Τι έβαλα στην τσάντα του μαιευτηρίου

Μια και βαδίζω πια τον τελευταίο μήνα μου, ετοίμασα και την τσάντα του μαιευτηρίου για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Έχοντας ήδη γεννήσει 3 φορές και έχοντας δοκιμάσει διάφορα είδη μαιευτηρίου (μπορώ να γράψω και ταξιδιωτικό οδηγό!) έχω καταλήξει οτι αυτές οι 3-4 μέρες μπορούν να γίνουν πολύ ευχάριστες ή πολύ δυσάρεστες, ανάλογα με το πως τις αντιμετωπίζει κανείς. Σίγουρα δεν είμαι στα καλύτερα μου μετα απο μια γέννα (συνήθως γεννάω φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο) και με ένα νεογέννητο στα χέρια να φροντίσω, πάντα όμως ανυπομονώ για αυτές τις λίγες μέρες μακριά απο το σπίτι, μου δίνεται η ευκαιρία να γνωριστώ με το καινούριο νινάκι και να του δώσω το 100% του χρόνου μου χωρίς να έχω να νοιαστώ για δουλειές ή να διαχειριστώ και τα άλλα παιδιά. Και όταν αυτό κοιμάται στο ταψάκι δίπλα μου, είμαι full εξοπλισμένη με βιβλία και περιοδικά (ακόμα και βελονάκι!) και ξαπλωμένη μπρούμυτα είναι πραγματικά η καλύτερη μου!

Για να δώσω λοιπόν ιδέες στις καινούριες μανούλες, ορίστε τι παίρνω συνήθως μαζί μου στο μαιευτήριο. Όλα φυσικά είναι θέμα προτίμησης αλλά εγώ αυτά έχω βολευτεί! Φυσικά αν έχετε έξτρα ιδέες να μου δώσετε, θα χαρώ πολύ να εμπλουτίσω τη λίστα μου!
Αρχικά να πω οτι καλό είναι να την φτιάξετε τη βαλιτσούλα σας όσο γίνεται νωρίτερα γιατι δεν ξέρετε τι συμβαίνει τελευταία στιγμη και δεν υπάρχει χειρότερο απο το να προσπαθείτε να περιγράψετε στον άντρα σας τι να σας φέρει. Κι αν μοιάζει έστω και λίγο με τον mrΓ δεν θα βρεί ούτε το ένα τρίτο απο αυτά που θα του πείτε!

Λοιπόν αρχίζω με αυτά που πήρα για μένα:

 photo for mommy_zpsnwcvaqlf.jpg 1- Πετσέτες
2- Πυτζάμα και φανελάκια. Έχω ένα μικρό τελετουργικό, σε κάθε γέννα αγοράζω καινούριες πυτζάμες για το μαιευτήριο. Στην συγκεκριμένη αποφάσισα να τις ράψω μόνη μου και πολύ το χάρηκα! Επίσης να πω οτι συνήθως τα μαιευτήρια είναι πολύ ζεστά χειμώνα-καλοκαίρι οπότε μην πάρετε πολύ ζεστές, θα σκάσετε!
3- Παντοφλάκια
4- Κάτι για να δέσω την μπάκα μου, για να μαζέψει μια ώρα αρχύτερα! Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικοί κορσέδες για λεχώνες, εγώ όμως έχω βολευτεί αυτούς τους ελαστικούς και μου είναι μια χαρά.
5- Μπουστάκια για τον ύπνο, Κρατάνε τα επιθέματα στη θέση τους και είναι πιο άνετα απο το σουτιέν θηλασμού.
6- Επιθέματα στήθους για το θηλασμό.
7- Σουτιέν θηλασμού
8- Σερβιέτες ακράτειας. Αντί για τις απλές. Είναι υποθέτω θέμα προτίμησης, αλλά καλύτερα να κυκλοφορώ σαν τη Μάγια τη μέλισσα και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!
9- Εσώρουχα μιας χρήσης. Oh yes! Όσο λιγότερα άπλυτα τόσο το καλύτερο.
10- Σαγιονάρες μιας χρήσης. Για να μπαίνετε στο ντους (μπλιαξ!)
11- Κάλτσες πάνω από το γόνατο. Τις συστήνουν πολλοί για τον τοκετό, για να προστατέψετε τις φλέβες στα πόδια σας από την πολλή πίεση. Εγώ τις παίρνω και για έναν ακόμα λόγο. Μη συμβεί ο τοκετός σε έκτακτη στιγμή και δεν έχω αποτριχώσει πόδι/ τρίψει φτέρνα κτλ!!!
12- Λανολίνη. Σωτήρια για τον θηλασμό.
13- Βιταμίνες. Ότι παίρνατε πριν, δεν πρέπει να το παραμελήσετε και μετά, τώρα είναι που χρειάζεστε δύναμη. Προσθέστε και Ω3 μπας και σώσετε λίγα μαλλιά.
14- Νεσεσέρ με βασικά είδη περιποίησης. Κρέμες, οδοντόβουρτσα, χτένα, κοκαλάκια (θα θέλετε το μαλλί μαζεμένο!), καθρέπτης, liposan και ένα μυρωδάτο αφρόλουτρο. Αν έχετε πράγματα σε μέγεθος ταξιδιού ή δειγματάκια απο φαρμακείο ακόμη καλύτερα.

Επίπλέον: Κάποιοι παίρνουν και το δικό τους θήλαστρο (το στήθος σας θα θέλει να εκραγεί, για να το αποσυμφορήσετε) αλλά υπάρχει και εκεί. Μπορείτε επίσης να πάρετε και μερικά πετσετάκια για να κάνετε ζεστές κομπρέσες για να τρέχει το γάλα καλύτερα. Τέλος, αν πηγαίνετε σε δημόσιο στην Αθήνα, ένα έξτρα χαρτί υγείας δε θα έβλαπτε. Α, και κάτι τελευταίο, γάλα Μαγνησίας (μπλιαααχ). Το ξέρω, κάποιος έπρεπε να το πει!

Για να περάσετε ευχάριστα:

 photo for fun_zpsiiwcoa2e.jpg 1- Βιβλία και περιοδικά. Εγώ πήρα ένα λογοτεχνίας (Ντίκενς, τον λατρεύω!) και το καινούριο μου απόκτημα που δεν βλέπω την ώρα να αρχίσω, ένα βιβλίο για την τακτοποίηση με το οποίο έχει γίνει σάλος, όταν το διαβάσω θα σας πω! Επίσης είναι καλή ευκαιρία να προγραμματίσω διάφορα, οπότε πήρα και την ατζέντα μου μαζί.
2- Το βελονάκι μου, εννοείται!
3- Κινητό, φορτιστή, φωτογραφική κτλ
4- Διάφορα σνακ. Όλοι ξέρουμε οτι το φαι στα νοσοκομεία είναι ένα κακόγουστο αστείο, πήρα ένα ωραίο μιξ με ξηρούς καρπούς και ένα πράσινο τσάι για να μην σκέφτομαι πόσο μου λείπει ο καφές. Τα παξιμαδάκια είναι τελείως περιττά σ' αυτή την φάση για να μην πω οτι και κακό θα κάνουν, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ!

Για το νινάκι:

 photo for baby_zps0ixv5lgy.jpg 1- Μια μαλακή πετσέτα.
2- Πάνες (αχου τες πόσο μικρές είναι, είχα συνηθίσει το νο5!)
3- Κεραλοιφή για τον ποπουλάκο (συνταγή εδώ)
4- Σεντόνια και κουβέρτες. Να και το κουβερτάκι της προηγούμενης ανάρτησης!
5, 6, 7- Ρουχαλάκια και καλτσούλες. Υπενθυμίζω πόσο ζέστη κάνει στα μαιευτήρια, αν κρυώνει, γι'αυτο υπάρχουν οι κουβέρτες. Επίσης κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και μην πάρετε αυτα τα φορμάκια με τις ατελείωτες σειρές κουμπιών στα πόδια!
8- Sling. Άλλοι δεν το βολεύονται καθόλου, άλλοι δεν μπορούν χωρίς αυτό. Εγώ είμαι στην δεύτερη κατηγορία, θέλω να νιώθω το μωράκι μου πάνω μου. Μπορείτε να παραγγείλετε το δικό σας όπως ακριβώς το θέλετε, εδώ)
9- Σκουφάκι. Για όταν θα φύγετε.
10- Πανούλες για αυτούς που θα θέλουν να το πάρουν αγκαλιά.

Και κάτι ακόμα κάπως περιττό αλλά πρακτικό, ένα καλάθι για να έχετε τα είδη πρώτης ανάγκης δίπλα σας στο κομοδίνο και να μην ψαχουλέυετε τον πάτο της βαλίτσας μέσα στο βράδυ.

 photo basket case_zpsykbyfweb.jpg

Και φυσικά, δεν ξέχασα και τους μικρούληδες που θα μείνουν πίσω και θα τους λείπει η μαμά τους! Ετοίμασα για τον καθένα τους απο μια σακουλίτσα με μικροδωράκια και χαζομαρούλες που κατα καιρούς μου ζητάνε και τους λέω οχι.

 photo for siblings_zpsd6lgbzbz.jpg

Τί έχω ξεχάσει; Βοηθήστε με! Έχω αυτή την αίσθηση, όπως οταν πηγαίνεις ταξίδι, οτι κάτι βασικό δεν έχω σκεφτεί...

Ετικέτες ,