Who's afraid of the Big Bad Wolf?

 photo labeled_zps252108d5.jpg Μικρή εξομολόγηση: Μου τη δίνουν οι απόκριες. Ίσως φταίει όλη αυτή η κίτς πλαστικούρα που θέλουν να φορέσουν τα παιδιά μου. Ή οι σκηνές από το καρναβάλι του Ρίο. Ή μπορεί να μου έχουν μείνει κι εμένα παιδικά απωθημένα που ενώ όλα τα popular κοριτσάκια ντύνονταν πριγκίπισσες εγώ ήμουν συνήθως σκίουρος, κλόουν ή σκιάχτρο (ω, ναι, με σκουπόξυλο μέσα από το πουκάμισο. Η μαμά του παιδιού που έκανε το πάρτι έπρεπε να με βοηθήσει να περάσω από την πόρτα!).
Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό της υπόλοιπης ομάδας για μασκαρέματα! Παρ' όλα αυτά, τα παιδιά μου έχουν τις αποκριάτικες στολές τους όλο το χρόνο μέσα στα παιχνίδια τους και πολύ συχνά τις φοράνε και παίζουν με αυτές. Έτσι, σκέφτηκα οτι αν είναι να προσθέσω άλλη μια στολή στη συλλογή μας, ας είναι τουλάχιστον κάτι πιο εναλλακτικό, ποιοτικό και όμορφο. Κάτι βγαλμένο από παραμύθι, που όμως να μη θυμίζει Disney κτλ. Τι πιο ταιριαστό από την Κοκκινοσκουφίτσα:

 photo IMG_1386_zpsecfa0282.jpg

Η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα χάρηκε πολύ με τη στολή της, και ενώ είχαμε διαθέσιμο τον Λύκο και τον Κυνηγό, δυστυχώς δεν είχα δυνάμεις να ετοιμάσω και αυτές τις στολές οπότε βολεύτηκαν με οτι είχαμε ήδη. Ίσως του χρόνου!

 photo IMG_1360_zps5160a0ab.jpg

Το ύφασμα είναι κόκκινο φλίς. Εκτός από το οτι είναι ζεστό, έχει το καλό οτι δεν ξεφτίζει, οπότε δεν χρειάστηκε να στριφώσω τίποτα.

 photo IMG_1351_zpsc606bb6a.jpg

Θέλετε οδηγίες;; Πάμε!
Η μικρούλα της φώτο είναι 5 χρονών με κανονικό ύψος.
Αρχίζουμε με την κάπα.

 photo cloak_1_zpsfbf46866.jpg
Πήρα ένα μέτρο ύφασμα και το δίπλωσα στα 4. Με τη βοήθεια του χάρακα ζωγράφισα ένα τέταρτο του κύκλου με ακτίνα 7 εκ. και άλλο ένα με ακτίνα 50 εκ.

 photo cloak_3_zps82b652e2.jpg Έχοντας πάντα διπλωμένο το ύφασμα (καλύτερα να το καρφιτσώσετε να μη σας κουνηθεί) έκοψα στις γραμμές. Ξεδιπλώνοντας έχω ένα ωραίο κυκλάκι. Φυλάξτε το μικρό κυκλάκι που κόψατε από το κέντρο. Έκανα ένα άνοιγμα κόβοντας μια ευθεία γραμμή από το κέντρο του κύκλου προς τα έξω.Έτοιμο το κάτω μέρος!  (Εδώ να πω οτι κάπως έτσι γίνονται και οι γυναικείες κάπες, ένα project που πολύ θα ήθελα να κάνουμε, θα πρέπει όμως να περιμένουμε για μια εποχή που δε θα μοιάζω σαν κινούμενος μπόγος με κάπα!)

 photo cloak5_zps78a06eb1.jpg Πάμε τώρα για την κουκούλα!Άρχισα φτιάχνοντας σε ένα μεγάλο χαρτί το σχέδιο (αγνοήστε αυτά που γράφει το χαρτί!) . Εδώ να πω οτι πρέπει να δώσετε προσοχή, η κουκούλα να είναι αρκετά μεγάλη, στην ανάγκη ας είναι και μεγαλύτερη από το κεφαλάκι παρά μικρότερη. Θυμάστε το κυκλάκι που κρατήσαμε; Το διπλώνουμε στη μέση και το σχεδιάζουμε στο κάτω μέρος της κουκούλας. Σχεδιάζουμε μια ευθεία από το μπροστινό μέρος, με μήκος από τους ώμους μέχρι την κορυφή του κεφαλιού. Κλείνουμε με μια μεγαααλη καμπύλη από το πάνω μέρος μέχρι το πίσω μέρος του λαιμού.

 photo cloak6_zps513e389a.jpg Για την κουκούλα χρησιμοποίησα το φλίς που μου περίσσεψε και ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα για επένδυση. Υποθέτω θα μπορούσε να μην υπάρχει, αλλά η στολή θα ήταν λίγο βαρετή, συν οτι είναι πιο όμορφη οταν έχει κατεβασμένη την κουκούλα και φαίνεται. Δίπλωσα το ύφασμα στα δύο και ζωγράφισα το σχέδιο της κουκούλας αφήνοντας 1 εκ. περιθώριο για το ράψιμο. Σ' αυτό το στάδιο συνειδητοποίησα οτι τα νύχια μου και ο καφές μου ταιριάζουν με το project! Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ' αυτό το blog!!!

 photo hood_1_zpsb1e07dfa.jpg Καταλήγουμε με 4 κομμάτια. Με τις καλές πλευρές να κοιτάζονται, τα ράβουμε μεταξύ τους μόνο στην καμπύλη του κεφαλιού. Το ίσιο μέρος και τα ημικύκλια τα αφήνουμε. Έχουμε τώρα 2 κουκουλίτσες!

 photo hood_2_zpsd359b1b6.jpg Τις βάζουμε τη μία μέσα στην άλλη με τις καλές τους πλευρές να κοιτάζονται και τις καρφιτσώνουμε. Ράβουμε κατά μήκος στο ίσιο μέρος. Τα ημικύκλια τα αφήνουμε άραφτα.

 photo hood_3_zps69f16d21.jpg Γυρνάμε από την καλή και σιδερώνουμε τις ραφές να στρώσουν. Ράβουμε και το τελευταίο κομμάτι της κουκούλας από την έξω μεριά με περιθώριο μισό εκατοστό.

 photo hood_4_zps53fd2822.jpg Ορίστε πως θα φαίνεται και ανοιχτή. Την καρφιτσώνουμε στο λαιμό της κάπας (το εξωτερικό μέρος της κουκούλας να ακουμπάει με το εξωτερικό μέρος της κάπας) και ράβουμε με περιθώριο 1 εκ. Έτοιμη! Μην ξεχάσετε να προσθέσετε και 2 χαριτωμένα κορδονάκια για να δένει.

 photo IMG_1383_zps2cb60579.jpg

Βρείτε κι ένα καλαθάκι και αμολήστε την Κοκκινοσκουφίτσα σας στο δάσος! Η συγκεκριμένη αντί για τον λύκο συνάντησε μια αδίστακτη paparazzi! Τη Μαριάννα από το 365 Days of Bliss!
Χαίρομαι τόσο πολύ που μπορέσαμε να τις τραβήξουμε μαζί αυτές τις φωτογραφίες, βγήκαν πραγματικά μαγικές! Δεν σας έχω συμπεριλάβει αυτές που φαίνεται το πρόσωπο της μικρής, σίγουρα όμως κάποιες απ' αυτές θα στολίσουν τον τοίχο του σπιτιού, είναι γεμάτες χρώμα και φως!

 photo IMG_1387_zpsce04bfc0.jpg

Η Μαριάννα έχει έναν φοβερό τρόπο να φωτογραφίζει παιδάκια, το ομολογώ, καλύτερο απο το δικό μου που τα δωροδοκώ με σοκολάτες! Κι ενώ το "μοντέλο" αρνιόταν πεισματικά να φωτογραφηθεί ισχυριζόμενη οτι "είναι κουραστικό", της μετέδωσε τέτοιο κέφι που τελικά μας έκανε τις απίστευτες πόζες και στο τέλος δεν ήθελε να φύγει!

 photo IMG_1364_zps2557890c.jpg

Εσείς τι ντυθήκατε φέτος??? Καμιά καλή ιδέα για αγόρια?

Ετικέτες ,