

 photo eggcarton_zpsb5e65bde.jpg

Σαββατιάτικο πρωινό. Έχει μετατραπέι πιά σε ιεροτελεστία, η οποία όλο και επεκτείνεται! Τζαζ μουσική, τηγανίτες με μέλι και αυγά ποσέ. Φυσικά για να φάει όλο το τσούρμο θέλει μια ολόκληρη καρτέλα. Ας είναι καλά ο παππούς με τις κοτούλες και τα ορτύκια του που μας προμηθεύει φρέσκα βιολογικά αυγά...

 photo reddening_zps415b2624.jpg

Φύλλα που αρχίζουν να κοκκινίζουν. Αααχ! Ναι, αυτή είναι η ιδανική θέα στο μπαλκόνι μου. Ας μείνουν για πάντα έτσι!!!

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Μια ζακέτα κι ένα ευχάριστο...

 photo front_zps65a502f2.jpg

Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που πλέκω ρούχο για τον εαυτό μου. Παρ' όλο που βλέπω συνέχεια όμορφα σχέδια ποτέ δεν τα τολμάω, κυρίως γιατί ξέρω οτι θέλουν πολύ χρόνο.
Το συγκεκριμένο δεν μου πήρε σχεδόν καθόλου, είναι απλό, κάτι μεταξύ κουβέρτας και ζακέτας, αυτά που τα τυλίγεσαι μέσα στο σπίτι όταν νιώθεις μια ψύχρα, ή τα ρίχνεις πάνω σου αντί για μπουφάν το φθινόπωρο. Είδα να το φοράει μια συνάδερφος και μου κίνησε το ενδιαφέρον το σχήμα και το στύλ του. Ψάχνοντας ανακάλυψα στο internet πολλά τέτοια, ένα είδος ζακέτας φτιαγμένη ουσιαστικά απο ενα ορθογώνιο ή έναν κύκλο.
Είναι ένα project που μπορεί να το κάνει ακόμα και κάποιος που μόλις ξεκίνησε στο βελονάκι.

 photo back_zpscfb558cd.jpg

Δεν ξέρω αν το χρώμα του φαίνεται ακριβώς στις φωτογραφίες, είναι όμως φανταστικό. Πως το λένε αυτο που δεν είναι ούτε καφέ ουτε γκρί; Νομίζω taupe (η μαμά μου το λέει πεζοδρομί!)
Το νήμα που χρησιμοποίησα είναι το Alize Lanagold, χρώμα 240 (μπορείτε να το παραγγείλετε στο κατάστημα Ράβε-Ξήλωνε) και είναι πολύ απαλό και ζεστό. Η κάθε κούκλα είναι 100gr οπότε έρχεται αρκετά οικονομικά.
Η πλέξη είναι αφράτη και αραιή και γι' αυτό χρησιμοποίησα βελονάκι 10mm.
Πάμε λοιπόν τις οδηγίες (το συγκεκριμένο σχέδιο το βρήκα στη Lion Brand αλλά το άλλαξα λιγάκι):

Θέλουμε να καταλήξουμε με ένα ορθογώνιο 100εκ επι 90εκ.

 photo shrug1_zps0e25b686.jpg

- Κάνουμε μια αλυσίδα περίπου 90 εκατοστά σε μήκος (λίγο πιο κοντή γιατί όταν θα πλέξουμε την επόμενη σειρά το μήκος της θα μεγαλώσει).

- Στην τρίτη θηλιά απο το βελονάκι κάνουμε ένα διπλό κροσε. Επαναλαμβάνουμε σε κάθε μία απο τις επόμενες θηλιές μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της αλυσίδας.

 photo shrug2_zpsbc7e5f2e.jpg

- Γυρίζουμε το πλεκτό και κάνουμε μια αλυσίδα με 3 θηλιές.

- Βάζοντας το βελονάκι σε κάθε κενό (ανάμεσα στα απο κάτω διπλά κροσέ) κάνουμε 1 διπλό κροσέ μέχρι και το τελευταίο.

 photo shrug3_zps8b3f7095.jpg

Συνεχίζουμε έτσι για αρκετές σειρές, μέχρι το ορθογώνιο μας να έχει ύψος 100 εκατοστά.

 photo shrugpattern_zps6b507372.jpg

Το διπλώνουμε στα δύο όπως δείχνει το παραπάνω σχήμα και ράβουμε στα πλάγια αφήνοντας κενό για τα χέρια. Έτοιμο!!!

 photo profile_zps706e5d7e.jpg


Όσο για το ευχάριστο, νομίζω φαίνεται στις φωτογραφίες! Περιμένουμε πια το 4ο μωράκι μας! Και όσο κι αν θεωρούμαι βετεράνος του αθλήματος, αυτή η εγκυμοσύνη με έχει δυσκολέψει αρκετά. Είμαι όμως πολύ ευτυχισμένη, δεν βλέπω την ώρα να αρχίσω να νιώθω το μπεμπάκι να κουνιέται. Επιπλέον είναι χρυσή ευκαιρία για να σας γεμίσω με tutorials για μωρουδιακά, έτσι δεν είναι; Καλύτερα να επικεντρωθώ σ' αυτό και να αφήσω στην άκρη πιο πρακτικές σκέψεις όπως πχ που θα χωρέσει άλλος ένας άνθρωπος και όλλα τα προικιά του μέσα στο σπίτι...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...