Ανοιξιάτικο πάρτι για κορίτσια (και όχι μόνο!)

Ψιτ, κοπελιά, το ξέρεις οτι είναι Ιούνιος έτσι; Με πήραν οι μέρες και τελικά δεν κατάφερα να αναρτήσω στην ώρα του αυτό το ανοιξιάτικο πάρτι. Μου άρεσε όμως τόσο πολύ που δεν μπορώ να κρατηθώ μέχρι την επόμενη άνοιξη για να σας το δείξω!

 photo gb buffet_zpsqskg1yut.jpg

Το Νεραϊδάκι είχε τα γενέθλια του γύρω στις ημέρες που γεννούσα, έτσι το πάρτι της μεταφέρθηκε για λίγο πιο μετά. Είχε δώσει μάλιστα ρητές οδηγίες να μην υπάρχει το παραμικρό αγόρι στο σπίτι εκείνη την ημέρα (με μοναδική εξαίρεση το μωρό!). Επειδή όμως ήταν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, βρεθήκαμε με μια ξαφνική έλλειψη σε κορίτσια κι έτσι προσκαλέστηκαν και τα αγόρια για να κάνουν μπούγιο!

 photo gp toasts_zps5xaupbn7.jpg

Στήσαμε έναν σχετικά απλό μπουφέ (δεν είχα ακόμα σαραντίσει και δεν ήμουν για πολλά πολλά).

 photo gb pigs_zps193hxcsp.jpg

Λίγα τοστάκια που τα κόψαμε με ανοιξιάτικα κουπ πατ και κάναμε σχέδια με μαύρο και άσπρο ψωμί, λουκανικάκια με μπέικον και μαύρη ζάχαρη, ένα κεκάκι, μερικά κουταλάκια σοκολάτας,

 photo gb pizza_zpsoq3rooll.jpg

την πίτσα μαργαρίτα του lidl που είναι απο τις αγαπημένες μας για τέτοιες εκδηλώσεις και ένα ρολό κοτόπουλο super εύκολο (θα μοιραστώ τη συνταγή σε επόμενη ανάρτηση).

 photo gb crescent_zpsdt7wbtwc.jpg

Το μεγάλο χιτ του πάρτι ήταν οι διάφορες δραστηριότητες που είχα ετοιμάσει, ευτυχώς όχι κάτι υπερβολικά κοριτσίστικο που να μην μπορούν να πάρουν μέρος τα αγόρια.

 photo gb flowers_zpssukremto.jpg

Για αρχή είχαμε κηπουρική. Βρήκα διάφορα φυτάκια, τριανταφυλλίτσες, γαρύφαλλα κτλ  και το κάθε παιδάκι φύτεψε το δικό του γλαστράκι.

 photo gb pots_zpsvyhejpi1.jpg

Γράψαμε τα ονόματα τους με κιμωλία σε ταμπελάκια για να μην τα μπερδέψουν και το κάθε ένα πήρε το μικροσκοπικό ποτιστήρι του για να περιποιείται το λουλουδάκι του στο σπίτι.

 photo gb gardening_zpsowwxvuuu.jpg

Στη συνέχεια σειρά είχε η τούρτα. Αντί όμως να κάνω μια μεγάλη, έκανα ατομικά λευκά τουρτάκια για το κάθε παιδί.

 photo gp cake_zpszdkugbe0.jpg

Το κάθε ένα μπορούσε να στολίσει την τουρτίτσα του όπως και όσο ήθελε! Και πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν μαγικό...

 photo gb deco_zpsmn3fw894.jpg

 photo gb deco2_zpsmvt3tkbc.jpg

Τα μικρά ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ, οπότε πιστεύω το όλο εγχείρημα άξιζε τον κόπο (15 ατομικές τουρτίτσες, μου βγήκε ο πάτος!).

 photo gb athena_zpsnbfu6bgd.jpg

Μαζί με καραμελάκια τρουφίτσες κτλ, είχα κάνει και μερικές χρωματιστές μαρεγκούλες οι οποίες δεν πέρασαν απαρατήρητες... (συνταγή next time)

 photo gb meringues_zpsqf5t4ig8.jpg

Το party girl είχε μια τουρτίτσα λίγο πιο ψηλή απο τις υπόλοιπες, σε λουλουδάτο πιατάκι. Της βάλαμε και το κεράκι της απο πάνω, σκέτη λατέρνα...!

 photo gb five_zpswm3hcj2j.jpg

Και φυσικά κάθε μία απο τις όμορφες στιγμές μας τις αποθανάτισε η Μαριάννα απο το 365 Days of Bliss κάνοντας τες μοναδικές μέσα απο τον φακό της, όπως είχε κάνει και στην περσινή μας γιορτούλα! Είχα έτσι το χρόνο να ασχοληθώ όσο ήθελα με την εορτάζουσα, τους καλεσμένους μας και το μωρό, αφού η φωτογράφηση ήταν σε καλά χέρια!

 photo gb girl_zpsxb63s7qu.jpg

Αυτό ήταν το παρτάκι μας, ελπίζω να πήρατε ιδέες για τα κοριτσάκια σας, είτε για ανοιξιάτικη είτε για καλοκαιρινή γιορτή, ακόμα και χωρίς λόγο, για ένα καλοκαιρινό απόγευμα με τα παιδιά σας στο σπίτι που έχετε όρεξη να τους κάνετε κάτι ξεχωριστό!

Ετικέτες ,