Απο 0 μηνών εως 7 ετών!

Έφυγα ξαφνικά και εξαφανίστηκα! Ούτε που πρόλαβα να σας ευχαριστήσω για τις γλυκές ευχές σας και να απαντήσω στις απορίες σας για το προηγούμενο post. Τον λόγο τον φαντάζεστε...! Πριν λίγες μέρες ήρθε στον κόσμο το μικρό μας μωράκι.

 photo birth2_zpsqqndxft4.jpg

Μπορώ να πω ότι είμαι ευτυχισμένη και τρομοκρατημένη ταυτόχρονα. Τέσσερα παιδιά μέσα στο σπίτι, από 0 μηνών εως 7 ετών είναι, το λιγότερο που μπορώ να πω, μεγάλη πρόκληση. Υπάρχουν μέρες που τα πράγματα κυλάνε σχετικά ομαλά, είμαστε όλοι ήρεμοι και χαρούμενοι. Μέσα στην φασαρία και τη βαβούρα ανταλλάζουμε ματιές με τον mrΓ και χαμογελάμε, "ναι, τα καταφέρνουμε, θα πάει καλά το πράγμα".
Υπάρχουν φυσικά και αυτές οι μέρες που η αϋπνία με νικάει, η φασαρία και η βαβούρα δεν είναι τόσο ευχάριστες, τα ρούχα πρέπει κάποιος να τα απλώσει και τότε ένα μεγάλο κύμα ορμονών με χτυπάει και με ρίχνει κάτω. Σκέψεις αρνητικές για το κάθε τι, για τα 10 κιλά που έχω ακόμα πάνω μου, για την εσάνς ξινίλας απο τα εμετάκια στα ρούχα μου, για τον 3χρονο Μικρουλάκο που δεν έχει πάρει με καλό μάτι την καινούρια άφιξη...
Εδώ που τα λέμε, και πριν κάπως έτσι ήταν τα πράγματα. Υπήρχαν μέρες που ένιωθα πολύ "φτασμένη" μαμά, τα έκανα όλα σωστά και το πράγμα κυλούσε και υπήρχαν μέρες παράνοιας που απλά ήμουν στο τσακ να αρχίσω να μοιράζω σφαλιάρες! Υποθέτω το πράγμα θα ισορροπήσει κάποια στιγμή, Σίγουρα είμαστε σε φάση αναδιοργάνωσης, το χαίρομαι όμως, πάντα στο τέλος της ημέρας νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για τη ζωή μας μέχρι τώρα και για τις ευλογίες που μας έχουν δοθεί.

 photo birth1_zpsmuotjro0.jpg

Και μέσα σ' αυτή τη φάση αναδιοργάνωσης θέλω να σας ρωτήσω κάτι. Την τελευταία φορά που γέννησα, είχα αποφασίσει να κλείσω το blog για ένα διάστημα, όπως και έκανα. Εκείνη την εποχή μετακομίζαμε και από τη Ρόδο στην Αθήνα και μου φάνηκε (και ήταν) σωστό για να μπορέσω να αφιερωθώ στο καινούριο νινάκι και να ανταποκριθώ στις ανάγκες του σπιτιού. Αυτή τη φορά δεν μπορώ να πω ότι νιώθω το ίδιο. Έχω τρομερή ανάγκη από δημιουργικά πράγματα και νομίζω ότι αν σταματήσω θα μαραζώσω. Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει σε πρακτικό επίπεδο, ίσως χρειαστεί να είμαι πιο μεθοδική. Ίσως απλά να μη γίνεται. Ποια είναι η γνώμη σας; Θα χαρώ πολύ να την ακούσω. Μπορεί να μην απαντάω σε κάθε μήνυμα προσωπικά, αλλά τα διαβάζω και τα εκτιμώ όσο δε φαντάζεστε.

Ετικέτες