Sex party!

 photo sexcake_zpsc9c462a6.jpg
Όχι βρε, μην πάει ο νούς σας εκεί, τέτοιο πάρτι θα έκανα στην κατάσταση μου; Πρόκειται για ένα αμερικανικό έθιμο, έναν χαριτωμένο τρόπο να ανακαλύψεις το φύλο του μωρού σου αλλά και να το ανακοινώσεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα.

 photo sexcollage_zpsbbe6c9fa.jpg
Όταν έφτασα στο μήνα που πια φαινόταν το φύλο του μωρού, ζήτησα απο το γιατρό να μη μου το πει, αλλά να το γράψει σε ένα χαρτάκι και να μου το δώσει κλειστό. Εκείνη την εποχή βρισκόμουν στη Ρόδο και όπως καταλαβαίνετε το χαρτάκι έκαιγε μέσα στην τσέπη μου, αλλά κατάφερα να συγκρατηθώ και να μην το ανοίξω. Δεν ήθελα να μάθω το φύλο και να μην έχω κανέναν απο την οικογένεια μου στο πλάι μου!
Φθάνοντας πια στην Αθήνα, έδωσα το χαρτάκι στην ξαδέρφη μου και την παρακάλεσα να μου φτιάξει μια τούρτα ολόλευκη, που όμως μέσα να έχει το ανάλογο χρώμα σύμφωνα με ότι γράφει, δηλαδή ροζ αν είναι κορίτσι ή μπλε αν είναι αγόρι.

 photo ribbons_zps6c1b874c.jpg
Ορίσαμε ημερομηνία και επιτέλους μαζευτήκαμε όλοι, παππούδες, γιαγιάδες, αδέρφια για να κόψουμε την τούρτα-έκπληξη. Τα στοιχήματα πέφτανε βροχή! Μάλιστα ο καθένας φορούσε το κορδελάκι με το χρώμα που πίστευε οτι θα βγει.

 photo strawgirl_zpse3f6bf3b.jpg
Τα υπέροχα πιατάκια, καλαμάκια, δαντελίτσες και ότι άλλο βλέπετε, τα ανέλαβε η αγαπημένη Λευκή απο το Happy Teapot. Όσοι δε γνωρίζετε το site της, περάστε μια βόλτα, θα θέλετε να κάνετε πάρτι μόνο που θα δείτε τις πρωτότυπες συλλογές της!

 photo happyteapot_zpsca5e968f.jpg
Η συγκεκριμένη είναι η tea time, και μου φάνηκε ιδανική για την περίσταση, όχι μόνο επειδή είχε και γαλάζιο και μπλε αλλά επίσης γιατί ήθελα όλο το πάρτι να είναι σαν κάλεσμα για πρωινό τσάι.

 photo blinis_zps49e88b43.jpg
Οι τηγανητούλες που βλέπετε είχαν τη μεγαλύτερη επιτυχία απ' όλα όσα μαγείρεψα, και δεν είναι άλλες απο την συνταγή που σας είχα δώσει εδώ. Εκτός απο τα κλασσικά μέλι, μερέντα, μαρμελάδα, τις σέρβιρα και αλμυρές με τυρί κρέμα και αυγουλάκια ορτυκιού (να ναι καλά οι γονείς μου με τη "φάρμα" τους!).

 photo tinyeggs_zps49b05b64.jpg
Και αφού ήπιαμε το καφεδάκι μας και προετοιμαστήκαμε ψυχολογικά, ήρθε η ώρα να κόψουμε την τούρτα! Ω, ναι! Απο μέσα ξεχύθηκαν ανελέητα τα γαλάζια καραμελάκια, σφραγίζοντας μια και καλή την αντροπαρέα στο σπίτι μας!

 photo pearlcake2_zps7d44fa9b.jpg
Δεν είναι υπέροχη η τούρτα της ξαδέρφης μου; Χαίρομαι τόσο πολύ που δεν την ανέλαβε ζαχαροπλαστείο! Εκτός απο φανταστική εμφάνιση είχε και άψογη γεύση. Η αρχική ιδέα ήταν να χρωματίσουμε το εσωτερικό γλάσο, τελικά όμως αποφασίσαμε οτι η τούρτα-πινιάτα θα ήταν πιο εντυπωσιακή και μάλιστα πιο απλή, αφού το μόνο που είχε να κάνει ήταν με ένα ποτήρι να κόψει έναν κύκλο στο μεσαίο παντεσπάνι και να το γεμίσει καραμέλες.

 photo pearlcake1_zps859c9c49.jpg
Αυτό ήταν λοιπόν. 4 αγόρια 2 κορίτσια! Άν κάποιος έχει tips για αγορομάνες, πχ πως να μην είναι η τουαλέτα μονίμως κατουρημένη, ή πως να μη μυρίζει όλο το σπίτι ιδρωτίλα όταν γίνουν έφηβοι, θα χαρώ πολύ να τα ακούσω!!!

 photo cutcake_zps5beb7cd5.jpg

Ετικέτες ,